Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzacaAaAa

Glyco-A czy jest skuteczny??

Polecane posty

tak, możesz jednego wieczoru nakładać Glyco-A, a drugiego inny krem. to jest nawet wskazane, bo zaczynając stosowanie Glyco-A nie radzę go stosować codziennie. 2-3 razy w tygodniu wystarczy. w przeciwnym razie można sobie bardzo podrażnić, a nawet poparzyć twarz, to bardzo silny krem.

Gość Anetuchacha
a ten glyco A nie jest na blizny potradzikowe?Bo jak mam raczej płytkie blizny...ale przeszkadzaja mi bardzo(chciałabym sie ich pozbyc...i nie musiec uzywac juz fluidów)...jesli tak to mam go codziennie stosowac?Czy moze tak jak mówicie 3 razy w tygodniu

no na pewno nie codziennie, przynajmniej na początku, i zwłaszcza, jeśli wcześniej nie miałaś żadnej styczności z kwasami.

Gość 79
ja znowu z pytaniem:-) stosuje ten krem od ponad tyg. ale nakładam go wg. zalecen mojego lekarza tylko na 15 min. no i po kilku dniach oprócz lekkiego łuszczenia nic specjalnego sie nie działo ..... dzisiaj jednak obudziłam sie z zaczerwieniona skóra wokół oczu; czy to normalne i czy to mi zejdzie ??? a może macie pomysł czym to złagodzić??? bardzo prosze o radę i z góry dziekuję

Gość kawwwwwka
Mam spore doświadczenie z tym kremem i powiem tak - ten krem może znacząco pomóc lub bardzo zaszkodzić . A wszytko zależy od aplikacji. Przy regularnym bardzo oszczędnym nakładaniu faktycznie skóra się złuszcza delikatnie i odkrywa nowy naskórek, po kilku miesiącach stosowania odczuwa się poprawę. Trzeba tylko uważać aby nie przedobrzyć, po wtedy popali skórę ze aż strach w lustro spojrzeć. To mnie właśnie spotkało- poparzenie skóry i potężny wysyp trądziku i zaskórników które leczyłam przez miesiąc. Już tego kremu nie stosuje , teraz próbuje mikrodermabrazji u kosmetyczki. Nie będę nikogo ani zachęcać ani zniechęcać do tego kremu. Chyba trzeba samemu wypróbować. pozdrawiam AL

Gość ksssss
jakbym stowowala ten krem codziennie po 15 minut moglabym chodzic nsa solarium:)

chyba żartujesz z tym solarium :O powiedz, że to tylko kiepski dowcip :/ kwasy działają fotouczulająco, opalanie po kwasach oznacza przebarwienia! a usuwa się je później latami albo i wcale...

Gość Paaaaaula
ten krem jest okropny:[ tyle syfow mam teraz na buzi:[ wogule nie pomaga:[ uzywam go ponad 2 tygodnie i nie widze zadnych efektow:[chodzi mi o znkniecie syfow:[ masakra odradzam:[

Gość kssssssssssssssssssssss
to np jak bede chciala juz skonczyc uzywac ten krem to kiedy bede mogla isc na solarium??

miesiąc - półtora. ale nie rozumiem sensu leczenia skóry, a później pogarszania jej stanu poprzez opalanie.

Gość kiiki
uzywam glyco a 2 tygodnie i chcialbym juz przerwac leczenie czy moglabym isc po 2 tygodniach na solarium czy musze czekac miesiac:(

a co, żyć bez solarium nie możesz? rany, dziewczyny, chodzi o Waszą twarz!

Gość kiiki
zadalam pytanie:) bede wdzieczna jak odpowiesz:)

Gość kiiki
widocznie nie sluzy mi on:)

nie chodzi mi o to, że chcesz go odstawić, tylko, że czekanie miesiąc na pójście do solarium jest dla Ciebie takie smutne - patrz użyta przez Ciebie ikonka. odpowiadam: nie, nie możesz iść na solarium po 2 tyg., musisz odczekać MINIMUM miesiąc. przeraża mnie, że pójście na solarium jest dla kogoś ważniejsze niż to, że może się nabawić przebarwień, których może się nigdy nie pozbyć.

Gość wiosna w miescie
justa - znasz preparat usuwajacy przebarwienia cosmelan? ciekawa jestem opinii...

Gość alex1983
Witam... Mam pytanko... Czy ktoś używał Glyco na plecy albo na dekolt?? Mam takie okropne blizny potrądzikowe, na złuszczanie u kosmetyczki mnie nie stać... Proszę o odpowiedź...Pozdrawiam

czesc! mam 17 lat i tez walcze z tradzikiem! od 10 miesiecy lecze sie u dermatologa. nie mam juz ropnych...zostaly blizny- poradzila mi teraz Glyco - A ale tylko raz w tygodniu! jeszcze nie probowalam ale mam nadzieje ze nie bede miala zadnych skutkow ubocznych...a chce pojsc jeszcze na mikrodermabrazje do tej lekarki jednak musze zdobyc fundusze... pozdro

Gość majmaj
cześć, mam nadzieję że jeszcze ktoś tu zagląda! mam pytanie, czy mogę na zmianę z glyco - a używać acne mat? Acne mat bardzo polecam - super matuje, wysusza pryszcze, ale nie nadaje się pod fluid - brzydko się "roluje" :) no i teraz mam problem z gyco - wyskakują mi na nowo pryszcze ZAŁAMKA, a miał mi likwidować blizny, a nie powodować nowe pryszcze. Proszę o odpowiedź bo chodzę do państwowego dermatologa, jest super ale trudno się dostać, a nie chce czekać miesiąc zanim zadam mu to pytanie. Glyco używam 3 tydzień.

wysyp po kwasach jest dosyć częsty, zwłaszcza na początku, powinien minąć w ciągu 2 tyg., jeśli nie minie, to idź ponownie do dermatologa. kuracja kwasami AHA powinna trwać ok. 6 mies. (można krócej), po tym czasie kwasy te obniżają swoją zdolność do eksfoliacji i należy zrobić min. miesiąc przerwy.

Gość Heyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
mam pytanie od niedawna używam ten krem i w czasie uzywania tego kremu trzeba uzywaz krem z wysokim filtrem .Ale smarować tylko te miejsca na które nakładamy glyco-a czy całą twarz? I jeszcze jedno po jego stosowaniu skóra w tym miejscu jest sucha czy tez tak miałyscie?

Gość kasiuniaaaaaaP273
ja mam takie pytanko po nałożeniu kremu plecy zaczęły mnie szczypać;/[bo glyco a stosuje na plecy] raz nalozylam i bylo ok a za 2 dni juz nie było tak fajnie. musiałam go zmyć bo naprawde mnie szczypało. czy mam go zmywać czy go nie stosować? prosze o jakąś rade bo mnie to chyba zamęczy:( aha i chcialam jeszcze dodac ze juz mialam zabiegi z kwasami i ciagle jestem w trakcie

Gość moookljh
Dziewczyny a jaka jest skuteczność tego kremu jeśli chodzi o przebarwienia po trądziku na ramionach i plecach? Robią mi sie brązowe plamy i skóra w tym miejscu ma jakby inną strukturę. Czy działa ten krem na przebarwienia na plecach? PS: Ja na twarz używam raz na jakiś czas Benzacne 10%. Albo nie smaruje sie niczym. Gdy nie męcze twarzy wygląda ona o niebo lepiej.

Gość boba
czy można go kupić w aptece?

tak, można go kupić w aptece. osobom początkującym z kwasami radziłabym na początek coś o niższym stężeniu, np. Lysanel Active - tonik lub krem, Diacneal. no i trzeba pamiętać, że kwas glikolowy szkodzi cerze naczynkowej.

Gość mookljh
Kupiłam ten kremik. Kosztuje 47-49 zł w zależności od apteki. Szczerze powiem - na mnie totalnie nie działa! Smaruje plecy już 2 tygodnie i nawet ćwierć skórki mi się nie złuszczyło. Chwilkę poszczypie po posmarowaniu ale prawie nic nie czuje. Wysypu żadnego nie mam na plecach. Zaczęłam więc smarować nim twarz. Skóra wcale mi nie schodzi, nic a nic nie piecze (no chyba, ze mam zdartą skórę do krwi to wtedy tak). Wysypu na twarzy nie mam żadnego. Słowem - żadnych efektów. Większe efekty złuszczania i skorupy na twarzy i czerwone plamy miałam po Benzacne, który kosztuje zaledwie 7 zł!! On lepiej działał. No i złuszczał naprawdę.