Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bucha

STOP TŁUSTYM WŁOSOM!!!!!!!

Polecane posty

Gość Bucha

Pomocy!!Muszę myć włosy codziennie,praktycznie po 6 godzinach są tłuste.Może macie jakieś wypróbowane sposoby na mój problem?!

Gość bikbiki
ja mialam ten sam problem ...i pewnego razu kupilam fructis do codziennego uzywania..i jest bomba,wiec zaczelam kupowac z tej linii odzywki i maski i rozne szampony...mnie pomoglo a mialam wlosy nieladne,tlustawe i sklonne do lupiezu:((((( a i zaczelam tez pic soki z marchwii,jesc orzechy i witaminy...teraz mam o dziwo pierwszy raz w zyciu ladne wlosy..do ramion(co jest genialne bo zawsze mialam krotkie bo byly ochydne) geste i jak jestem chora moge ich nie myc z 4 dni i sa nadal ok i ladnie pachna(nie mowie bo zaraz nakrzycza zeby sie je mylo co 4 dni..ale ja ciagle choruje na zatoki wiec czesto nie mysje glowy i siedze w domu) wpadnij do jakiegos fryzjera niech pomaca wlosy i ci cos poradzi bo dla jednych fructis a dla drucgich cos innego:))) pozdrawiam

Gość kudełek
Mam to samo,wpadnę w depresję.codziennie rano muszę wstać o 5.00 zeby umyć te cholerne włosy.LUDZIE PISZCIE ,ja mam łojotok

z łojotokiem tak jest, że im częsciej będziecie myć włosy nieodpowiednim szamponem, tym bardziej będą się przetłuszczać... nie należy stosować mocno regenerujacych odżywek, które obciążaja włosy, nie wolno suszyć gorącym powietrzem z suszarki, stosowac lakierów i pianek, bo to niepotrzebnie oblepia włosy zanim przeszłam na nature stosowałam szampon selsun blue, najpierw 2x tyg, pozniej profilaktycznie raz na m-c i widziałam poprawę

Gość bUCHA
JA JUŻ CHYBA PRÓBOWAŁAM WSZYSTKIEGO;SELSUN BLUE,STIEPROX DERMENA I NIC 2,3 GODZINY PO UMYCIU WYGLĄDAJĄ FATALNIE

Gość Bucha
LASKI!!!!! CO JEST????Wszystkie macie takie piękne i nie przetłuszczające się włosy?PORADZCIE!!

Gość to może
do dermatologa ?????????????????????

Gość Bucha
Dobre!!A myślisz ,że nie byłam?Zapisała mi szampony do stosowania przy łojotoku.A tak na marginesie to super poradziłaś,gdyby wszyscy mieli takie odpowiedzi nie byłoby topików!!!!

Gość HALO JEST TU KTO

Gość zbadaj hormony
prolaktyne, androstendion, testosteron. mozesz miec zaburzenia hormonalne

trwała ondulacja też na jakis czas hamuje nadmierne przetłuszczanie z farbowaniem jest podobnie

Gość HALO JEST TU KTO
Badałam testosteron w normie,estradiol dużo poniżej czekam na wyniki fsh.No i za tydzień do lekarza.mam dosyć

Gość KONIECZNIE DO ENDOKRYNOLOGA
Coś z tobą nie tak!!Spróbuj kłaść na włosy pianę z białek to podobno pomaga-wysusza.Jakieś płukanki z pokrzywy bodajrze ale dokładnie nie wiem.Wiem że ziółka bardzo pomagają.

Gość opa-opa
zrób sobie trwałą, ale przedtem rozjaśnij włosy prawie do białości. Wysuszysz je tak mocno,ze nawet sie nie spodziejesz jak szybko zniknie problem z tłustymi włosami. :)

Gość Bucha
Nie chcę żadnej trwałej,ani też nie mam ochoty na Barbie bląd.Czy naprawdę nie ma sposobów.Przecież nie sztuką jest zniszczyć sobie włosy rozjaśniaczem i trwałą.Zresztą wlosy i tak by się broniły przed nadmiernym wysuszeniem i i tak by się przetłuszczały.Co najwyżej przesuszyłyby się końcówki,tzn popaliłyby się bo ciężko byłoby rozjaśnić do białości brunetkę .To raczej nie jest dobry pomysł.PROSZĘ O RADY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kruszyka00
mi sie wlosy przedluszczaja na 3 dzien od mycia, czy to normalne, czy pisze sie juz na lojotok?

Gość AnKKKa
mnie sie tłuszczą po 1 dniu wiec nie narzekaj :o

Gość może od czasu do czasu użyj
suchego szamponu, moje włosy wysusza :)

Gość capico
a mi tam sie nie przetluszczaja :) i cale szczescie bo mam dlugie wlosy do pasa :) wspolczuje wam ..tego no łojtoku ...ble

Gość AnKKKa
a jaki to ten szampon ???? :) co wysusza?

suchy szampon to szampon, który myje włosy bez wody, bardzo praktyczna rzecz w awaryjnych sytuacjach, jak zaśpię, jak w kranach wody brak itp. posypujesz albop spryskujesz nim głowę, po chwili wyccierasz ręcznikiem i szczotkujesz. Gotowe, głowa odświeżona w minutę :)

Gość a tak samo
tak samo dziala ... mąka :D sprawdzony sposób modelek, zeby odswiezyc glowe bez mycia jak nie ma czasu, to delikatnie mozna posypac od spodu włosy maką. i jest jak po myciu :D

Gość AnKKKa
Hmm bardzo ciekawe jak to wygląda tzn jak to robicie?? nie słyszałam jeszcze o takim szamponie :D

Gość AnKKKa
a co do tej mąki to sypiemy na skóre bardziej czy na włos? nie widac tej mąki??

jak mąka to musi byc ziemniaczana, ale nie polecam, bardzo trudno wyczesać ją z głowy i włosy są matowe

Gość taaaaa.. jasne
:O Autorko Było już wiele topików na ten temat i tam były o wiele sensowniejsze rady. Tutaj te rady to są jakieś cudawianki które zresztą są raczej odpychające. Niestety niektóre topiki zostały usunięte a innych szukać jak igły w stogu siena. Może w wyszukiwarce poszperaj, choć ta kefeteryjna wyszukiwarka coś cienka jest.

sama jesteś cudowianka, mój wpis to nie porada lekarska, tylko sposób w jaki można sobie poradzić z tłustymi włosami w sytuacjach awaryjnych. Nikt Ci "taaa jasne" nie każe z niego korzystać :P

Gość POMOCYPLIs

Gość wiesz co ja myślę
że musi być coś nie tak jednak w twoim organizmie, bo to nie jest normalne żeby w takim tempie tłuściły sięwłosy... Pierwszy raz spotykam sięz czymś takim. Rozumiem dzień albo 2 ale żeby tak szybko, to to jużnie jest normalne. 3eba udać siędo dobrego lekarza chorób wewnętrznych lub do dobrego dermatologa, endokrynologa. Dla tymczasowego efektu można faktycznie zrobić trwałą i oczywiście zero środków do stylizacji + szampon nie do przetłuszczających sięwłosów, i oczywiście nie palić, zdrowo sięodżywiać i pić pokrzywę i skrzyp :)