Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaqwna

wybor imienia dla dziecka-jak dochodzicie do porozumienia z połowica?

Polecane posty

Gość misiaqwna

Gość ILLELI
Ja umowilam sie tak..jezeli chlopiec to moj luby wybiera a jak dziewczynka ja, pod warunkiem ze oboje bedziemy zadowoleni z imienia bedzie nam sie podobalo...kompromisy...przeciez to nie tylko babeczki maja dzieci...wiec po stu milionach lat swietlnych siedzenia i rozmyslania,obejrzelismy piekny film i ryczelismy jak bobry i nazwiemy chlopca Jonathan (ale czytany jako ""j"" nie dz) tadam!!;)

Gość misiaqwna
spoko-moje typy to rafał ,szymon ,radosław ,inga ,sylwia-ale nic sie nie podoba mojemu mezowi a sam poki co nic nie proponuje

ja pwoiedizałam tak .Słuchaj kochanie mi się podoba takie imiona( tu wymieniłam jakie) a co Ty na to? oki podoba mi się.Ja już wybrałam sobie imie zanim jeszcze nie byłam w ciązy :)

U mnie było tak: obojgu nam podobało sie imię Ola i zostało ustalone, że dziewczynka to Ola, po czym na usg ewidentnie ukazał się chłopczyk i któregoś dnia przejrzałam cały skarbczyk imion i wybrałam trzy, które najbardziej podobały mi się, a z tych trzech upatrzyłam sobie jedno. Mężowi pokazałam kartkę z imionami i powiedziałam, że jedno jest dla mnie the best i zaproponowałam, żeby zobaczył czy któreś imie mu pasuje (jeżeli nie to będziemy szukać innego) i mój mąż wskazał to które ja też wybrałam i tak uniknęlismy \"targowania\".

Gość robi sie tak
drukujesz liste imion razy 2 dla ciebie i meza przy kazdym imieniu stawiasz kreski od mp.0-5 albo 0-3 i maz tak samo w zaleznosci jak bardzo ci sie dane imie podoba porownujecie listy te ktore sie zgadzaja "kreskowo" z lista meza wyberacie i znow stawiacie po kreskach az dojdziecie do tego,ze oboje bedziecie mieli po duzo kresek przy ktoryms z imion :D nie dziekuj :P

Gość Tlurpa
Ja powiedzialam jakie imie mi sie podoba. A poniewaz to ja bylam w ciazy 9 mies. i ja rodzialam to ja mialam tu decydujace zdanie :) Oczywiscie gdyby mezowi to imie sie bardzo nie podobalo to nadal bysmy szukali ale naszczescie nie mial zadnych uwag.

Gość Zaciekawiona...
A ja stwierdziłam,ze skoro jako kobieta nosze w sobie dziecko,rodze je i w sytuacji,która wymaga nagłej powaznej decyzji i tak mam w sumie więcej do powiedzenia jako mama,to w kwestii imienia(oczywiscie pod warunkiem,ze nie jest wg mnie okropne)zostawiam głos Tatusiowi.W koncu i Tata powinien czuc się wazny i wiedziec,ze ma swój wkład w jedne z najwazniejszych decyzji-w koncu imie jest na całe zycie.Ps:chcę dodac,ze gdyby ojciec dziecka upierał się oid początku i nie szanował np moich typów imion,nie postąpiła bym tak.Zrobiłam to,poniewaz mam wspaniałego faceta i zasłuzytł na to by nadac imię naszej córeczce.

Gość mój mąż miał własne
pomysły, ale umówiłam się z nim tak (jak już wiedzieliśmy, że to córka), że damy jej na imię tak , jak mi sie podoba, a na drugie - po jego mamie. Łyknął szybciukto i bez wierzgania ;)