Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na maxa...

Kur... znowu zakalec!!!Co ja robię źle-kobitki powiedzcie!

Polecane posty

Gość sanantonio
dej mi dupy dom ci placka :)

w książkach często są do kitu przepisy, weź od znajomej i ci sie upiecze nie rewzygnuj

Gość elisse
do narzekających na termoobieg- to nie kwestia piekarnika lecz złego doboru programu i ustawień. mam 10 róznych mozliwości i 30 programów , w tym programator czasu i temperatury. termoobieg jest do robienia zapiekanek a nie pieczenia ciast, do tego potrzebna jest grzałka z dołu i góry ( u mnie sygnatura z dwiema rownoległymi kreskami) Wystarczy zmniejszyć temperaturę i wydłuzyć czas pieczenia. Zawsze warto zostawić na 10 minut ciasto w stygnącym piekarniku .

a ja kupuje gotowe ciasta i ciastka w wybranej od dawna jednej piekarni

Gość miki76543
Udało ci się złapać kogoś w zabawnej sytuacji podziel się tym z innymi na www.foto-wpadki.pl

Gość remlo
kurcze mi nawet z paczki wychodzily nie dopieczone chociaz postepowalam zgodnie z instrukcja na opakowaniu i powiedzialam sobie ze zrobie znowu dopoki sie i nie udalo sie i potem znow nie i wkoncu zrezygnowalam:(

Gość mojeciasto
Ja prawie zawsze robię zakalce!!!nie wiem już co zrobićź, próbowałam już wszystkiego, ciasto które zawsze wychodzi mojej mamie mi wyszło 3 razy na 15 razy robienia. A za każdym razem bardzo się staram. t

Gość tak mi się wydaje
ale babki piaskowe piecze się w wyższej temperaturze niż 160st.

wypraszam sobie :D ja tez myslalam ze nie potrafie a gotuje bardzo dobrze, ciasto tez zawsze mi wyjdzie mimo iz skladniki i przepis wymyslam sobie sama :D

Gość pulpetowa dama
Podam Wam przepis, który jest banalnie łatwy, tani, szybki... i zawsze wychodzi. Naprawdę zawsze :D Dwukolorowe ciasto z owocami 2 szklanki mąki tortowej 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 2 kisiele o różnych kolorach np. zolty i czerwony 2 łyżeczki proszku do pieczenia kakao rozpuszczalne owoce Jajka ubijać z cukrem aż do chwili, gdy cukier się rozpuści, zmniejszyć obroty miksera na minimalne, dodać olej, gdy masa się połączy, wyłączyć mikser. Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia przesiewać i delikatnie mieszać aż do całkowitego połączenia. Masę podzielić na pół, do każdej połowy dodać kisiel i delikatnie wymieszać. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wylać jedną z warstw (nie musi być idealnie rowno), następnie posypać ją przez sitko rozpuszczalnym kakao (dość grubo - ciasto musi być wyraźnie brązowe). Na to wylać drugą część ciasta, lejąc z dość wysoka i rysując esy-floresy. Jeśli warstwa ciasta bedzie nierówna, lekko potrząsnąć blaszką. Na gotowym cieście ułożyć owoce (jabłka, śliwki, wiśnie). Mogą być z kompotu, ale muszą być dobrze odsączone. Piec w temperaturze 160-170 ok. 45 minut (test patyczkowy). Ciasto jest bardzo smaczne, łatwe w przygotowaniu i niebanalnie wygląda. Powodzenia :D