Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olllala

UPŁAWY w ciąży!!!!!!!

Polecane posty

Gość olllala

Jestem w 10 tygodniu ciąży do tej pory miałam mleczne lekko żółte upławy a dziś zauważyłam że są gęste i mają kolr pomarańczowy a raczej taki capucino, zaczęłam się martwić! Jeśli wiecie coś na ten temat to prosze o pomoc!!!!!!

Gęste, mlecznobiałe upławy to że rzecz normalna, ale jeżeli mają taki ciemny kolor to mogą być plamienia. Jeżeli to plamienia to radzę szybko udać sie do lekarza.

Gość Renola
nawet nie zwlekaj tylko szoruj do lekarza - kolor pomarańcz. lub brązy jakieś to nie upławy tylko plamienia - dostaniesz zapewne hormony (luteina lub duphaston) i najlepiej do ustąpienia objawów leżec. Nie bagatelizuj - to moze byc powazna sprawa. Mnie plamienia męczyły prawie od początku ciąży i wracały co pewien czas - lezałam i brałam leki podtrzymujące, równiez w zastrzykach, nawet szpital też zaliczyłam.

Gość ollala
Ale żeście mnie wystraszyły, jutro rano pójde do lekarki. Ja dziś rano nienajlepiej się czułam a musiałam odkurzyć cały dom a potem jechać coś załatwić i wtedy poczułam że coś się ze mnie leje, maleńko tego było i tylko raz ale teraz się boje!!! Jestem studentką, akurat teraz będe mogła leżeć ale od nowego semestru niebardzo, no ale może przejdzie!! Trzymajcie za mnie kciuki!!!!

Najlepiej będzie jak pojedziesz na ostry dyżur. Nie czekaj do jutra.

grzywa ma rację ja dzięki takiej szybkiej reakcji uratowałąm życie mojego dziecka. Lepiej być przewrażliwionym niż później płakać.

Popieram .... jedz do najbliższego szpitala lub kliniki i na oddzial położniczy na Izbę przyjęć - tam Cię zbadają i powiedza co dalej!

nie panikuj tylko podejdz do sprawy odpowiedzialnie... przeciez na darmo byśmy cię nie straszyły!! jesli to tylko ciemniejsze upławy - bedziesz miala czyste sumienie... ale jeśli dzieje sie co złego to liczy się każdy dzien (na prawdę poronienia w pierwszym trymestrze sa na porządku dziennym - a później bardzo Ciężko się pozbierac) ... zwłaszcza ze i tak beda musieli zobić Ci USG... anie wiem czy twoja gin ma takowe w gabinecie...

Mam wrażenie ze bagatelizujesz ten problem, ale w pierwszym trymestrze nic nie należy bagatelizować.

Gość Renola
to forum nie jest po to aby straszyc ale jesli ktos prosi o rade to ją dostaje- a poniewaz z doswiadczenia wiem ze plamienia są groźne należy bezzwłocznie skontaktowac sie z lekarzem. Jesli zauważysz jeszcze dzzis choc troche plamień na prawde nie czekaj tylko na usg i po hormony.

Gość olllala
DZIĘKI dziewczny! Ale te upławy były tylko rano, dosłownie przez chwilke a od tamtej pory nic, a ja weim że sie to zdarza. Jutro o 7 ide do ginki. Panika mi tu nic nie pomoże! Ale DZIĘKUJE ZA POMOC!!

Gość olllala
No to ja wróciłam od ginki, wszystko jest w porządku, dziecko zdrowiutkie ja też, dostałam na wszelki wypadek duphaston i mam przyjść za 10 dni.

Gość paulusia1333
czesc dziewczyny. ostatnio zauwazylam u siebie takie lakko seledynowe uplawy nie czuje zadnego dyskomfortu nic mnie nie swedzi nie piecze robilam sobie oklady z rumianku i powoli przechodzi a wyniki mialam dobre

Gość Agusss1984
Witam!!! 11 lutego skończyła mi się miesiączka,powinnam dostać następną 6 marca,z tym,ze po 2 tygodniach od miesiączki mam bardzo ciemne plamienia-prawie czaarne i trwaja one juz 4 dzien.Rozmawialam na ten temat z kolezanka i powiedziala ze moge byc w ciazy!!Czy to mozliwe???

Gość claire1983
Nie świadczy to o ciązy. W przypadku ciązy plamienia występują (jeśli w ogole) to w dniu spodziewanej miesiączki. Pozatym jest duuuuuuużo za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Wkurza mnie strasznie jak dziewczyny tak panikują bez powodu.

Witam, jestem w 13 tyg ciąży i od wczoraj wieczora mam jakieś dziwne żółte upławy, wiecie co mogą oznaczać. Jutro rano zadzwonię do mojej giny... I mam momentami jakiś dziwny skurcz w lewym jajniku...

Gość serowate zielone
uplawy mam juz z miesiac :( nie umiem sie tego pozbyc stosowalam vaginella i antybiotyk pimafucin i dalje sa a jest coraz gozrej, swedzi mnie i opuchla cala pochwa nie wiem co mam zrobic z tym, a lekarz twierdzi ze to w ciazy normlane :/ macie jakies sposoby na to??

Gość niunia1229
nie jest to kolor calkiem zielony.. jest zolty z odcieniem zielonego.janozielonego i nie zawsze....

Gość gość
Mam tak samo jak ńiunia. Maści od lekarza nie pomagają. I czopek niepomogl. Nie Swedzi i nie piecze.to moze to normalne objawy????

Gość gość
Hej tez tak mialam kilka dni aż pijawila krew :/ okazalo sie ze to krwiaki wiec naprawdę nie bagatelizuj

Gość aaaa1123
Ja jestem w ciazy mialam uplawy biale, lekko zolte i geste bylam u lakarza i powiedzial, ze jest wszystko ok i nie potrzebnie sie denerwuje bo w ciazy moga wystapic rozne plamienia wazne zeby nie byly one krwiste. A czytajac tu nie ktore wypowiedzi to az mnie ciarki przechadza nie pokierowalabym sie zadna z nich. Nie wiem jak mozna tak straszyc inne dziewczyny :-\