Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzastinka

choroba a tabletki anty...

Polecane posty

Gość dzastinka

czy choroby typu grypa, przeziębienie wpływają w jakiś sposób na działanie tabletek?? a jak to jest z antybiotykami? dziękuję z góry i pozdrawiamm

Gość Miareczka
CZYTAJ ulotkę!!!! Tam jest wszystko o co pytasz.

Gość dzastinka
w mojej aptece dostalam pojedynczy listek tabletek novynette bez opakowania i ulotki:(

Gość Miareczka
Co to za apteka;/ No nic. Część antybiotyków wpływa na skuteczność tabletek anty, jak będziesz u lakarza to mu powiedz ,że bierzesz to da ci takie które nie wpływają lub karze zabazpieczać się w tym cyklu co brałaś antybiotyk. Np aspiryna i inne popularne leki na przeziębienie nie mają wpływu.

Gość agam73
Jeżeli chodzi o antybiotyki to penicylina, tetracyklina, gryzeofulwina, ponoć też leki na przeziębienie, w tym szczególnie gripex (podkreślam - ponoć). Zwrócić należy też uwagę na preparaty zawierające ziele dziurawca. Ponoć działanie tabsów osłabiają wszelkie cytrusy, a grejpfrut na pewno, szczególnie zjedzony lub wypity tuż po zażyciu tabletki. A tak na marginesie. Kiedyś pani w aptece też próbowała sprzedać mi piguły bez ulotki. Wyjaśniłam jej, że to nie witamina C i chcę ulotkę, szczególnie, że zmieniałam tabletki i ulotki potrzebowałam. Następnym razem żądaj ulotki, bo Ci się należy jak psu buda. A pani aptekarka może sprowadzać pojedyncze opakowania i tak sprzedawać tabletki.

Gość kinga2
tylko antybiotyki jak bierzesz działanie jest słabsze i wtedy tylko gumka