Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 32

single po 30

Polecane posty

Go艣膰 32

sami z wyboru czy przypadku? jak spedzacie czas? jak sobie radzicie w zyciu w pojedynke? Zadowoleni czy zalamani? Jestem jedna z was, moze nie z wyboru, ale jak to w zyciu, roznie bywa z tymi drugimi polowkami. Moze w grupie bedzie weselej? Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 32
ojejku, nie wiedzialam, ze jestem az tak samotna wsrod singli? Nikogo wiecej nie ma?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marrcin
Jestem singlem facetem i czas sp臋dzam g艂贸wnie w pracy. A Ty jak sobie radzisz 32?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 32
a ja wlasnie nie moge zasnac i tak siedze przed kompem. A czemu marrcinie ty nie spisz o tak poznej porze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 32
chyba jednak wszyscy juz spia, moze jutro bedzie tu nas wiecej, moze kiedys zrobimy singlowa imprezke trzydziestoparolatkow? Ale ja mam pomysly tej nocy.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marrcin
a jakie masz pomys艂y? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 32
ale numer-jeszcze nie spisz? Pomyslow to ja mam wiele, ale juz jest pierwsza godzina, wiec pewnie wszystko splynie na panewce. A ty jutro do pracy? Jak nie to mozemy wypic piwko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 32
to jednak nie do konca normalne siedziec o takiej porze przed kompem. Ide spac-jutro odswiezymy staruszkow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goosiaa
Te偶 jestem singlem. Czas sp臋dzam generalnie w pracy. Wieczory w domu. Wekendy u rodzic贸w. Mo偶e jak b臋dzie nas wi臋cej zorganizujemy jak膮艣 imprezke.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziadek37
heh, no jeszcze si臋 za艂apuj臋 ;) czas jako艣 przewa偶nie zapycham, ale z tym zyciem to radz臋 sobie coraz gorzej. i zupe艂nie nie rozumiem singli z wyboru pozdr :)

Udost臋pnij ten post

jak jest ? ja nie umiem byc sama i mieszkam z partnerem..jak mozna byc samemu i s艂uchac bicia zegara , niechce si臋 ubierac w weekandy, gotowac, cz艂owiek gada do siebie.mia艂am tak jak m贸j nie mieszka艂 ze mna.......wraca艂am z pracy i niechcia艂o mi sie nic..ale by艂 ktos i to w艂asnie ze by艂 trzyma艂o mnie przy zyciu, bo wiedzia艂am ze na weekand przyjedzie i ........ale byc samemu ca艂y czas, nie kochanym i nie kochac to nie lada wyczyn..kazdy chce kochac i byc kochanym..ale r贸znie to zycie nam sie uk艂ada.........a jak wy radzicie sobie z samotno艣ci膮? czy nie dziwaczeje cz艂owiek? a jak z sexem .....m臋zczy偶ni to pewnie radz膮 sobie samemu, a kobiety..musi byc ci臋zko ......jak celibat...no chyba ze przygodny sex z jakims kochankiem zonatym.......

Udost臋pnij ten post

No, i teraz pokazuj膮 si臋 wszyscy \"pracuj膮cy\" ;-) Jeszcze tylko jedno. Nie uwa偶am si臋 za \"singla\". W og贸le nie cierpi臋 tego s艂owa, bo kojarzy mi si臋 w艂a艣nie z ideologi膮, kt贸ra zachwala 偶ycie w pojedynk臋, bez zobowi膮za艅, na luzie. Nie jestem singlem. Jestem po prostu osob膮 samotn膮. Pann膮. (wiem, wiem, ju偶 star膮 wed艂ug pewnych kanon贸w :-P ) Mi艂ego dnia wszystkim!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaka艣 taka bylejaka
Filomenka- ca艂kiem to pokrzepiaj膮ce co piszesz na tym topiku. Stuknij si臋 w czo艂o

Udost臋pnij ten post

Filomenka --> tote偶 wi臋kszo艣膰 z nas pisze, 偶e jest ci臋偶ko i 偶e nie jest to sytuacja \"z wyboru\". Do pustego mieszkania wraca si臋 do艣膰 \"niefajnie\". Nie chodzi o to, 偶eby kto艣 tam by艂 i czeka艂 got贸w na nasze zwierzenia. Nie. Tylko, 偶eby kto艣 by艂. 呕ywy cz艂owiek. 呕eby mo偶na by艂o komu艣 zrobi膰 herbat臋 i przynie艣膰 koc, jak za艣nie na kanapie przed telewizorem. Albo przynie艣膰 kanapki, jak siedzi przed komputerem. I tyle. Tylko tyle. A偶 tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowa...
Witam:) Mam 31 lat i od ponad roku sama, raczej wysz艂o ni偶 ze 艣wiadomej decyzji. Mam znajomych, rodzink臋, zainteresowania i prac臋, wi臋c leci, acz nie ukrywam, 偶e.... Pozdrawiam i mam nadziej臋, 偶e topik nie zemrze jak par臋 mu podobnych:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziadek37
jedna taka -> dok艂adnie tak z tym s艂owem. gdzie艣 ju偶 to pisa艂em, ale wida膰 ludzie boj膮 sie nazywa膰 rzeczy po imieniu i wypieraj膮 przykre s艂owo - samotny, zast臋puj膮c jakim艣 eufemizmem. ale skoro si臋 wszystko upar艂o i tak si臋 utar艂o to ja tez nie b臋d臋 si臋 chwali艂, 偶e jestem starym kawalerem... niech ju偶 b臋dzie ten singiel

Udost臋pnij ten post

oto chodzi w艂asnie by m贸c podac ta szklanke wody w horobie, czy koc gdy ktos zasnie przed telewizorem...........aha ja nie mia艂am tu pisac ku pokrzepieniu serc, ani nikomu wsp贸艂czuc czy 偶alic si臋. Ot normalna dyskusja, pytania......wszyscy wiemu ze nie jest mi艂o wchodzic do pustego mieszkania i w samotno艣ci s艂uchac pykania zegara.....czemu od razu taki atak i stwierdzenie ze pukac mam si臋 w czo艂o. szok.

Udost臋pnij ten post

ja pomimo iz mieszkam z partnerem - tez jestem stara panna w oczach innych m臋zatek, s膮siadek, pewnie i rodzic贸w i rodziny. Tylko w oczy nie powiedz膮. Ale jak jest tak jest nie ma singla czy samotnej z wyboru.....generalnie jest okreslenie uzywane stara panna i stary kawaler......brzxydkie..ale tak m贸wi膮:(

Udost臋pnij ten post

Filomenka --> na zegary jest spos贸b - ja nie mam 偶adnego, kt贸ry by g艂o艣no tyka艂... ;-) No, ale skoro jest, jak jest... 呕ywy cz艂owiek jest \"towarem\", kt贸rego nie mozna sobie wzi膮膰 ze sklepowej p贸艂ki. Sam musi chcie膰 wej艣膰 do naszego 偶ycia, je艣li my go tam zapraszamy. Je艣li nie chce - trudno, trzeba ten wyb贸r uszanowa膰. Nic na si艂臋. I 偶y膰 dalej, jak si臋 da. Co, jak ju偶 pisa艂am, 艂atwe nie jest. Jest przykre, smutne i puste. Przynajmniej tak jest w moim przypadku. dziadek37 --> w艂a艣nie w ramach sprzeciwu dla tej dorabianej ideologii nie zamierzam nazywa膰 siebie singlem. Wol臋 nazywa膰 rzeczy po imieniu. Tak ju偶 mam. ;-)

Udost臋pnij ten post

a jaki sens ma zycie w samotno艣ci? ja mia艂am okres kr贸tki ze akurat nie by艂am z nikim..koszmar.zle si臋 czu艂am, p艂aka艂am i nie widzia艂amm sensu zycia......jakby swiat mi si臋 zawali艂...nie widzia艂am celu......siedzia艂am patrz膮c w telewizor i s艂ucha艂am tego zegara..to cos okropnego......a jak ktos jest samotny na d艂uzszy czas i nie ma na horyzoncie kandydata do dzielenia 艂oza i zycia......to kl臋ska musi byc.......a jak ran naprawic ma samotna kobieta, a tu rura cieknie, a tu odkr臋ci膰 s艂oik, a tu zmieni膰 korki, a tu zn贸w krat cieknie........wiem wiem fachowca si臋 wo艂a....ale czasami wsty wo艂ac ludzi by pomogli wniesc nowo zakupiony tapczan , rega艂, czy meble........moze i jest niedalego rodzina, znajomi.......ale juz inaczej to wygl膮da jak razem z partnerem , m臋zem prosi si臋 o pomoc czy to fachowca czy pomocnik贸w do wniesienia mebli.......kobieta ma ci臋偶ej.......oj ci臋偶ej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaka艣 taka bylejaka
Filomenka-no to艣 tera dowali艂a

Udost臋pnij ten post

Filomenka --> staram si臋 trzyma膰, ale jak mi tak uzmys艂awiasz t臋 samotno艣膰, to z minuty na minut臋 robi mi si臋 coraz gorzej. ;-) Meble wnosz膮 panowie od transportu. Powa偶n膮 awari臋 ca艂ej elektryki w zesz艂ym roku usuwali elektrycy z administracji osiedla. Kran - no c贸偶... na szcz臋艣cie jeszcze nie cieknie, ale musz臋 wymieni膰 zamek w drzwiach i troch臋 nie wiem, jak si臋 do tego zabra膰... Rodzina i najbli偶si przyjaciele oddaleni o kilkaset kilometr贸w. A znajomi \"tutejsi\" pozak艂adali w艂asne rodziny, maj膮 dzieci... i inny 艣wiat. To niby co, mam si臋 poci膮膰? Czy szuka膰 w najbli偶szym lesie odpowiedni mocnej ga艂臋zi? ;-) 呕yj臋, jak si臋 da. Z dnia na dzie艅.

Udost臋pnij ten post

Dlaczego dowali艂a? prawd臋 pisze. Je艣li chodzi o nazewnictwo, to s艂owo singiel te偶 mi nie odpowiada bo jak to kto艣 wcze艣niej zauwa偶y艂, to filozofia i pochwa艂a takiego 偶ycia... przynajmniej tak to wykreowali Amarykanie. Ja jestem poprostu SAMA.

Udost臋pnij ten post

ej ty bylejka - wypowiedz si臋 na temat a nie oczerniasz. Prawde pisze jak jest przeciez.....nie ma co do艂owac moze ,ale przeciez to szara rzeczywisto艣c. A co do mebli.wyobraz sobie ze mia艂am nie raz zakup mebli i przeprowadzk臋 i pan kierowca nie wnosi.on tylko dowozi i r臋ce umywa. Musia艂am sama wnosi膰 z pomoca rodzic贸w bo wtedy akurat nie by艂o przy mnie zadnego faceta.....mieszkaj膮c sama (bo jeszcze wczesniej ukochany w weekandy przyje偶dza艂), to musia艂am radzi膰 sobie sama a raczej nie radzi艂am sobie.......nie umia艂am zmieni膰 rury pod zlewem , dobra膰 rury gazowe odpowiedniej do kuchenki, nawet przeniesc komody w drugie miesce......poprostu nic.

Udost臋pnij ten post

Jedna taka... ---> smutno brzmi, czy a偶 tak Ci ci臋偶ko? Ja mam do艂ki czasowe. Trwaj膮 czasem dzie艅, czasem dwa, a czasem godzin臋. Od stycznia powa偶nie mi si臋 zacz臋艂o z ta samotno艣ci膮, bo ostatnia z wolnych kole偶anek pozna艂a kogo艣 na Sylwestra i... pierwsze dni stycznia by艂o buuuuuu. DZisiaj jest lepiej, a w zasadzie od tygodnia, bo posz艂am sie wyta艅czy膰 ze znajomymi, kt贸rych faceci daleko, w pracy zrobi艂a sie mi艂a atmosfera... jest O.K, ale nie wiem na jak d艂ugo:)

Udost臋pnij ten post

Filomenka, a czy jak by艂a艣 sama, to kumpli nie by艂o pod r臋k膮?

Udost臋pnij ten post

nie by艂o w艂asnie, kazdy zonaty ma sw贸j 艣wiat a mi jakos wstyd by艂o prosi膰 o pomoc znajomych...zle si臋 czu艂am jak by patrzyli na mnie i mysleli\"biedna ta nasza stara panna...trzeba jej pom贸c wsawic meble\".........wiesz chyba wstydzi艂am si臋 tej samotno艣ci ze pomysl膮 ze mnie nik nie chcia艂, ze jestem sama .wstyd by艂o mi.......teraz tez mam kolezanki - 艂adne brzydkie grube chude ale maj膮 dom m臋z贸w dzieci a ja?......mam dom, wykszta艂cenie, urode, prace, niezalezno艣c, i stara panna.........偶le z tym zy膰 ........czas na rodzine a tu nic..

Udost臋pnij ten post