Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZE WAS

PROSZE WAS WSZYSTKIE KOBIETKI O POMOC

Polecane posty

Gość PROSZE WAS

Mój problem polega na tym, że 3 miesiące temu ginakolog przepisał mi Diane35 z powodu: antykoncepcji, trądziku, przetłuszczających się włosów, tłustej cery, bolących miesiączek i nadmiernego owłosienia--> zatem widzicie ze Diane35 w tym wypadku była jak najbardziej wskazana. Aktualnie jestem w przerwie na okres przed 4 opakowaniem, jednak muszę zauważyć, że nie widzę jeszcze żadnej poprawy!!!! Zaczynam się obawiać, czy Diane35 w ogole na mnie działa (a chcialam ją brać tylko 6 miesięcy bo wiem ze jest niebezpieczna lecz teraz juz nic nie wiem). Zaczełam się zatem zastanawiac nad zmianą tabletek, jednak nie znam się na innych pod względem działania na moje problemy opisane wyżej. Nie zalezy mi na działaniu tylko antykoncepcyjnym, bo mozemy sobie radzić z ukochanym w inny sposob, ale jesli znalazłabym tabletki działające dobrze na cere, włosy i wszystko to, co opisałam powyzej, to byłabym bardzo szczęsliwa. Dodam, że te moje problemy są dosc spore- moze dlatego jeszcze nie działa? Dlatego prosze Was o pomoc z całego serca!!!!!!!! Na które tabletki radziłybyście mi zmienić? A moze nie robić tego?

Gość rozumiemmmmm
wiem ale moze sprobuj jeszcze troche poczekac.organizm do tabletek przyzwyczaja sie tak ok 3 cykli moze ci pomoga.a jak nie to idz do lekarza i popros o rade!!!

Poprawa, chociaż minimalna to powinna juz być, ale to zależy od organizmu, poczekaj na efekty jeszcze 3 miesiące i jeżeli wtedy nic to warto porozmawiać z lekarzem. Ja też biorę Diane i nie narzekam, jeśli chodzi o owłosienie to sie nie nasila, ale tez nie zniknie.

Gość ddianee
podnosze

Gość ja również
użuwałam diane na to samo co Ty.nie było spektakularnych efektów.a jesli chodzi o twarz to nie mogę powiedzieć w ogóle bo stosowałam masę in. rzeczy.wiec nie jestem w stanie powiedzieć..włosy bez zmian:( już nie biorę wcale

Gość ddianee
a jak długo brałas?

Gość hihihihiale
może weź Yasmine(czy jakoś tak) to podobno dobre tabletki na te dolegliwości tylko drogie:(:(:(

Gość zuzia lalka nieduza
Moja koleżanka bierze te tabletki juz ze trzy lata z kilkumiesięcznymi przerwami. Czasami cera jej sie poprawiała, innym razem nie widziałam roznicy. Czasami tyła, a czasami nie... moze poczekaj jeszcze jakis czas

Gość Pani doktor
Hej! Mnie leczono Diane 35 przez około 4 lata (z przerwami ma się rozumieć). Jest to lek mający głównie na celu urególowanie miesiączki, której to zaburzenia spowodowane są występowaniem w nadmiernej ilości męskiego hormonu - TESTOSTERONU. To właśnie za sprawą testosteronu nadmiernie przetłuszczają się cera i włosy, a bywa też i tak, że włoski pojawiają się tam gdzie nie trzeba. Nie spodziewaj się po Dianie CUDÓW. Wprawdzie reguluje okres, ale co do wyglądu, to poprawa pojawiaja się po około 4 miesiącach i nie są to spektakularne zmiany. Diane 35 to obecnie NAJSILNIEJSZY na rynku lek ANTYANDROGENNY przeznaczony dla kobiet. Podobne działanie mają Janine i Yasmin, ale są nieco słabsze w walce z łojem i nadmiernym owłosieniem. PS Tak na marginesie, to za każdym razem, gdy przyjmowałam Diane to tyłam. Ostatnim razem przybrałam 10 kilogramów!!!

Gość PROSZE WAS
Dzieki za odpowiedz ale mam jeszcze pytanie- słyszałam ze REGULON I HARMONET tez wpływają na cere itd. ? Czy to prawda? Prosze jeszcze o ceny tych leków które napisalas! dzieki :)

Gość Pani doktor
W zasadzie wszystkie pigułki antykoncepcyjne korzystnie wpływają na cerę, ale Diane nie jest zwykłą pigułką, tylko LEKIEM stworzonym specjalnie do walki ze wszystkimi wyżej wymienionymi problemami. Jej cena waha się w granicach 15 - 20 zł. Yanin 35 - 50. Janin niestety nie wiem.