Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yvetti

Jak zrobić delikatne fale?

Polecane posty

Gość yvetti

byle nie na papiloty,bo wtedy skręcają się za bardzo i daleko odbiegają od wymarzonego efektu;)

Gość dsgvfs
ja też jestem ciekawa

Gość naprawde nikt nie wie

Gość okt
tzn zostawic tak na calą noc i rano gotowe

Gość eeeeeeee
nie... to bedzie wyglądać beznadziejnie... jak u dziwuchy z wiejskiej dyskoteki

Gość iskaPm
tez mnie to zastanawia...z natury mam raczej falowane wlosy ale nie tak jak byc powinny...:/ zakpuilam specjalna falownice....NIC:/ wlosy nadal wygladaja jak wygladaly czyli kazde pasmo zyje wlasnym zyciem...falownica nic tu nie pomaga zero efektu!

Jak się chce mieć fale, nie splata się włosów w warkoczyki, bo wyjdzie efekt, jak na gofrownicy.

Gość okt
jak sie zrobi jednego albo dwa to bedą fale

Gość a jakies inne
propozycje?

Gość falownicy trzeba umiec uzywac
to wyjdzie a inny sposób to umyc włosy zrobić kitke i z mokrymi położyc sie spac albo umyć włosy zrobić kitkę co kilka centymetrów nakładać na nią gumki chyba rozumiecie o co mi chodzi potem spryskac jakims sprayem do włosów i spac

Gość co do tych warkoczy
to mozna zrobic jeden albo dwa i fale beda ale jak sie ma grube wlosy - geste... Cienkie wlosy beda wygladac okropnie. Sa w sprzedazy grube walki - moze warto w nie zainwestowac??:o

Witam!tak sobie czytam o tych warkoczykach....najlepiej jest kupić dobrą piankę do włosów( do kreconych, lub z woskiem) wetrzec we wlosy, suszyć majac głowę przechylona w dół i ugniatać palcami loczki!ja tak robie i mam ładne fale!Pozdrawiam ;-)

Gość uuuuup

ja jak chcę mieć delikatne fale (lubię czasem zmianę, bo na co dzień mam prste włosy) robię sobie po umyciu zawijańce(biorę kosmyk włosów, nie za duży i zawijam, przy samej głowie zapinam spinką i po wysuszeniu rozwijam, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ale zawsze dobrze to wygląda mimo ze mam cienkie włosy, mam też znajomą, która zawija kosmyki włosów jak papiloty, ale nie na wałki tylko na kawałki materiału lub gazety, też całkiem nieźle to wychodzi oczywiście utrwalam kosmyki jakimś żelem, bo przy tak prostych włosach jakie ja mam, taka fryzura nigdy nie jest trwała życzę powodzenia:)

Gość dzieki
wszystkim za porady napewno sie przydadza:) jak ktoś zna jeszcze jakieś sposoby to pisać prosze:)

Gość butterfluqueen
Ja robie delikatne fale tak,że na suche włosy nakładam grube papiloty i po 5-10 minutach rozpuszczam,lub-jeśli chcę,żeby były trwalsze,na dłużej-ok 15 minut. Jeśli są za bardzo poskręcane,delikatnie je "rozczesuje" mokrymi palcami i wtedy mam ładne fale. na koniec jakiś kosmetyk i gotowe :)

Gość agataj18
ja tez mam proste wlosy ale delikane fale robie w dosyc prosty sposob po umyciu wlsow kiedy sa jescze delikatnie wilgotne gniote wlosy na rece nakladajac troche zelu efekt jest super a sposob prosty poprostu zgniatamy mocno wlosy i zaczna sie krecic a raczej falowac.na koniec mozna psiuknac lakierem hehehe jezeli ktos chcialby zobaczyc efekt pisac 8505208 hehehe;)

Jak włoski się puszą wetrzeć serum z loreala(pomarańczowe) i nakręcić na najgrubsze walki srednica ok 4-5 cm. ja to robie na noc a włosy nakręcam tylko do wysokości uszu. Żeby wałki nie spadały z głowu przewijam każdy tasiemnką(wiem, że głupio brzmi, ale działa). Rano tylko przeczesać palcami i spryskać lakierem nadającym objętość.

Gość akka22
Moja kuzynka zrobiła tak: na lekko wilgotne włosy wtarła piankę do włosów, następnie załozyła wałki grubr na rzepę (ona załozyła na całą noc ale to zależy czy ktoś ma poddatne włosy na kręcenie czy nie) Po ściągnięciu wałków przeczesała tylko palcami i miała super pofalowane włosy- tylko to zalezy od rodzaju włosów- ja też tak robiłam i nic fajnego z tego nie wyszło :-P

Gość magda18
wiecie ja to jednak mam inne zdanie na ten temat!!!ja robie tak ze nakładam niewielka illosc pianki na włosy czasem jej nawet nie nakłądam w ogole bo sa fajniejsze włosy takie miekkie!!!póżniej jak mi podeschna i miejscami beda wilgne wtedy dziele włosy na cztery czesci od góry i od dołu i skrecam w takie slimaki spinam spinka i rana wstaje mam piekne fale!!!polecam

Gość korba
a jak mam nie za dlugie wlosy (gdzies do ramion) to czy ladnie wygladaja takie delikatne fale?

Gość Daaaaa
Ja mam grubee wlosy lekko pocieniowanee i powiedzcie mi jak mogee zrobic te fale zeby ladnie mi wyszly.....

Gość poziomkowy-sorbet
NIE MA PROSTRZEGO SPOSOBU. WYSTARCZY TYLKO MIEC LOKOWKE. * BIERZESZ PASMO WLOSOW I PRZYCIAGASZ DO NASADY WLOSOW I REKĄ NAWIJASZ NA LOKOWKE PASMO. CZEKASZ CHWILĘ I GOTOWE- JUZ MASZ FALE NA JEDNYM PASMIE. oczywiscie wczesniej umyc i wysuszyc suszarką.

Gość poziomkowy-sorbet
ja sama zawsze tak robie, sama widzisz jak Ci fale wychodza , gdzie sa a gdzie jeszcze nie ma, sama w trakcie wykonywania fryzurki sobie je ukladasz, nie liczac na chybil trafil - jak na przyklad ma to miejsce w walkach czy papilotach.

Gość najlepszy sposób
umyc wlosy,wysuszyć,zmoczyc ponownie,ale nie obficie i dac im wyschnąć.Odkrylam to w ten sposob,kiedy poszlam sie umyc z tlustymi wlosam,a nigdy nie myje wlosow kiedy sie kapie tylko po.I tak się stało ze nie mialam czasu zeby umyc jeszcze wlosy,no i chodzilam jakis czas z wilgotnymi do polowy glowy wlosami. Ku mujemu zdziwieniu porobily sie super fale!!! Z natury mam proste wlosy,ale po takiej sesji jak opryskanie je woda,albo deszcz i nie suszenie ich suszarką mogę miec seksowne fale. Do tego przydałby sie nabłyszczacz i fryzura gotowa:) Pozdrawiam. Sylwia

Gość Kajkkka
Hej wam! Właśnie sie nudzę i obecnie mam na głowie wszystkie sposoby! Jeszcze niewiem który najlepszy ale ten z lokówką to porażka!!! Mimo wszystko wychodza loki i za długo to trwa! Na resztę czekam!!