Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yvetti

Jak zrobić delikatne fale?

Polecane posty

Gość Rastabejbee
Papilotami tez sie da wystarczy nie za mocno poskrecac wieksze ilosci włosow i potem przeczesac palcami pare razy na poczatku beda bardziej pofalowane ale po jakiejs godzinie zrobia sie delikatniejsze mi zawsze wychodzi ;)

Gość waste_
Hmmm... No dobra, aż się boję pytać, ale macie może sposób na zrobienie lekkich fal na całej długości włosów? Wiem, że temat jest już naprawdę długi, ale żaden ze sposobów nie wydaje mi się dosyć dobry dla mnie. Mam grube, cięzkie, proste włosy po sam tyłek. Zwykle zwijają mi się same końcówki, a góra wygląda nieciekawie.

Gość o_oO
Cześć. mam ten sam problem i jedną propozycje. nie mam bardzo długich włosow, ale są grube. na moje włosy działa pianka podkreślająca skręt z AVON ADVANCE TECHNIQUES .wystarczy ją wetrzeć we włosy od razu po umyciu i wysuszyć . Dla dłuzszego efektu spryskać włosy lakierem. Polecam.;)

Gość ALLLLL
ja robię tak: po umyciu wieczorem wlosów, łapię je w kitka ręka, mocno zwija w takiego koka, robię z tym różne kombinacje, zwojam tegko koczka ręką, zawijam na głowe chustke, i w takim uczesaniu wędruję w objęcia morfeusza :-) rano ropzusczamm i dleiktnie przeczesuję.

Gość wesola dziweczyna
Babyliss waving wand i to wszytsko w temacie:)

Witam wszystkich-nowicjuszka:) Ja polecam kręcić prostownicą. Wychodzi bardzo fajnie i właśnie tak naturalnie.Prostownicę trzymasz w pionie,łapiesz końcówkę pasmai skręcasz do góry ale nie do samej głowy.

Gość sylwiaaaa216262
cześc:) Ja zawsze używam jednego sposobu i zawsze działa! Włosy muszą byc wilgotne , wtedy biore ok.4 cm pasmo i zawijam LUŹNO na palec, pożniej przypinam wsówkąi wedy ide spac, albo jesli chcesz w ciągu dnia to najlepiej poczekaj 4-5 godzin przed ściąganiem. Dużo ludzi mi sie pyta jak robie własnie moje włosy;) Mam rówiez suszarke z tubą do której dajesz pasma włosów, i jak ci suszy to robią sie takie fajne, lekkie, miękkie fale. Polecam!

Gość Weeera
Po umyciu włosów nałożyć odżywkę , wysuszyć włosy ale tak żeby były jeszcze wilgotne i nawinąć na kawałki papieru (moga być kartki z bloku technicznego) i zawiązać ,,gumką recepturką" i zostawić na noc. Na drugi dzień po zdjęciu papieru z włosów lekko spryskać je lakierem i gotowe ! U mnie sprawdza się ten sposób :P Życzę powodzenia :D

Gość Assisa
https://www.youtube.com/watch?v=SzBpRqILH3s przetestowałam a mam dość cienkie włosy i niestety czasem wyglądają jak siano..sposób rewelacyjny chociaż śmiesznie się wygląda ale po całej nocy efekt jest murowany. Pozniej wystarczy rozczesać włosy palcami z woskiem albo jedwabiem. Tak jak na filmiku polecam podsuszyć samą nasadę włosów, żeby nie były oklapłe:)

Gość kostes

Patrzcie tutaj - fryzomania.pl/blog/top-3-najlepsze-falownice-do-wlosow.html

Zdecydowanie warto - pod każdym względem, ale to musi być jakościowe rozwiązanie. Wiadomo, że pod potrzeby domowe nie potrzebujecie rozwiązania za duże pieniądze - chodzi głównie o utrzymanie jakości.