Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yvetti

Jak zrobić delikatne fale?

Polecane posty

Gość anniiaaaa14
najprostsze co istnieje to zrobic sobie jednego ostatecznie dwa warkocze potem po 1 dobie rozpuscic i jak ktos ma poskrecane koncowki to doprotowac prostownica ;) sprawdzone ;)))) dla efektu popsykac delikatnie lakierem z brokatem ;)))))

fajnie, ale mi np. nie podobają się takie fale robione od 'czubka' głowy;))

Gość 0odreamsgiro0
Ja robie na walki nie zbyt duze ale taki srednie by fale wygladaly na vbardziej naturalne i byly od czubka glowy uzywam plynu takiego balsamu niewa do lokow to je podkresla :)

Gość franceska25
Dziewczyny potrzebna Wam będzie gruba lokówka o średnicy 3-4cm, lakier,loton.Dzielimy włosy na sekcje.Zanim zaczniem lokować wybrane pasmo włosow spryskujemy je lotonem . Bierzemy wydzielone pasmo suchych włosów i na przemian zmieniamy kierunek lokowki tzn,odwracamy(raz na wierzchu raz pod spodem). Z każdą sekcją włosów postępujemy jak poprzednio. Fryzura będzie miała efekt grubej jednocześnie delikatnej fali jak z dawnych lat... Powodzenia

Gość aalllllaaaaaa
Ja robię sobie te loki w taki sposób. Najpierw spryskuje włosy lotionem a potem biorę pasmo włosów i w palcach zwijam i przpinam wsówką ( to wygląda tak jakby było zwinięte na wałku tylko nie ma wałka w srodku) Możecie przy nawijanu użyć okrągłej rączki od szczotki do włosów albo innej rzeczy, będzie wam wygodniej .I zwijam te pasma do góry , po rozpuszczeniu fajnie to wygląda.

Gość Miszczu
Wystarczy umyć włosy wymodelować je i falownicą nie zaciskając mocno na włosach "przejechać" po każdej wydzielonej separacji.

Gość xocolada
ja nałożyłam na włosy wałki,na jakieś 10 minut i zrobiły mi sie lekkie loki, zresztą na papiloty tez można,ale nie za długo...;)

Gość hulalula
A czy wiecie może jak zrobić takie fale na krótkich włosach? Chciałabym mieć fale na bal gimnazjalny. Jak na razie to włosy mam całkiem proste i gładkie, no i krótkie do linii brody i cieniowane.

Gość Kaś xd
Zrób sobie 4 koczki 2 na dole głowy i dwa na górze. prześpijcie się z tym i gotowe xd

Gość straciatella 23
ja na przyklad robie prostownica fale i sa bardzo fajne

Gość fale delikatne prostownica
fale prostownica jak juz ktos poprzednio pisal...

Gość cgj
Ja biore srednio grube pasma wlosow, skrecam w 'slimaki', ktore podpinam wsowkami a nastepnie susze. Póżniej już tylko odrobina pianki i gotowe :D

Gość rude to wredne
dyfuzor i pianka do kręconych włosów

ja mam podatne wlosy i jak chce miec lekkie fale to po umyciu klade na nie pianke i susze suszrka z dyfuzorem z glowa pochylona w dol. tylko trzeba kilka razy naniesc ta pianke zeby nie bylo siana. na koniec spryskuje lakierem i taki efekt trzyma sie 2 dni spokojnie:)

Gość kaloR
dzielę mokre włosy, tuż po umyciu, na dwie połowy, skręcam je, biorę wałek i nawijam. czekam, aż wyschną. koniec :D

Gość Bionda
podbiję Sprzedam Wam mój patent , efekt jak tutaj: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/1614797_31, mam cienkie włosy ale wychodzi, a więc. Po umyciu, juz tylko lekko wilgotne włosy lekko rozczesujemy żeby nie było widocznych kołtunów. Głowe spuszczamy w dół i tak od dołu z czubka głowy pleciemy warkocz, - powinien wyjśc dośc gruby pomimo cienkich włosów. na koniec zaplatamy końce niedbale gumką frotką jak najgrubsza. Wyjdzie taki warkocz ala "Szogun" z czubka głowy :-D spryskujemy całośc lakierem chwile podsuszamy suszarke i rozwalamy, jak tos ma wiecej czasu to efekt dłużej sie trzyma. Efekt jest fajnieszy bo włosy są splatane już od czubka i nie ma takich "Zosiek" jak by sie plotło dwa warkocze normalnie, bo wtedy puszyste jest na dole a od czubka ulizane i wygląda to koszmarnie :D pozdro

Gość karate mistrz
wystarczy nawinąć na umyte włosy potraktowane pianką wałki. Tak na całą noc. tylko trzeba uważać, by nie zrobić tego byle jak.

Gość Niunia ;33
Siemka . ;d , em jak zrobić fale tak . ? he to proste . ; D . po umyciu głowy , poczekaj aż włosy będą wilgotne i zawiń w dwa warkocze . ; d . są na prawde fajne fale . można jeszcze zrobić , tak jak moja stylista robi mi na koncerty , bieże włosy , mokre i na te włosy zakłada 5 , albo 4 gumki po wszystkim wychodzą zajebiste fale . ;>

Gość Sensually14
Niunia ;33 ogarnij tyłek -.- ja robiłam właśnie te warkocze, ale mam przedziałek na lewym boku, i za to na prawej str. jest wiecej włosów i gdy robie 2 warkoczyki na noc, to na prawej str, są beznadziejne! Za to lewa wspaniała ;) ale niestety jest jeden minus. Te warkocze "falują" włosy tylko od połowy głowy, dlt, efekt jest, góra ulizana, dół "pofalowany". najlepze fale wychodzą, kiedy ma się warkocze i wyjdzie sie na dwór gdy pada deszcz xD wtedy efekt nieziemski! ;) mi dokładnie chodzi o efekt - http://ikf.styl.fm/fryzury-krecone/fryzura24209.htm . Mógłby mi ktoś pomóc? Słyszałam, że jest jakiś preparat który prawdopodobnie pryska albo wmasuje się na włosy, wtedy się fajnie falują delikatnie ;D jakby się z ok.30 mini warkoczyków zrobiło ;D

Sensually14 - żeby uzyskać takie fale jak siostry Olsen mają na tym foto, to najlepiej posłużyć się prostownicą (małą, o wąskich płytkach, z zaokrąglonymi kantami, np.http://www.kalamis.pl/product-pol-3524-Prostownica-Hair-Goddess-Special-Edition-Black-elegancka-torebka.html lub lokownicą) i nakręcać pojedyncze pasma, następnie spryskać lakierem;)

Gość martusia.
Ja z natury mam włosy bardzo bardzo suche, lecz kręcone, a po rozczesaniu robi mi się z nich siano ;-) Mój sposób na ładne , naturalne loki/fale: myję włosy szamponem Syoss Moisture Intensive Care, następnie suszę od tyłu, nic z nimi nie robię (wprawdzie suszenie trwa 20min, ale poczekajcie na dalszą część) aż będą leciutko wilgotne. Następnie biorę odżywkę z Pantene Sprężyste Loki i Fale (taki różowy, nei pamiętam nazwy dokładnej) wgniatam we włosy ilość jaką zalecają na opakowaniu odzywki (najwięcej z tyłu, bo tamta część włosów najbardziej się puszy), następnie lekko moczę je wodą, też jakby "wgniatając" ją we włosy, później robię koka z kitki, rozumiecie, pół koński ogon i znowu moczę delikatnie wodą. Po jakimś czasie jak wyschnie-efekt zniewalający! Najlepiej wygląda jak z tym umoczonym kokiem pójdzie się spać. Od tamtej pory, kiedy improwizowałam z włosami kocham je po prostu! (Takie mam naturalne, to działa jak nad morzem: po wyjściu z morza i osuszeniu przez słońce wyglądam równie ładnie). Polecam sposób dla gęstych, grubych i puszących się włosów:) PS jesli po 2dniach loki się zepsują: jest na to również sposób. Moczymy suche włosy wodą i wcieramy odżywkę (mniejszą ilość niż na włosy mokre) i znów splatamy w kok, później moczymy jeszcze raz w koku sprawiając, że powstają fale. Efekt po godzinie gotowy:)

Gość Sylwia :)))
ja na umyte włosy i wysuszone, ale nie koniecznie mogą być normalne suche włosy zrobiłam 4 warkoczyki ( może być więcej) zrobiłam z nich ślimaki lub zawinęłam na papiloty :)) MAM NADZIEJĘ ŻE I WAM SIĘ UDA :) Pozdrawiam. Sylwia :*

Gość dlugasnaa
hejj zwszystkikm taak czytam tutaj wasze odpowiedzi i ja robie fale prostowniaca bardzo latwo polecam :DD

Gość oluśkaaa
ja tam polecam ten sposób.. Wczesz w pasma trochę pianki modelującej. Wydzielaj po kolei grube pasma, skręcaj je luźno w ślimaczki i przypinaj spinkami. Wysusz włosy. Gdy wyschną, usuń spinki. Zrób przedziałek z boku głowy i ułóż fale rękoma. i GOTOWE

Wystarczy nie rozczesywać włosów po myciu, wetrzeć piankę pojśc spać i rano są fale:) sama tak robię i efekt jest ok:)

Gość fala ... xD
ym macie prostownicę? bo można prosnować tak nią wywijając w różne strony xD a ja kcę mieć włosy falowane jak Avril lavigne jak je zrobić holera!! ba chcecie wiedzieć jak sie robi włosy emo?? trzeba dużo spreju xdd I LOVE SEX..mm

Gość KinderPunk
A ja mam jeszcze inny patent. Po umyciu czekam aż włosy podeschną (jeśli nie ma na to czasu to suszarka ) i jeszcze odrobinę wilgotne zaplatam we francuski warkocz (http://www.tipy.pl/artykul_869,jak-zrobic-warkocz-francuski.html). W moim przypadku zazwyczaj robię to wieczorem i gdy wstaje to wystarczy rozpleść włosy, przeczesać palcami i dla utrwalenia spryskać lakierem. Czasami też śmigam w takim warkoczu na uczelnie a wieczorem mam świetną fryzurę na imprezę :) Problem jest, gdy ktoś nie potrafi takiego warkocza zapleść, mi to zajmuje dosłownie chwilę. Jednak fale wychodzą od czubka głowy, więc jeśli ktoś chce inaczej to nie polecam. I jeszcze jedno :) Nie, nie wyglądam jak dziewuszka ze wsi, pomimo że to warkocz, jednak wychodzą fajne, naturalne fale.

Gość Mateuszkowax33
Hej ;D a więc najlepiej to zmoczyć włosy delikatnie wodą uczesać w dwie kitki i z tych kitek zrobić dwa koczki. Poczekać aż wyschną. Nie rozczesywać. Później wziąć delikatnie pianką i przygniatać. Spryskać lakierem i jest cud miód malinka ;**