Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozia

praca w Niemczech

Polecane posty

Gość powiadam ci
jakos to bedzie ;) Musisz tylko nawiazac kontakt z innymi studentami.Wejdz na strone internetowa uczelni,moze tam cos znajdziesz... Podziwiam cie bardzo,ze mialas odwage rzucic sie na tak gleboka wode!Zycze ci powodzenia!:)

Gość powiadam ci
a jezeli bedzie bardzo zle w tym dreznie ,to zawsze mozesz przeniesc sie na inna uczelnie ,do innego miasta!Polecam Frankfurt nad Menem ;)

Gość jak ktos pisal
prosze sie nie podszywac, a luana to najwiekszy wrog Niemiec, osadzony przymusowo w Dreznie

Gość rozia
Dzieki!! Po prostu mloda i glupia jeszcze jestem, wyobrazalam sobie nie wiem co, ze tu przyjade, od razu robote znajde, moi rodzice tez w to bardzo wierzyli...

Gość powiadam ci
i niech dalej w ciebie wierza!Tylko o tym,ze corka za granica jeszcze im pomoze moga na razie zapomnac. ;)

Gość odczepcie sie
od luany, ja tam jej poglady popieram, chociaz jeczy na kazdym topiku niesamowicie

Gość rozia
a co jest z wohngeld?

Gość powiadam ci
Jezeli chcesz to jak masz GG to podaj numer.Odezwe sie do ciebie zebys miala moj numer i jakbys miala jakies problemy to pisz ,a ja sprobuje jakos doradzic...

Gość rozia
Moj numer to 7317355

Gość powiadam ci
wlacz gg to przesle ci moj numer

Gość Studentka83 DE______
nie chce nikogo dobijac ale ja nawet w bonn nie moglam znalezzc powodzenia

Drezno jest tragiczne pod wzgledem pracy. Ja szukalam chyba 3 tygodnie w tamtym roku, w koncu pojechalam do Turyngii, bo tu sie nic nie dalo znalezc, wszedzie, gdzie chodzilam, brali albo Niemki albo proponowali smieszne wynagrodzenie. Arbeitsamt tez Ci za duzo nie da, wezma grzecznie Twoje dane, obiecaja, ze sie odezwa i czekasz sobie, bo nie odzywaja sie nigdy. Co do opieki nad chora, za 5 € to masakra, robilam to tez w tamtym roku, po 2 tygodniach skapitulowalam, to dobre dla ludzi, ktorzy chca sobie do stypendium dorobic, taka praca sie raczej nie utrzymasz. Poszukaj sobie ogloszen w saxie, idz do STAV (Studentische Arbeitsvermittlung)...Na organizacje koscielne tez nie licz, oni sa wszyscy kochani, ale tylko dla Niemcow. Ja znam doskonale Twoj problem, teraz jestem po egzaminach i tez nie mam pracy, szukam jak moge, ale nic na razie nie znalazlam. I nie licz, ze tu Bog wie ile zarobisz, stawka dla studenta to 5€ na godzine, wiecej nikt Ci nie da. W ferie dasz rade i z 800 euro na takiej placy zarobic, w semestrze bedzie Ci ciezko.

Ja tez bylam taka na poczatku, pewna, ze mi sie wszystko uda, mialam miec prace i super zycie...Szybko mi przeszly te zludzenia...

Gość rozia
hmm, dzieki...widze, ze nie bedzie tak latwo

Gość gość
Niedawno wróciłam z Niemczech. Opiekowałam się panem 80 – letnim, który jednak chodził. Moja rola sprowadzała się głównie do sprzątania, do gotowania, wspólnego spędzania czasu. Jakieś specjalne wymagania nie wchodziły w grę nawet. Zatrudnienie otrzymałam przez Inter Job. Bardzo wiarygodna agencja. Przelewy regularne, żadnych opóźnień. Wysyłają opiekunki to naprawdę sprawdzonych, jakościowych miejsc. Nie widziałam, żeby ktokolwiek się skarżył.