Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama i żona

mam tego dosyć

Polecane posty

Gość mama i żona

Mam dosyć?( wszystkiego, naprawdę. Mój maz to obibok ktory w domu palcem niczego nie tknie, do tego male dziecko przy ktorym jest ciagle mnostwo pracy. kocham ich , bardzo ale...............na wlasnie ja juz nie daje rady . ta ciagla praca mnie wykancza a do tego moja praca zawodowa ktorej powinnam poswiecic tez troche czasu ale skad mam go wziąc???? caly tydizen haruje w pracy i w domu cale 7 dni w tygodniu chce mi sie wyc najchetniej uciekalbym daleko choc na kilka dni buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:(:(

Gość masz to na co godzisz się

Gość to normalkaaaa
po co ci był mąż, po co bachor - byłas szanowana zanim nie zaciągnęłas go na własną zgubę przed ołtarz a teraz jestes szmatą

Jeśli dziecko jest już na tyle duże, że nie karmisz go piersią, to po prostu zrób tak, jak chcesz - wyjedź gdzieś na parę dni (choćby na weekend) i odpocznij. A co zrobi Twój facet? A to jego problem! Nie martw się, poradzi sobie, bo będzie musiał i dziecku krzywdy nie zrobi - to w końcu też jego dziecko!! Może do niego dotrze, ile wysiłku trzeba włożyć w pracę w domu, a może nie, ale Ty przynajmniej sobie chwilę odpoczniesz. W ostateczności możesz mu zostawić np. przepis na jedzenie dla dziecka, ale nie rób żadnych zakupów, ani niczego nie przygotowuj. Musi się w końcu nauczyć. Przemyśl to!! Powinnaś dbać o swoje dobre samopoczucie, dla dobra dziecka - jemu jest lepiej, kiedy czuje, że Tobie jest dobrze. Powodzenia, pozdrawiam ciepło.

Gość looooooool
Jak ja z bratem mielismy ja 5 a brat 7 lat to mama wyjechala do sanatorium na 3 tygodnie i tatus zobaczyl jak to jest zajmowac sie domem. Po powrocie mamy zmienil sie jego stosunek i nawet gotowac zaczal :D