Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teoria

BARDZO NISKIE CIŚNIENIE

Polecane posty

----> teoria to znowu ja :-) Na wszelki wypadek możesz iść do lekarza. Tak wogóle to mam tyle samo lat co Ty i jak pisałam wcześniej też mam niedociśnienie. Byłam u lekarza, też robiłam badania tarczycy itp. i wszystko jest ok. Mi lekarz powiedział, że to wcale nie musi oznaczać, że już do końca życia będę mieć takie niskie ciśnienie, bo w tym wieku nie można tego stwierdzić, tym bardziej, że wszystkie badania są w porządku. A jeszcze żeby było śmieszniej to w 3 klasie szkoły średniej miałam zwolnienie z wf-u, bo wtedy stwierdzono u mnie duże nadciśnienie \"młodzieńcze\".

malamii ----> :) witam wiesz ja tez mialam badania na tarczyce jak juz wczesniej pisalam i raz wychodzila niedoczynnosc a raz ze wszystko ok moja mama tez ma takie niskie wiec moze to genetycznie tak mam :) ale jest pewna poprawa otoz dzisiaj rano mialam 110 na 60 tylko ze puls mialam 114 a nie bylam po zadnym wysilku fizycznym :P do lekarza sie chyba wybiore bo i tak dawno nie bylam wiec pasuje tylko zew ja sie panicznie boje lekarzy (z wyjatkiem dentystow i ginekologow :) )

Gość tukan
Akurat AUN i tarczyca nie są powiązane bezpośrednio...chodzi o to że często przyczyny schorzeń nie są łatwe do ustalenia i bardzo złożone. natomiast jeżeli ciśnienie jest zmienne to sprawa jeszcze trudniejsza...może to głębsza reakcja na stres? tak czy owak trzeba szukać takiego specjalisty co nie wykręci się rutynowym przepisaniem tabletek.

Gość Teoria używasz
soli ?

Jak was czytam to myślę że dziwny jest ten świat. Ja ogólnie mam nadciśnienie, ale ostatnio ciągle problem ze zmęczeniem, przysypianiam - śpię za długo. To chyba dziwne, nadciśnieniowcy powinni mieć problem z zasypianiem...A jak wy funkcjonujecie? Bo teria już czytałam że świetnie, więc gratuluję :) oby tak dalej. Mnie pomaga herbata ze świeżym imbirem - wkrajam sobie parę plasterków, to poprawia krążenie i podobno pomaga zapobiegać migrenom. Lepsza niż kawa jest zielona herbata, a już zwłaszcza Yerba Mate (ja ją kocham i dziala b. fajnie). Guarana jakoś nie działa na mnie pobudzająco, ale dla mnie wszystko tylko nie kawa, okropnie mi szkodzi...

soli używam ale nie jakoś przesadnie chyba tyle co każdy :) a co sól ma jakiś związek z niskim ciśnieniem ?? Panna Nickt -----> no widzisz tak to już bywa ze jeden ma za mało a inny za dużo jakby nie mogło być tak że kazdy ma tyle samo :D ja mam np za mało kilogramów ciała, za małe piersi, za niskie ciśnienie itd jedyne czego mam za dużo to włosy (niestety nie tylko na głowie choć tu jest masakra po prostu) oraz intelekt hahahhaahhaha :D :D :D

Gość podnosicielka z krainy deszczu

Cześć Teorio i reszta! Jeśli masz 22 lata, to jesteś w identycznej sytuacji, jak moja parę lat temu. Zawsze miałam niziutkie ciśnienie i panie higienistki w podstawówce bazując na starych aparatach nawet nie były w stanie mi go zmierzyć:) Zimne kończyny to oczywistość. Ale koło 21 roczku zaczęło się robić nieprzyjemnie - parę razy \"mdlnęło\" mi się w takich sytuacjach, jak stanie w autobusie czy w kościele. Poszłam do lekarza, który mi zmierzył ciśnienie, gdy siedziałam (superniskie) i zaraz chwilkę później - jak wstałam (jeszcze spadło o 20). To się nazywa hypotonia spoczynkowa i często przypętuje się 20 latkom które mają niskie ciśnienie. Nie leczy się, tylko trzeba zawsze w zatłoczonych miejscach siadać, a nie stać. Więc choć czasem babcie robią straszne miny, ja już twardo siedzę w autobusie czy kościele... mdlenie nie jest przyjemne... Jeżeli Ty nie masz takich problemów, to moja najlepsza rada - wywal allbo daj komuś ciśnieniomierz. Tak się zaczęła hipohondria u kilku moich znajomych - były zawsze zdrowe, a od kiedy zaczęły sobie mierzyć ciśnienie - nagle ciągle coś im jest.. Pozdrawiaki

witam,mialam podobny problem bardzo niskie cisnienie i juz nawet pisalam o tym na tym forum.Byłam u lekarza i oczywiscie pani doktor powiedziala ze taka juz moja uroda,nic sie nie da z tym zrobic.Czesto mdleje,robi mi sie slabo-mam dodatkowo anemie.I nic nie moga z tym zrobic.Przykre.

Gość werwa
ja mam niskie ciśnienie od zawsze, zwłaszcza od czasu kiedy schudłam 13 kg... a najgorsze jest to że mam siedzącą prace - biurową i jak tak posiedze przez 8 godzin to nie dość że jestem cała zamarznięta to jeszcze mi słabo i jak zrobie 5 krokow to mam zadyszkę... fatalnie... czekam na wiosne żeby zacząć uprawiać jakiś jogging z moim facetem bo inaczej to mięśnie zaniknął i całkiem krążenie się zatrzyma... najgorzej jest po zapaleniu papierosa...wtedy to już całkiem spada mi ciśnienie i aż mam drżenie całego ciała,,, okropne uczucie... ale rzucam fajki w kąt bo jak zapale od rana to cąły dzień potem śppię.. a kawy tez nie mogę pić bo mam palpitację jakieś i czuję się niespokojna...

agunieczka ----> witam :) wiesz ja w żadną hipochondrie nie wpadne bo ja nie z takich i wcale sobie nie dobieram do głowy choć już sie dowiedziałam ze moge miec jakąś wadę serca bo mam bardzo wysokie tętno a ciśnienie niskie czyli serducho wali jak szalone sa krew się słabo pompuje czy jakoś tak :D zimne kończynki mam ale to akurat w niczym nie przeszkadza bo tylko stópki mam lodowate :D zemdlałam ostatnio jakieś 9 lat temu w kościele własnie a potem jeszcze chyba 2 razy ale to podczas okresu i najprawdopodobniej z bólu :D do lekarza sie narazie nie wybieram no chyba że zacznę sie tak tragicznie czuć ze będe musiala a najbardziej zdziwieni sa ludzie ktorzy mnie znaja ponieważ ja jestem tak głosna, ruchliwa i halasliwa ze nie wygladam za ospalego niskocisnieniowca tylko na jakiegos narwańca raczej :D 🌻

Gość Advax
Zdaje egzamin przy częstym badaniu automat Simple – dobry, prosty ,rodzinny model. Gwarancję dają całkiem przyzwoitą bo 3 lata więc już dość długo jak na takie aparaty.

Gość gość
Dobrze mi się korzysta z modelu Simple, dość duży wyświetlacz i przyciski chociaż sam automat jest raczej z serii tych bardziej mobilnych, lekkich.

Gość bartoszaa
Zdecydowałem się na nowy ciśnieniomierz jak mi stary nawalił ostatnio i kupowałem Simple, jest rzeczywiście simple, poza tym mało miejsca zajmuje, nie waży też jakoś dużo także dość mobilna opcja.

Gość gość
Moim pierwszym ciśnieniomierzem w życiu jest SmartCardio nie ukrywam że dylemat miałam co kupić bo tych automatów są miliony, ten mi się spodobał bo można ładować akumulator a ja z bateriami się użerać nie miałam zamiaru :D

Gość gość
Podpowiem może Simple ten sam co ja uzywam z zona już jakiś czas, nic nie nawala, baterie trzymaja fajnie dlugo

Gość gość
Używamy modelu Simple parę miesięcy, dobrze pompuje, szybko ale bez robienia z ręki miazgi

Gość gość
Służy nam SmartCardio już od dłuższego czasu, nie psuje się nic, mankiet dobrze przylega do ręki, nie uciska aż tak żeby bolało

Gość gość
Nie narzekam na to jak pracuje Simple krótko cały pomiar trwa, nie ma większej zabawy z dopięciem mankietu na ręce, łatwe sterowanie duży ekran z wynikami

Gość gość
Wśród tych ciśnieniomierzy jakie są na rynku to bym polecała coś z akumulatorem, sama kupiłam SmartCardio, wydajny, do częstego codziennego mierzenia.

Gość gość
Ciśnieniomierz mam raczej z kategorii tych nowocześniejszych, model SmartCardio, łączenie między urządzeniem a mankietem jest bezpośrednie czyli nie ma kabla który by się majtał, to mnie przekonało do tego modelu i faktycznie się sprwadza taka budowa

Gość gość
Ja się zdecydowałam kupić Simple i jak na razie wszystko mi tu działa bardzo dobrze, mankiet okej łatwy w zapięciu, pompowanie nie tak mocne żeby mnie ręka bolała.

Gość gość
Poprosiłam syna żeby mi kupił nowy ciśnieniomierz przez internet i zamówił SmartCardio. Bardzo fajny wygodny z własnym akumulatorem więc nie muszę już pamiętać o bateriach. Druga strona medalu jest taka, że zawsze miałam kłopot z wyciąganiem baterii (są drobne mocno upchnięte).

Gość gość
Na http://rankingcisnieniomierzy.pl/ jest ranking na którym ja bazowałam szukając ciśnieniomierza dla rodziców i dobrze kupiłam. Urządzenie jest proste w obsłudze wygodne nie robi rodzicom krzywdy jeśli chodzi o ucisk mankietu na ręce.

Gość Dawid

Kupowaliśmy do nas do domu też SmartCardio. Ciśnieniomierz jest o tyle często w użyciu że poza mną i żoną to też korzystają z niego teściowie. Akumulator trzyma wyjątkowo długo, tutaj jestem najbardziej pozytywnie zaskoczony bo sądziłem że trzeba będzie go ładować dużo częściej.

Gość magda

Kupowałam parę dni temu model Senior i pierwsze odczucia są okej, mierzy szybko, wyniki są wiarygodne, wszystko ładnie pokazane na wyświetlaczu. Ten mój model jest na baterie ale jest też ciśnieniomierz o tej samej nazwie tej samej marki sanity z zasilaczem jakby komuś bardziej odpowiadało takie zasilanie.

Gość marek
Dnia 20.12.2018 o 13:24, Gość Dawid napisał:

Kupowaliśmy do nas do domu też SmartCardio. Ciśnieniomierz jest o tyle często w użyciu że poza mną i żoną to też korzystają z niego teściowie. Akumulator trzyma wyjątkowo długo, tutaj jestem najbardziej pozytywnie zaskoczony bo sądziłem że trzeba będzie go ładować dużo częściej.

Też mierzymy się w domu na SmartCardio i wszystko działa prawidłowo i bezawaryjnie już prawie rok.

Gość michall

No tak w SmartCardio akumulator jest super sprawą. Drugi plus który mi się podoba to brak tej nieszczęsnej i niewygodnej rurki która zazwyczaj dowozi powietrze w ciśnieniomierzach. Zawsze się człowiekowi majta pod łokciami takie tałatajstwo, a tutaj mankiet jest złączony bezpośrednio.

Gość rett
Dnia 23.01.2019 o 15:04, Gość michall napisał:

No tak w SmartCardio akumulator jest super sprawą. Drugi plus który mi się podoba to brak tej nieszczęsnej i niewygodnej rurki która zazwyczaj dowozi powietrze w ciśnieniomierzach. Zawsze się człowiekowi majta pod łokciami takie tałatajstwo, a tutaj mankiet jest złączony bezpośrednio.

Długo się wahałem co kupić ale stanęło na Smart Cardio i nie żaluję. Precyzyjny pomiar, wydajny akumulator.

Gość aneta

Dużo korzysta z ciśnieniomierza Simple mój mąż, ja bardziej z przypadku ale oboje jesteśmy zadowoleni. Pomiar nie trwa długo, wyniki ładnie zaprezentowane, duże cyfry, proste sterowanie. Od razu wiadomo czy wynik jest w porządku czy lepiej iść do lekarza po kolorowym podświetleniu.