Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HiacyntaB

Jaką masz wade wzroku???

Polecane posty

Gość uuuupppppppppppppppppppppppp

Gość Pomieszanie z poplataniem
Ja mam niezła wade wzroku:P Na jedno oko jestem krótkowidzem a na drugie dalekowidzem:D -2 i +2 :D

Gość ehuuuuu
up

Gość tiurlitiurli
Chyba Was pobiję - mam -7 w obu. Dlatego też za wynalazek wswzechczasów uważam szkła kontaktowe :D A operacji się boję i nigdy jej nie zrobię. Zauważyliście, że okuliści mają okulary nan nosie? Niby dlaczego nie robią sobie tych operacji? Bo widocznie nie do końca są pewne

Gość landrynka6
ja do niedawna mialam -8 w jednym i -7,5 w drugim i poddalam sie zabiegowi laserowej korekcji wzroku ....bylam praktycznie slepa jak kret bez okularow , mialam dosyc okularow grubych jak denka a soczewki tez mi sie znudzily ...minely ponad 2 lata od zabiegu jestem bardzo zadowolona :) jakbym dostala drugie zycie , wiem ze moze dla niektorych to nic takiego ale ja bardzo ciesze sie ze moglam podsac sie temu zabiegowi. W tej chwili widze fantastycznie , wszystko jest w porzadku , nie zaluje , zabieg mialam robiony w Krakowie .... :)

Gość pegulka+
Papierowe nozyczki, czy moge prosic o te zdjecie rowniez? Ja mam -10 na oba. chodze w soczewkach, ale tak jak piszesz to meka i juz nie daje rady, a przeraza mnie to ze szkla pomniejszaja oko, slyszalam ze w prasowanych jest lepiej, ale optyk mi powiedzial ze roznica bedzie minimalna, moze sie myli? Prosze o zdjecie PeggiSu@interia.pl z gory dzieki

Gość podnoszeeeeeee

Gość rikitiki
-4 i -4,5, nienawidze swijej wady.... nosze soczewki i chociaz staram si ograniczać czas ich noszenia to czasem dochodzi nawet do 14 godzin na dobe. w domciu tylko okularki. i jakos z tym zyje

Gość ja mam szkła -35
na oba, ale moja wada jest większa, bo nie widzę w nich dobrze.I też nienawidzę swojej wady:(

Zaczelo sie juz w podstawowce, mialam wtedy 0,5 na jedno oko, potem wada systematycznie sie powiekszala i dzis-majac 21 lat- mam 3,5 na oboje oczu! I pomyslec ze jeszcze 2 lata temu nie nosilam okularow!! Jestem slepa jak kret ale sie upieralam ze widze dobrze! Zaczelam w koncu nosic patrzalki ale tak szczerze powiedziawszy to nadal nie moge sie do nich przyzwyczaic, chyba nie akceptuje sie w okularach:( o kontaktach nie ma mowy bo mam zbyt wrazliwe oczy i nie zalozylabym ich sobie:( chyba pozostaje mi pogodzic sie z ta proteza na nosie:) Pozdrawiam wszystkie okularnice!!!

A ja mam ok.-8 (jest jakaś niewielka różnica między prawym a lewym okiem). Bez okularów z daleka widzę tylko różnobarwne kształty, a wszystko jest bardzo rozmazane:( Od kilku miesięcy noszę soczewki bez zdejmowania przez miesiąc i całkiem nieźle się w nich czuję. To wspaniałe obudzić się i od razu widzieć wszystko ze szczegółami!

Gość a ja mam
zeza na lewe oko ktory jest wynikiem niedowidzenia.Okulary niewiele pomagaja. Strasznie się męczę z tym ale boję się iść na zabieg :-(

Gość A co ja mam powiedzieć
:-( :-(:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Nie widzę wcale na prawe ok-uszkodzenie nerwu wzrokowego a w lewym mam -2dpi.....

Gość A co ja mam powiedzieć
miało być : ''prawe oko''

Gość uuuuppppppppppppp

Gość Zielona Cytrynka92
A ja mam 15 lat i -5! Wada systematycznie rośnie mi od 2 klasy podstawówki! Na ilu się skończy? -15?

🖐️ ja tez mam duza ale nie taka jak Papierowe;) mam na jedno chbya =6, na drugie -7:o jakos tak dokladnie nie pamietam ile na ktore mimo iz ostatnio mialam badania, ktorych nie lubie:o jesli chodzi o rodzaj szkiel to mam cos takiego jak Papierowe;0 ]myslalam o soczewkach ale skoro tu tak na nie narzekacie:D na operacje raczej bym sie zdecydowala tyle , ze nie mam tyle kasy na razie ;) faktycznie , denerwujace sa os. ktore panikuja, przezywaja , ze sa slepe przy wadzie _2, -1,5 , to co Ci co maja powyzej +/- 5!;) ja generalnie teraz z tymi nowymi szklami widze gorzej, bo sa mocniejsze i wszystko mi sie zamazuje, nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia ale jak mam cos czytac, czy np teraz przy kompie to jestem w tych starych okularach bo dobrze mi sie w nich widzi;) nie wiem , czy nie pojsc tam do tego optyka i nbie zareklamowac:P o ile mozna w ogole;) bo juz mnie szlag trafia z tamtymi a bez okularów to wiadomo , ze tych najmniejszych literek w gazecie np to nie bardzo widze;0 ale ogolnie bez okularuw jakos jeszcze daje rade i w slupy nie wchodze:D;) to tyle pozdr🖐️:)

Gość ślepcia
-14 dioptrii na obu oczach

Gość takasobiealeszczesliwa
a ja mam -5 na obu oczkach i soczewki niezamieniłabym na rzadne okulary (chyba ze w domciu) i to nie ze wzgl. kosmetycznych bo w dobrze dobranych oprawkach mozna bardzo fajnie wygladac ale z wszystkich innych-całe pole widzenia jest dobre, latem nos mi sie nie poci i nic mi z niego nie zjezdza,"zauszniki" mnie nie cisna a zimą nic nie paruje.itp itd. A na operacje narazie niemam kasy.A teraz sprobuje sobie soczewki kolorowe, :-P a co zobacze jak bede wygladała z innym kolorkiem oczu :-)

Gość mariiiiiiiiiiikkkka
ja mam na lewe -4,0 i na prawe 4,25

Gość inga k.
po -1,5 w obu ślepkach

Gość upppp

ja sie wlasnie przedwczoraj zalamalam, bo sie dowiedzialam, ze wada mi sie poglebila do -6,5. myslalam, ze sie rozplacze na miejscu. na starosc bede chyba zupelnie slepa.