Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HiacyntaB

Jaką masz wade wzroku???

Polecane posty

Gość chloee
do operacji wada musi być już ustabilizowana, czyli na pewno skończone 21 lat

Gość kafelka
Ja mam -5,5. Tzn. miałam, bo dawno nie byłam u okulisty, a coś mi się wydaje, że znowu poleciało...:( Jeśli tylko się uda, to w przyszłości skorzystam z mocy lasera :D ja też rozmawiałam o tym z lekarzem i powiedział, że to dobra rzecz. Oczywiście, że jest ryzyko (przy każdym zabiegy czy operacji), ale jeśli miałabym mieć kolosalnie wielką wadę wzroku, to jestem w stanie zaryzykować :P

Gość popopopopoza
robie z tego taka tragedie bo nie moge sobie wyobrazic swojej twarzy a na niej okularow:(

Gość oleska___
moja wada stoi w miejscu od paru lat no ale dobra to poczekam jeszce parę miesięcy:P

No... ja jak zaczynalam nosic to tez robilam z tego tragedie, mialam 13 lat, wiec to byl dla mnie szok ze bede okulary nosic :P Ale teraz bez okularkow na nosie to ja z domu nie wyjde :D

Gość oleska___
też kiedyś niewyobrażałam sobie chodzić w okularkach...a teraz bym chciała! dobrze dobrane mogą być tylko ozdobą:)

Gość krzywooka
papierowe-----> współczuję ci :( najgorzej jak się zepsują oczy :o ja dalej uważam, że mam oczy jakieś skrzywione

Gość krzywooka
Natia, dzięki :) Co po kolorze skoro idą ku sobie?? :(

Gość oleska___
a jednak tak jak mowilam! jakies skutki uboczne potem są:/

Gość krzywooka
Natia----> Dzięki :) Ale co po kolorze skoro idą ku sobie?? :(

-5 i -5,75, astygmatyzm, lekki zez lewego oka :O tak było w lipcu, zobaczymy, co dalej...

Gość dgdxssssss
Papierowe Nożyczki - wiadomo że minusy pomniejszają oko a jak to wygląda w przypadku szkieł prasowanych?

Gość krzywooka
papierowe masz jakieś fotki oczu w takich szkłach? Moja siostra ma wątpliwości co takich szkiełek

Gość dgdxssssss
Dzięki za odpowiedz - chyba się na te szkła zdecyduję przy zmianie okularów :) Moja wada to -5,5 i jakoś bardzo mi nie przeszkadza aczkolwiek nie ma to jak zdrowe oczy...

Gość dgdxssssss
Papierowe_Nożyczki też prosiłabym o zdjecie - podaje maila: kurtka83@tlen.pl i z góry dziekuję :)

Gość krzywooka
leneczkaa@poczta.fm dzięki :)

Gość ufff
a ja mam -4 -4:/ tez tego nie lubie, ale mam soczewki i jest calkiem ok:) pozdrawiam

Gość krzywooka
dostałam, dzięki :) może różnica drastyczna nie jest, ale faktycznie szkła zmniejszają oczy

Gość dgdxssssss
kurcze a mi jeszcze nie doszło...

Gość fgfgfgfgf
a w jakim wieku mozna zrobic ta operacje? bo ja mam dopiero 18. I jaka musi byc minimalna wada wzroku?

Gość SZOGUN
JEDNO OKO NA MADAGASKAR A DRUGIE NA KAUKAZ

Gość dgdxssssss
Papierowe_Nożyczki jak będziesz to proszę wyślij mi zdjecie na ten adres: kurtka83@interia.pl , bo na tlena mi nie doszło...dzięki.

Gość aninka_25
No coz a ja mam na jedno oko -4,5 a na drugie -5,5 a do tego astygmatyzm...ale obecnie siedze przy kompie bez okularow i poki co jeszcze widze :) Jakos sie przyzwyczailam do mojej wady i mimo jej duzych rozmiarow nie narzekam!

Gość selkie
hej, ja ma -6 , - 5,50. Chociaż na ostatnim badaniu wyszło minimalnie więcej. Póki co nie zdecyduję sie na zabieg. Własnie ostatnio byłam w Klinice w Katowicach, i lekarz medycyny(!!!!!), nie wiem czy miał już specjalizacje z okulistyki, sprzeczał się ze mną na temat tego czy mam pęknięte naczynko na dnie oka:) ja wiem, że mam, a ten młodzian dopiero kiedy DŁUŻEJ sie przyjżał przyznał rację. A jak chciałam badanie angiograficzne, to stwierdził, że za dobrze widzę. !!!!. Ale w końcu udało mi się je zrobić. Resztę terminów badań mam na marzec. Osobiście nie mam miłych doświadczeń z tą kliniką, nie pierwszy raz spotykam się tam z lekceważeniem pacjenta. Chyba , że udasz się najpierw na prywatną konsultację do Gierkowej( byłam rok temu) wtedy jest inaczej.

Gość selkie
A prospos mniejszych wad... kiedy słyszę,zę ktoś ma -1, -2 i che robić sobie zabieg, dosłownie mnie ogarnia irytacja!!! Każda z osób powyżej -5 chętnie by się na pewno zamieniła na taką wadę - ja bardzo chętnie!!Serio. Weźcie pod uwagę to, że jesteśmy młodzi, w większości tutaj, całe życie przed nami , a ostatecznie te zabiegi przeprowadza się niezbyt długo i PRAWDA o nich, zaletach, wadach, poznana będzie dopiero za kilkanaście lat. Tak jak z antybiotykami- kiedyś faszerowana nas tym a teraz wręcz przeciwnie!! Duża wada wzroku to dyskomfort, ale są soczewki, ładne oprawki, nowe technologieprodukcji szkieł. Trzeba też dbać o oczy, ładować w nie ile się da . Każdy z okularników z dużym ztażem i dioptriami o tym wie;)

Gość JESTEM CYKLOPEM

Gość lerow
ja uwazam ze -2 to duzo, bez okularpow ledw co widze:(

Gość a ja mam
+2 i +1,5 i zeza na jedno oko. Koszmar!

Gość do Papierowe -
no to mi zaiponowals, bo z innych topikow wiem,ze lubisz robótki reczne. Czy mozesz powiedzic, czy to niepsuje ci wzroku? Od dawna taki masz? Ja mam -4 i tez bardzo lubie dłubac. Pozdrawiam