Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentkaIIIroku

Miłość a wykształcenie?!! Błagam o radę!!!

Polecane posty

Gość nanjrlandka19
dokładnie, jeżeli tobie ta różnica nie przeszkadza, to by oznaczało zbliżony poziom intelektualny.A wykształcenie zawsze można uzupełnić.

Gość upppppppppppppp

Gość ahak
dajcie spokój ja jestem po ślubie 4lata mamy średnie wyksz.oboje ale i tak się nie dogadujemy w pewnych sprawach i mamy inne zainteresowania.Czasem to przeszkadza ale kto powiedział że w zyciu zawsze ma być łatwo!

Gość ypsikowska ilona
Porozumienie , takie na 100% nie występuje, no chyba ze jeden z partnerów przyporządkuje si ę drugiemu, ale to nie jest zdrowe, zainteresowania tez można, a nawet dobrze jest miec inne, ale płaszczyzna intelektualna dobrze jest jak jest zbliżona.No wybaczcie jak to jest , a pewnie wam sie to zdarza, rozmawiacie z osobą która odbiega znacznie od waszego poziomu. To teraz wyobrazcie sobie takiego partnera w domu. Trudno będzie.

Gość dział reklamacji
wg mnie to poważna przeszkoda dla związku, może głównie ze względu na reakcje otoczenia.. zawsze będa pytać dlaczego jedno z was ma braki w wykształceniu oraz dlaczego się ze sobą związaliście, czyli tak jakbyś nie zasługiwała na kogoś ze swojego środowiska, a jeśli w związku miałyby się pojawić dzieci, jak im wytłumaczyć że rodzic jest niedokształcony, i jak mogą chwalić się takim rodzicem? zastanów się dobrze póki czas

Gość Cielok
Juz jestem po wnikliwym czytaniu. Sam sie zastanawiam jak facet bez wykształcenia mógł się zadać z dziewczyna studiującą . Jak do tej pory nie miałem przyjemności zostać autorytetem w tej dziedzinie. Jedno jednak wiem . Zaden student nie jest w stanie dorównac intelektualnie prostemu człowiekowi Umie jednak ubierac zdania w poprawne słowa. Pięć lat studiów nikogo nie obliguje do wywyższania sie . Jedno jest pewne Student bez mamusi czy tatusia nie radzi sobie wcale. Zycie go przerasta w każdym calu. Prosty człowiek wie jak zyc Jak czuć . Jak pomagac i współczuć. Student mysli jak zyc dostatnio. Mój tekst riposty. To właśnie rodzice nieuczonego powinni przestrzegać dziecko przed pasozytem jakim jest student.

Gość do cielaka
to ja sie tobie c\cielaku dziwię, bo pewnie mieszkasz w domu zaprojektowanym przez architekta, wybudowanym przez inżyniera, samochód jak takowy posiadasz tez zaprojektował pasożyt, do lekarza pewnie tez chodzisz, no bardzo się dziwię tobie, a może się mylę nie korzystasz z wiedzy ludzi wykształconych?Moze lepiej było zostac w jaskini i żyć jak prosty człowiek. Tylko skąd te kompleksy u ciebie?

Gość Iskaaaa M.
Dzięki cielok, bo właśnie jesteś pięknym przykładem człowieka z którym nie potrafiłąbym być, zapewne on ze mną tez . Inne spojrzenie na świat,inna mentalność.Nie do przeskoczenia.Nie do pogodzenia to jak PO i LPR.Inne standardy, inne myslenie.

Gość Cielok
Dzieki za wypowiedż. Juz prostuje wywody zuchwałych impertynentów. Jak wiecie żaden student nie bedzie sie kształcił bez zarcia. Jego próznie zyjąca rodzina nie przetrwa.Mówiac krótko . Szanujmy ludzi . Nie student ni jełop nie mają okreslonego sposobu na zycie. Muszą egzystować wspólnie. Juz widze świat płodzony przez samą inteligencje. Nie daj Boże . Sam bym sie zabił w zanadrzu zycia,Wiadomo ze głód ogarnął by świat . Student za łopate nie chwyci. Pamietajcie nieroby studenci. Wy bez nas zdechniecie. My bez was i waszych domów czy samochodów bedziemy zyć. Własnie wy jestescie tym nieszcześciem ludzi zerującym na ciemnocie mas

Myślę, że wykształcenie nie ma znaczenia w miłości. Wykszałcenie nie zawsze jest równe inteligencji, tak jak tu wiele osób już pisało. Gdybym poznała faceta bez studiów, ale takiego, z którym świetnie spędzałabym czas, z którym umiałabym się dogadać, który by mnie kochał i szanował - nie miałabym żadnych wątpliwości. Żadnych:)

Gość oj cielok cielok
Jaki ty masz uproszczony sposób patrzenia na świat, aż mnie dziw bierze. Widzisz rolnik tez bez traktora, samochodu, nawozow, przyrzadów do opryskow nie jest w stanie funkcjonować, nie wspominając o sprzetach AGD.nie wiem ile osób wyobraza sobie życie bez pralki , lodówki itp.Prawda jest taka, inżynier za łopatę jak przyjdzie potrzeba złapie, ty człowieka nie zoperujesz, nie zaprojektujesz domu, nie zrobisz planu dróg. Nie jestes w stanie popchnąć świata do przodu, widzisz tylko swój zagon i swoja wyższosć.

Gość Cielok

Gość a dogadałabyś się
Linkopau z Cielokiem, czy jego postrzeganie świata jest zbliżone do twojego?

Gość Cielok
100 Lat temu nie było traktorów

Gość fijałkowiak
Niestety prawda jest taka, jak przyjdzie co do czego człowiek wykształcony może robić różne rzeczy, taki bez wykształcenia może robic tylko proste prace fizyczne, które poleci wykonywac mu osobnik wykształcony.

Gość mostowia droga
Duzo rzeczy 100 lat temu nie było, ale ludzie wykształceni wymyślili. Prawda jest taka, jak zajdzie potrzeba można ustawić lekarza przy pieczeniu chleba, odwrotnie się nie da.

Gość Cielok
Nikt mnie nie przekona. Jak wiemy czesto inteligencja popełnia błędy zwalając wine na podwładnych. Sami jak te szczury wieją z tonącego okrętu Szczury? Nie to swinie w dosłownym tego słowa znaczeniu. Jestem zażenowany taka rzeczywistoscią Sam pracuje ze studentami Powiem jedno Nie ma gorszego pospólstwa jak ta szara zbędna masa naszej rzeczywistosci. Człowiek mający zamiłowanie do konstrukcji nie dostał sie na ulubiony kierunek. Zabrał sie za inny tylko dlatego aby skonczyc studia. Został lekarzem Nie ma zamiłowania do tego Powiem wprost Ja sam lepiej umiem leczyć ludzi jak wiekszośc pseudo lekarzy

Czy nie zauważyliście, że Cielok używa bardzo wyszukanych słów? (autorytet, obligować, riposta, impertynent, egzystować, w zanadrzu życia, prostować wywody, zażenowany, pospólstwo, miec zamiłowanie) Albo robi was w konia, albo niechcący ocierając się o tych studentów (nie mam na myśli \"ocieractwa\" :P) nabył manierę wysławiania się typową dla tego pod-nadgatunku, który tak krytykuje. Ja bym mu nie wierzyła. A co do nauki itp. Ja sobie w ogródku mogę sama kopać i warzywa uprawiać. Rów od biedy też wykopię. Ale żaden nie mający kwalifikacji \"cielok\" nie zrobi tego, czym ja się zajmuję, nie ucząc się wcześniejprzez kilka lat - i to dość intensywnie.

Gość Cielok
Nie próbujcie mnie zwodzić. Pisze dzis na niekorzyść bo zawiodłem sie na naszym swiecie egzystującym na niskim poziomie wykształcenia. Właśnie student soba to reprezentuje. Nie umie sie znależc w najprostrzej sprawie gdzie pospolity cielok radzi sobie doskonale. Jak widzicie to jednak inzynier zaprojektował Hale targowa w Chorzowie. Hala sie zawaliła . Ciekawi mnie fakt Jak taki inzynier odpowie za swoje poprawne wykształcenie. Co takie bydlęta jakimi sa studenci czyli inzynierowie i magistrzy zrobia w sprawie śmierci wielu.? Pytam choc wiem. Zwala jak zwykle wine na robola. Wiec wiecie . Zadna inteligencka świnia nie powinna sie panoszyc w świecie prostych ludzi Powinno sie inteligencje wywieźć na wyspe aby tam ujeżdżali swoje projektowane traktory i mieszkali w swoich domach. Nam biednym niech dadza spokój Niech się od nas odwalą

Gość porywcza dziewczyna
Ależ ja bym w ogóle nie chciała cię przekonywać, ale dla mnie jestes swietnym przykładem, że dogadanie nie jest możliwe.Inny światopogląd i już. Ja uważam, ze poziom intelektualny musi być zbliżony, twoja teoria o wyższości człowieka prostego nad wykształconym przeczy twojej inteligencji. To sie nazywa zawyżona samoocena. A to pasożytowanie na studiach, cóz mało wiesz, większośc musi w tym czasie zarabiać i łapie wszystkie możliwe prace. A już nmajbardziej podziwiam tych młodych z małych miejscowości, wsi, którzy przyjezdzają na uczelnie bez żadnego zaplecza finansowego. To naprawde duża odwaga , ale ta ich determinacja powoduje, ze udaje im sie funkcjonować. Znalesc i pogodzic prace ze studiami. mało wiesz o życiu skoro uważasz, ze większośc jest na garnuszku rodziców.

Gość do takiej sobiedziewczyny
Coś w tym jest co napisałaś, ale sposób myślenia ma typowy dla tego środowiska.

Gość Cielok
Poniekąd jest w tym sens . Jedno jednak wiemy wszyscy. Ja wami manipuluje Prowadzimy sonde. Udowadniamy swiatu ze własnie inteligencja najbardziej ulego presji swiata i daje sie wciągac w wir rzeczywistosci narzuconej Sa to po cześci ludzie niegodni realnego szacunku jak tez traktowania . Dlaczego nikt z wyzszych sfer nie widzi realnego zagrożenia jakie swa bytnoscią czy sposobem działania wywiera na ludziach. Ludziach jak ważnych dla świata na którym wszyscy badź co bądź zyjemy. Ja bez lekarza pozyje w chorobie długo. Lekarz bez jedzenia nie uleczy moich bliskich . Nawet sam nie pozyje długo

Gość ale widzisz cieloku
Tamta się zawaliła bo nie dopilnował inżynier prostego człowieka, aby ten przyzwoicie łopatą snieg z dachu zwalił. Ale cieloku korzystasz z wielu takich hal i oporu nie masz , prawda?Teraz tez siedzisz przed komputerem i korzystasz z internetu, po co? Trochę ambicji. Ludzie prości są tacy wrazliwi, wyrzuc komputer i koniec z internetem, tak na początek.

Gość ale wpadka
Taka sobie ma rację. Spotkała mnie podobna sytuacja. odkochaj się dobrze ci radzę teraz pocierpisz kilka miesię cy,ale kiedy zdecydujesz sie na coś więcej po kilku latach będziesz załamana .zrób to

Gość ale widzisz cieloku
manipulacja jest rzeczą powszechną wszyscy manipulujemy i manipulacji ulegamy.

To, że próbujesz manipulować, widać jak na dłoni.... Za mało się starałeś i kamuflowałeś.

Gość Cielok
Widze ze sama inteligencja pisze do mnie Pisząc nawet nie ma zamiaru napisać jakiegos nicku . Wiem wiem Lenistwo. Juz teraz wiem Mam świadomość i pewność . Po co ? Prawda Nie warto. Jak wiecie juz Jóżef Stalin was rozszyfrował Zgromadził w Katyniu i zrobił NYT. NYT to znaczy koniec. Pisze ze szczególna wrażliwościa dla krzywd doznanych w tamtym okresie. Sorki za treść Wy świnska inteligencjo nie mozecie sie równac do tamtej inteligencji.

Gość Cielok
Juz wiem Jednak nie ma argumentów aby obalic moja teze

Gość masz rację--------
no lenistwo jak w morde strzelił, wiadomo pasożyty.

Gość Cielok
Takatomsobie Co z Toba Masz dość