Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monikucha

krwotok z nosa - jak zatamowac?

Polecane posty

Dostalam wczoraj pozadnie nos. Poleciala mi od razu krew, w lazience stalam okolo 10 minut! Pozniej na piec minut przestala mi leciec i znowu na 10 minut do lazienki. Nagorsze byly to, ze krew nie kapala, ale doslownie lala sie z mojego nosa :o Dzisiaj rano budze sie i znowu poleciala mi krew, ale na szczescie bardzo ktorko to trwalo... Nakladalam sobie zimne oklady na kark, nasade nosa i uciskalamleciutko nos. Ale sama nie wiem juz co mam robic. Znacie moze jakis dobry sposob na szybkie zatamowanie krwotoku z nosa? Z gory dziekuje.

Gość lec do lekarza
może masz uszkodzona przegrodę nosową albo pękło Ci jakieś naczynko w nosie i stad te krwotoki!To może być bardzo niebezpieczne wiec radze Ci udac się do lekarza po profesjonalna poradę!!!

nastepnym razem włoz sobie tampon do nosa zrobiony z waty. Wsun go do nosa, przylgnie do uszkodzonego naczynia i krew przestanie szybko leciec. Wiem cos o tym bo sama mam często krwotoki z nosa. To wina słabym naczyn krwionosnych. Bedziesz musiała wybrac sie do laryngologa na lapisowanie naczynek:-(...nie nalezy to do przyjemnosci ale pomaga.

Bylam z tym u laryngologa. Powiedzial mi, ze krwotoki sa z jednego naczynka, ktore jest plytko schowane... Idac tam myslalam, ze ten lekarz mi powie, ze to jest do wypalenia i, ze sie uporam z tym problem, ale nic mi nie powiedzial, tylko co jest :o