Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonny

dlaczego tacy jesteśmy//

Polecane posty

Gość sonny

Tak sobie myśle gdy czytam te wszystkie nasze wypowiedzi ze jesteśmy mądrym narodem więc dlaczego jest unas taki bałagan takie chamstwo zawiść i zazdrość::(( nie dawno byłem za granicą wcale nie daleko bo u naszych zachodnich sąsiadów to nie była moja pierwsza wizyta ale za każdym razem ujmuje mnie to ze są dla siebie tacy życzliwi szanują sie i pokazują to wrzędzie w sklepach na dyskotekach w domach itd. marze by kiedyś unas też tak było bo nie wiem od czego to zależy chyba od tego ze boimy się pokazać naszych uczuć naszej dobrej strony ? Co raz częściej słyszy się że matka zabija swoje kilku miesięczne dziecko:/ strach wyjść czasem na ulicę młodzi ludzie nie szanują niczego:/ co sie z nami dzieje to pieniądz nas tak niszczy myśle ze idziemy w złym kierunku zamiast sobie pomagać to sobie utrudniamy życie dlaczego ? bezsensu dlaczego z byle jakiego powodu polak potrafi zabić lub zranić drugą osobę np. tylko poto zeby zainponować kolegom którzy są pewnie totalnymi kretynami. Sam widze po moich rówieśnikach ze schodzą na złą drogę a znam ich od małego i tacy nie byli narazie to są drobne sprawy ale jednak:/ Nie myślą samodzielnie zanim coś zrobią wszystko zrobią żeby tylko w oczach innych zobaczyć uznanie. W kurwia mnie to, że tak mało ludzi jest na tyle odważnych żeby zacząć iść w dobrym kierynku przeciwstawić się złu i głupocie innych:( zacząć samodzielnie myśleć.. Wieże że polska to mądry kraj dalismy sobie rade w ciężkich historycznych chwilach a teraz to marnujemy. Zamiast wziąść sie do uczciwej pracy wolimy oszukiwać i kombinować. Powiedzcie mi dlaczego tak jest co otym sądzicie? Bo ja już sam nie wiem..

Gość kapitalizm kanibalizm
Chyba brakuje Ci podstaw z elementarnych zasad ekonomii

o jezes:o Ekonomie sudiujesz czy tak tylko sie ineresujesz????????

Gość sonny
hmm.. masz racje KMD ze duzy wpływ ma nasz niski poziom zycia chociasz aż tak źle sie jeszcze nie mamy ale chodzi mi o zwykłe ludzkie odruchy jak bez interesowna pomoc, zwykła życzliwość uśmiech do drugiej osoby itd. poprostu szacunek dla drugiego człowieka, do tego nie trzeba mieć dużo pięniedzy znam wielu bogatych ludzi którzy mimo tego ze mają wiele nie potrafią pomoc czy okazać szacunek obojętnie komu i to mnie martwi :// pozdrawiam