Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margolcia_22

Nie mogę zajść w ciążę!!!!!P O M O C Y!!!!

Polecane posty

Gość margolcia_22

Witam bardzo serdecznie od jakiegoś czasu z moim meżem planujemy dziecko ale niestety nie wychodzi!!!proszę o jakieś porady!!!! pani prowadząca mnie ginekolog powiedziała że ze mną jest wszystko ok!!!!!mojemu mężowi mówiłam żeby się zbadał!!! ale nawet nie wiem ile takie badanie kosztuje!!!!!a zresztą on nie chce o tym słyszeć bo on uważa że jest zdrowy!!!!! więc nie wiem w czym problem!!!!!! PROSZĘ O POMOC!!!!!!!

Gość łap
oto koło ratunkowe!!! Wyślij męża na badania !!!!!!!!!!

Kochana... Nie myśl za dużo o tym. Spróbuj się wyluzować. Często problem leży w psychice. Jak ktoś bardzo chce to nie wychodzi. Mi nie wychodziło przez pół roku, a znałam doskonale swój cykl. Obserwacje, temperatura itp.

Gość ciezarkowkaa
polecam Ci: -ziola o.Klimuszki -niepokalanek mnisi -witamine plodnosci E-raz dziennie -oeparol-olej z wiesiolka dla poprawienia sluzu od 1 do 15 dnia cyklu. -dieta -duzo usmichu na codzien -pozytywne myslenie -modlitwa Na pewno sie uda!Powdzenia!

Grzywa ma rację!Naprawdę za dużo o tym myślisz. Moja przyjaciółka tez bardzo chciała mieć dziecko, tak bardzo, że o niczym innym juz nie mówiła, stało się to bardzo męczące dla jej otoczenia. Aż w końcu lekarz jej polecił, żeby gdzieś z mężem wyjechali, odpoczęli i przede wszystkim, aby przestała obsesyjnie myśleć o ciąży i proszę, teraz na świecie jest mała Julcia :) Pozdrawiam i zyczę powodzenia :)

Gość margolcia_22
dziękuję kochane za rady!!!!!kiedyś brałam kwas foliowy ale przestałam nie wiem czy to pomaga w zajściu w ciąże ale pani ginekolog mi tak poradziła!!!!!napiszcie mi czy to pomaga to znowu zacznę brać!!!!!! a tak pozatym to ostatnio dostałam też radę żeby mierzyć temperaturę ale teraz jestem przeziebiona wiec nie wiem czy od tego mi sie podniosła czy nie!!!!a jeszcze jedno pytanko czy trzymanie nóg w górze po stosunku z nasieniem w środku pomaga????

czasami nie wystarczy sie wyluzowac, tylko konieczne sa badania laboratoryjne u mężczyzny jak SPERMIOGRAM, kosztuje to ok. 30zł, ok.5 dni przed badaniem nie powinno sie współżyc, takie badanie duzo moze powiedziec, czasami wystarczy zmienic diete i pozazywac jakies witaminki i moze byc dobrze, niestety sa tez przypadki kiedy nie obedzie bez zabiegu, zwłaszcza jak mąż ma np. niedroznośc nasieniowodów, z tym naprawde nie ma żartów, teraz kiedy wiesz ze z toba wszystko OK tym bardziej powinien się zbadac, pozdrawiam i życze powodzenia

Gość a ile lat ma twój mąż
??

Jeżeli próbujecie to konieczni bierz kwas foliowy. Jeżeli nie wiesz kiedy masz owulacje to poczytaj na ten temat. Jeżeli staracie sie już około roku, to faktycznie możesz wysłać faceta na badania.

Gość margolcia_22
mąż ma 24 lata.

Gość margolcia_22
Do grzywa staramu się już ok 3 lat!!!!

Gość margolcia_22
Byłam kiedyś u lekarza rodzinego jest tam taka bardzo fajna pani doktor i opowiedziałam jej o moich obawach a ona powiedziała mi żebym powiedziała mojemu ginekologowi żeby mi dał sierowanie na poziom hormonów!!!!!Poszłam do ginekologa i tak jej powiedziałam a ona powiedziała mi że mi nie da takiego skierowania i ją to nie obchodzi co inni lekarze mówią!!!! I za chiny nie chce mi go dać!!! :((((

Gość a próbowaliście stosunku
płciowego??

Gość efghbgnuy
zbadaj hormony takie jak : androstendion, testosteron i prolaktyne. a jak nie chca ci dac skierowania to zapłać za badania. bedziesz miala pewnosc

Gość margolcia_22
będę musiała tak zrobić namówię go do tych badań ale nie wiem gdzie się takowe robi?????jaki lekarz je robi????

no cóż troche dziwna ta pani ginekolog co nie chce dac skierowania na badania hormonalne, zwłaszcza wam, bo gdy przy regularnym współzyciu przez rok czasu nie zajdzie sie w ciążę to mozna juz mówic o niepłodności, powiem ci ze badania hormonalne maja ogromne znaczenie, ja akurat chodze do lekarza prywatnie wiec za badania musiałam płacic, za kompleksowe badania czyli estradiol, prolaktyna, Fsh, Lh, testosteron i progesteron w sumie zapłaciłam ponad 140 zł, u mnie okazało sie ze mam podwyzszona prolaktynę i za niski progesteron, jak masz podwyzszona prolaktynę to nigdy nie zajdziesz w ciążę, jest to hormon który wytwarza się podczas laktacji(czyli jak karmisz piersią), każdy stres równiez może podnosic prolaktynę, ostatnio zmieniłam lekarza i nowa pani doktor pierwsze co to wysłała mnie natychmiast na badania hormonalne

Gość aszka_84
OD 2 MIESIĘCY JESTEŚMY MAŁŻEŃSTWEM A GDY BYLISMY PARĄ( A CHDZILISMY ZE SOBĄ JUŻ 4 LATA) TO PANI DOKTOR POWIEDZIAŁA ŻE TYLKO W MAŁŻEŃSTWIE MOZNA MÓWIĆ O NIEPŁODNOŚCI JAK SIE JEST PARĄ TO JESZCZE NIE NIEPŁODNOŚĆ!!!!!DZIWNE TO WSZYSTKO CO ONA GADA ALE PODOBNO TO NALEPSZA PANI GINEKOLOG W NASZYM MIEŚCIE!!!!

Gość margolcia_22
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA POMOC!!!!! O DALSZYCH WYNIKACH BĘDĘ WAS INFORMOWAĆ!!!!!! :*

Gość do aszka_84
PODOBNO to ja jestem Angelina Jolie, zmień lekarza na takiego co jest z XXI wieku, a nie 100 lat przed murzynami, do tego czy się jest płodnym czy niepłodnym nijak sie ma stan cywilny, bo to po prostu nie ma nic wspólnego jedno z drugim

Gość aszka_84
WIEM NAPEWNO TAK ZROBIĘ!!!!!!!:)))

Gość margolcia_22
A SKĄD TY TO WIESZ????

Gość jestes po prostu
kto się pode mnie podszywa????, prezciez ci prawdę napisałam cóż warta kobieta skoro nawet dziecka nie potrafi urodzić co? jstem facetem, ja rozwiódłbym się z taką jak ty..chociaz bardzo bym kochał...trudno, kobieta jest stworzona do rodzenia dzieci a ty masz jakis feler widocznie pozdrawiam

Gość jestes po prostu
No dobra, teraz na poważnie: mozesz się realizować w wolontariacie, metaloplastyce, życiu politycznym... Kto powiedział, że każda kobieta musi mieć dzieci?

Gość jestes po prostu
widzę że niezły z nas tandem :-) Sobowtór, masz dzieci? Fajne są, prawda? To wielka radość w życiu!

Gość jestes po prostu
mam dwójkę fajne są dzieciaki! sama radość

Gość jestes po prostu
taki już urok maluchów, ze nie słuchają amy mamy słabośc do nich, niby jestem ojcem ale nie trzymam twardą reką, żony lepiej sie słuchają margolcia ok sory za mocno powiedziane że bezużyteczna ale niestety normalni faceci tak to postrzegają, no sory:p ja też idę do mojej ukochanej żonki się poprzytulac hehehehehehe

Gość BMW
skoro jestes facetem to co ty robisz na babskim forum?

Gość do jestes po prostu
nie zawsze wina lezy po stronie kobiety, moze słyszałes o tym?

Gość jestes po prostu
a kto powiedział ze jest to forum dla kobiet? mam dzieci to się interesuję ja mam dwójkę dzieci, wiem, sam robiłem:p