Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyskarod

a co myslicie ALICJI TYSIAC??

Polecane posty

morał z tego taki, że na przyszłość ma niezgłaszać się do lekarzy po prawo do aborcji, tylko trzeba odpowiedzieć na ogłoszenie z gazety aaaa aborcje dokonam. I tak będzie do póki Polska będzie Krajem Katolickim - niestety.

Gość zszokowana kobieta
ale to będzie bardzo skomplikowana i niejednoznaczna decyzja ha,ha,ha

gdyby polska była krajem katolickim to aborcji w ogóle by nie było:P to nie z naszej pseudo relihijnosci wypływa nieprzestrzeganie prawa

Gość zszokowana kobieta
przepraszam a z czego bo się pogubiłam

Gość memłaczka
W ogóle to prawo jest złe i dlatego powinno się je zmienić. ustanowiono je w latach 90-tych jako prezent dla papieza i wszystko oczywiscie, ja zawsze w Polsce skończyło się gorzej n iż mogło, a ginekolodzy biją kasę jak talala.

po pierwsze to nie rozumiem dlaczego ironizujesz? dla mnie akurat usuniecie ciązy nigdy nie bedzie decyzją łatwą i jednoznaczną. i w czym sie pogubiłaś, bo znów ironię czuje??

Gość zszokowana kobieta
z czego wypływa nieprzestrzeganie prawa do aborcji?Wydaje mi się ze właśnie z pseudoreligijnosci ginekologów,oczywiście w państwowej służbie zdrowia bo prywatnie jakby mniej religijni są

Gość kto to jest A Tysiac
bo nie mam czasu czytac wszystkiego? na stos z nia czy jak?

niestety Polska jest krajem katolickim. Jak inaczej można wytłumaczyć brak pozwolenia na tą aborcję ? 1 - albo mu sumienie nie pozwoliło (papież, proboszcz itd :) ) 2 - byłyby zlinczowany,

Gość memłaczka
Jak dla mnie to lamanie prawa wynika z tego, że to jest po prostu złe prawo!!! Akurat uwazam, ż ew tym wypadku powinno odbyć sie referendum i to takie , w którym moga brać udzial tylko ludzie w wieku reprodukcyjnym, poza moherami lat 68 oraz księzmi , zakonnicami itp. Słowem ci, których to dotyczy. Powiedzmy męzczyżni i kobiety od lat 18 do powiedzmy 45. I wtedy by sie okazało, czyolacy naprawde uwazają tę ustawę za słuszna, bo ja już od dawna uwazam, ze to co uchwala sejm ,kompletnie nie reprezentuje tego, co myślą Polacy (vide ----> wojsko w Iraku, czy dotowanie z budzetu kościoła opatzrności bozej)

memłaczka zgadzam się z tobą. ALe musisz pamiętać, że Polacy słuchają księdza na mszy jak świnia grzmotu. I poszło by całe stadko zagłosować tak jak ksiądz mówił.

nie wiem, mi sie wydaje ze co jak co ale religią to my się już (jako naród) w ogóle nie kierujemy w codziennym zyciu; dlatego nie sądze, aby ich opory z tego wynikała...raczej moze z obawy, ze bedą posądzeni o pochopne wydawanie takich wyroków?? nie wiem. moja kumpela w tamtym roku była w ciaży-jej dziecko w 3 m-cu okazało sie bardzo chore..wszyscy lekazre jej mówili, zeby usunęła...to ona sie uparła druga w 6 miesiacu dowiedziała sie, ze jej dziecko nie bedzie zyło-ginekolog naciskała na aborcje, gdy ta odmówiła...zrezygnowała z prowadzenia jej ciazy..a wiec i w druga strone sa przegiecia

Gość zszokowana kobieta
no nie kierujemy się religią tylko pseudoreligijnością i stąd te wszystkie dramaty itp

Gość memłaczka
Nie ma obaw, teraz Kaczyńscy zajmą sie odnowa moralną to się nam odechce pseudoreligijności:D A jak nie , to do ciupy!

Gość zszokowana kobieta
ale ja napisałam,bo tak czuję i widzę co się dzieje,w kwestii aborcji także

Gość smutnaaaaaaaaa29
dla mnie to nie jest kobieta-to hiena jakas -co innego jakby miała rodzic siłami natury ale miała cesarke-pozatym wzrok nie posuł sie jej w trakcie trwania 3 ciazy jezeli dobrze zrozumiałam strasznie sie zestresowałam wczoraj tym bardziej ze mja matka tez ma wiele do zyczenia-wnet znalazłabym sie w domy dziecka gdyby nie dziadkowie-teraz sama jestem w ciazy i boje sie jaka bede matka nie majac wzorcow ale odbiegłam od tematu troche koncze

Gość takajedna2
głupia baba i tyle-jeszcze za to zapłaci

Gość ja was nie rozumiem
kobiety...Przeciez ona doamga się prawa, które ma w konstytucji!!!!!!!! Prawa do własnego zdrowia!!!!!!! Przez calą ciązę wiele kobiet ma takie nadciśnienie, że pozornie zdrowym wzrok leci o xcztery dioptrie!!! A ona ma -25 dioptrii, w zwiazku z czym nie jeste w stanie nawet pomóc w lekchach starszym dzieciom. Nie wiem, czy ta religijnośc wam task we łbie namieszłaa czy co?

Gość taaaaaaaaaa
bo ona ma tylko prawa a obowiazkow zadnych :o

Gość takajedna2
tu nie chodzi religijnosc ale o zdrowy rozsadek-ja nie mam usprawiedliwienia dla morderczyni dziecka-wiesz jak ono sie poczuje jak sie dowie?jezeli miałes/es szczesliwe dziecinstwo to guzik wiesz........:(

Gość taaaaaaaaaa
a niewidomi to dzieci nie maja? ona nie jest uposledzona tylko niewidoma... jak mamy normalnie traktowac ludzi "innych" jak oni siebie sami normalnie nie traktuja

jeski, ta kobieta chciała tylko skorzystać z prawa - i tyle. Nie dali jej na to szansy, prawo zostało pogwałcone. I nie jest ważne czy ktoś miał fajne dzieciństwo czy nie, nie jest ważne czy ktoś jest bogobojny czy nie i nawet tutaj nie jest ważne morale. Tu chodzi o PRAWO które zostało naruszone. A jak wiadomo PRAWO JEST PRAWEMI i nie powinno się go naruszać. - TO JEST TAKKIE PROSTE Co by było jakby każdy próbowałby zmieniać prawo pod swoje przekonania ???

Gość watpie aby
dziecko obchodziło prawo-raczej zapamietamatce to ze chciaąłgo zabic-wiem ze to nie o to chodzi -ale to jest głowny aspekt tej sprawy:(

Jak temu dziecku życzliwi sąsiedzi nie powiedzą to się nie dowie :) Teraz panstwo powinno pokryć wszystkie koszta związane z kalectwem tej kobiety. Potrzebna jakaś pomoc domowa, bo niewidoma kobieta raczej nie poradzi sobie na początku sama. TO samo dotyczy opieki psychologa dla młodej matki i jej trójki dzieci. Jakby na to nie patrzeć dla wszystkich jest to nowa sytuacja - niezbyt komfortowa. Jakby ta kobieta zgodziła się z tą decyzją lekarską to dostała by 500 renty i nikt by nią się nie interesował. A tak może jej uda się godnie żyć, może otrzyma jakąś pomoc.

Gość nie swiergol ze sie nie dowie
to niej est jakas tam tajemnica rodzinna to było w telewizji całapolska bedzie t sledzic a jezeli to jej prawdziwe nazwisko to nic sie nie ukryje a i czemu ma sie ukryc?biedne dziecko-z pietnem na całe zycie

za 10 lat nikt nie będzie pamiętał, a za 2 lata media nie pisną słówka na ten temat . Ale przecież nie chodzi o to czy dziecko się dowie.

Gość skad wiesz ile ma to dziecko
?pozatym teraz dzieci sa kumate i nie trzeba 10 lat zeby zrozumiało co sie dzieje a to nie była jakas tam sprawa potajemna w sadzie ale reportaz w tv a uwierz mi ze ludzie sa bezduszni:(zreszta moze to ja mam jakies skrzywienie?:(

Gość idyjotka