Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gabela

Studia Psychologii klinicznej

Polecane posty

mam pytanie do studentow psychologii klinicznej... na jakiej uczelni studiujecie, co jest najbardziej potrzebne do podjecia takich studiow (chodzi mi o cechy charakteru, przystosowanie) i czy jest po niech praca? w tym roku pisze mature i zamierzam zdawac na psychologie, a potem obrac specjalizacje kliniczna, dlatego sie pytam Bede wdzieczna za odpowiedzi Pozdrawiam :)

Gość Aspazjaaa
Na kazdej uczelni jest najpierw np przez 3 lata psychologia ogolna a dopiero potem wybiera sie specjalizacje. Praca jest chociaz od ostatnich kilku lat jest nadprodukcja psychologo przez SWPS. Na psychologie bardzo ciezko sie dostac (jest po 20 osob na miejsce) ale to bardzo ciekawe studia. Trzeba sie tym interesowac i czuc potrzebe pomocy ludziom z problemami (bo tym sie przeciez zajmuja klinicysci) czasami na pewno jest ciezko ale warto, praca daje duzo satysfakcji!!! Pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość Kalorinka
wiesz w co sie ładujesz??? chcesz pracowac w psychiatryku? tak sie sklada, ze bylam w czubulandzie przez prawie rok z powodu anoreksji i wszystkie dziewczyny sa tam potworne. lacznie ze mna hehehe ;) dawalismy niezle w kosc lekarzom, pigurarom i praktykantom. wielu plakalo, inni sie zalamywali... bylo bicie, gryzienie, wyzywanie od najgorszych. w koncu czubek moze robic wszysko. zastanow sie dobrze, radze ci

Gość zaciekawilo mnie to

studiuje psychologie w prywatnej szkole i jestem baaardzo zadowolona.po 3 latach wybiera sie specjalnosc.myslalam o klinicznej ale jednak zrezygnowalam...to duuuze obciazenie trzeba byc baaardzo silnym psychicznie.ale jezeli odpowiada ci to..polecam.fajna sprawa jest ze po skonczeniu studiow przechodzi sie specjalne szkolenie uodparniajace na wszelkie silne oddzialywania pacjentow...to nie jest tak ze od razu rzuca cie do pracy z pacjentem.a dla psychologow sa specjalne zajecia odreagowujace po prowadzonych przez nich terapiach ktore pozwalaja im nie przejmoac sie tak wszystkim co sie kolo nich dzieje.moja kolezanka wybrala kliniczna i juz teraz ma np cwiczenia w monarze na izbie chorych....wiec nie jest latwo,jest baaardzo duuzo zajec..ale mysle ze warto

Gość Aspazjaaa
MASEŁKO, a jaka ty specjalizacje wybralas i jak Ci sie ona podoba?