Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spiaca

Ile spia Wasze 9-cio miesieczne maluchy?

Polecane posty

Gość spiaca

Nie wiem czy klasc corke juz spac raz w dzien czy jeszcze dwa.Czesto budzi sie wieczorem,kiedy powinna juz spac na noc Wstaje ok.7.30 potem idzie spac o 10.30 spi ok.godzinki nastepne spanie o 15.00 i spi ok.pol godz.Na noc idzie spac ok.20.00...dodam ze zawsze zasypia przy mleku i czesto wieczorem budzi sie po pol godzinie lub godzinie i idzie spac ok.22.00 Nie moge wtedy nic zrobic w domu Moze Wy mi podpowiecie jak wyglada dzien Waszych maluszkow,moze cos robie zle ,moze za szybko klade ja wieczorem?moze niepotrzebnie w poludnie?

Gość spiaca
kobitki czy Wasze maluchy az tak dobrze spia,ze nie macie z nimi klopotu?

mój ma 5 miesięcy i jest naprawde koszmar !!!! ja nie mogę się doczekac jak moje dziecko będize spało tyle co twoje-serio :(

Pod koniec pierwszego roku jest właśnie ten problem - jedna drzemka nie wystarcza a dwie to za dużo. Przesuń jej może pierwszą drzemkę, jak będzie zmęczona to pośpi dłużej, najlepiej na dworze bo dzieci chyba lepiej śpią na powietrzu, i połóż spać ok.19 na noc. Może to jej się spodoba. Jak nie to po prostu trzeba przetrzymać.

Moja Marta przestała w ogóle spać w dzień ok. 12 miesiąca życia. Ale za to śpi od 20.30 do 7.30-8.00. Rafinka - z innej beczki - paseczek Patrycji ma błąd w adresie. Musisz końcówkę wykasować, to się będzie prawidłowo otwierał. :)

Gość spiaca
piszcie bo wciaz jestem ciekawa jak tam Wasze pociechy spia

Gość mama brzdąca
Mój jak miał 9 miesięcy to sypiał nawet 3 razy w ciągu dnia ale wstawal o 5 rano z czasem sam wyeliminował sobie jedno spanie i później kolejne teraz ma 21 miesiecy i w końcu sypia do 7-8 rano z przerwami na nocne karmienie. W dzień śpi raz 1,5 - 3 godzin. Cierpliwości wszystko się unormuje.

moja córcia ma 9 mies. śpi jak jej się podoba ;-) a mi wcale. A poważnie rano wstaje 0 6;30 potem ok. 9-10 drzemka o 12 obiadek potem znowu ok.15-16 drzemka i wieczorem ok.20-21 sen. No i w nocy kilka razy się budzi aby przytulić się i troszke mleczka podjesc. Troche sie martwiłam, denerwowałam ale po rozmowie z pediatra powiedziała ze dzieci w takim okresie czesto tak robią ;) są już starsze i coraz wiecej sie ucza i słysza. moja córcia jest bardzo niedobra, marudzi i źle śpi jak sie czegoś uczy np.gdy uczyła się chwytac zabawki, gdy uczyła sie siadac i teraz gdy uczy sie stac. Dodam ze czasem to tak zmieni swój grafik ze trudno sie połapać;) ogólnie spi nie najlepiej licze ze to minie

Gość gość
Moja córka śpi od 20 do 6:30 bez przerw. W dzień ma 2 drzemki, pierwsza ok 9 rano, wtedy śpi około 2 godziny, a druga ok 14:30 i śpi wtedy około godziny. Nie ma problemu z zaśnięciem wieczorem. Mój starszy syn miał tak samo, około 12 miesiąca często spał tylko raz..

Gość gość
moj maluch ma 9,5 miesiaca i od jakichs 2-3 tygodni spi raz w dzien. budzi sie 7, drzemke robi o 12 mniej wiecej 2 godziny, idzie spac 20-21. w nocy nie budzi sie prawie wcale tylko o 5 na butelke, bo odstawilam go tydzien temu, wczesniej na cyca wstawal od dwoch nawet do kilkunastu razy a ja w dzien umieralam ze zmeczenia. jesli zdarzy mu sie wczesniej wstac np o 6 to ma dwie drzemki o 10 i o17 ale tez spac idzie kolo 23.

Gość gość
Syn 8 miesięcy- wstaje ok. 7, spi 12-13 (w zależności od aktywności dnia), później go 'przetrzymuje' i juz sie przyzwyczaił do braku 2 drugiej drzemki. Zasypia ok. 20-20:30 i jest praktycznie spokoj, o 4-5 budzi się na mleko, mąż go przynosi i zasypia jeszcze wciągając :) (są jednak noce, w których brak głodu nad ranem). Pocieszę Cie jednak, że z córą- teraz już 4 latką, miałam jazdy do 18 miesiąca zycia- budziła się nawet 3-4 razy w nocy, spała czasami też 2-3 razy... Teraz natomiast jest MEGA śpiochem i uwielbia weekendy, kiedy nikt jej nie zgarnia z łóżka przed 9. Przetrwasz, powodzenia!