Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mininiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

jak począc chłopca

Polecane posty

Gość mininiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

witam chciałabym się dowiedziec od was czy udało wam się zaplanowac płeć dziecka i kiedy współżyc aby począć chłopca,,,,,,,,,dzieki papapa

Kiedyś taką teorię wyczytałam w jakiejś mądrej książce. Owulacja występuje na 13-14 dni przed spodziewaną miesiączką. Jajeczko jest zdolne do przyjęcia plemników przez około 24 godziny. Przed owulacją zwiększa się produkcja śluzu, który stwarza idealne dla plemników warunki do przetrwania, nawet 3-4 dni. Plemniki żeńskie wolniej się ruszają, ale są bardziej wytrwałe (jak to kobiety ;)), natomiast męskie są zwinne i żwawe, ale szybko dostają zadyszki, po około 12 godzinach. Z powyższego wynika, że jeśli dojdzie do zbliżenia na kilka dni przed owulacją, to plemniki męskie wyzioną ducha zanim pojawi się jajeczko, a damskie wytrwale przez 3-4 dni będą czekac na możliwośc zapłodnienia. Natomiast jeśli do zbliżenia dojdzie w dniu owulacji lub dzień po to męskie sprintem dobiegną do jajeczka, a damskie plemniki dotrą na tzw. \"musztardę po obiedzie\". Ja \"stosowałam\" tą metodę. W dniu owulacji byłam na usg, więc miałam pewnośc, że to w tym dniu. Nie mogłam odpuścic takiej okazji, spróbowaliśmy i udało się. Mam syna. Teraz poluję na córeczkę. Czy tym razem się uda, to nie mam pojęcia. Myślę, że to wielka loteria. Życzę wszystkiego dobrego. Peppetti/ Sylwia

Gość MMMMMMMMMININI
do PEPPETTI ] DZIEKI ZA INFORMACJE pozdrawiam

Gość zwala z nóg
ja też stosowałam tę metodę , w chwili jajeczkowania seks, mam syna! życzę powodzenia

Gość zwala z nóg
aaa i coś ważnego, przed jajeczkowaniem kilka dni wstrzemięźliwości, żeby nie było żadnych żywotnych, ale wolnych plemników z chromosomem x, które od poprzedniego seksu miały czas by dojś aż do komórki..

Ja nie stosowałam żadnej metody a jednak bedzie chłopiec;)

Gość pati21
no to dziewczyny powiedzcie mi co moze byc w 6 dniu owulacji czyli 1 dzien po okresie masz szanse na dziewczynke czy chlopczyka???

Ale serio- dziouszka ma rację z tymi plemnikami i ich pędem do jajeczka:) Mama mojej koleżanki tak zrobiła- i ma synka:d COŚ wtym byc MUSI!!:D Wiecie co-ja tak zrobie właśnie, bo koniecznie chcę mieć synka:D Ale najpierw omówię to z mężem;) Pozdrowionka

są takie urządzenia Baby-comp dzięki nim możana zaplanować płeć dzidzi. ja mam lady-comp i stosuje to jako antykoncepcję ale jak bede chciała dzidzi to mogę przekształcic lc w babay-comp i zaplanuje sobie dziewuszke

Gość gość
a czy ktoras z was planowala syna z testami owulacyjnymi ;-)

Gość gość
Mój mąż brał suplement diety Promen, nie wiem czy to pomogło ale mamy syna :)