Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

namadan

herbatka koperkowa przed ukończeniem 2 tyg. życia

Polecane posty

Czy stosowaliście herbatke koperkową (np. plantex) przy bolesnych kolkach zanim Wasze maleństwa ukończyły 2 tydzień życia? jakie jeszcze znacie sposoby na kolke u kilkudniowego dziecka? z góry dziękuję za pomoc :)

ja pilam 2-3 razy dziennie koper wloski hebrapolu - synus kolek jakos uniknal :)

Gość koleczka
dobrym sposobem na kolkę jest masowanie brzuszka w kierunku zgodnym z wskazówkami zegara, pilnowanie by dziecku po każdym posiłku się odbiło i jeżeli karmisz piersią nie możesz jeść nic wzdymającego

Ciepłe powietrze z suszarki na brzuszek i masaż - herbatkę koperkową pewnie możesz dać - są takie granulowane - jak się boisz to plantex albo zaparz koper włoski dla siebie i wypij pół godziny przed karmieniem a dziecku daj 2 - 3 łyżeczki ze swoich świeżo zaparzonych ziół. Również w herbatce HIPP dla karmiących jest koper włoski - pij sobie przed karmieniem. Czasem na kolki nie ma rady - bujasz kołyszesz i wogóle a dzieciak drze się wniebogłosy - na szczęście to przechodzi :) Od 1-go miesiąca są potem kropelki - Espumisan, Infacol i inne. Są też czopki całkiem niezłe - Viburcol - trochę uspokajają :)

Mi na początek pomógł INFACOL (przez ok 2 tyg) potem niestety nie chciał działac,stosowałam środek troisty,platex,herbatlke koperkową,wode koperkową - te wszystkie wynalazki kupowałam z poleceń znajomych i nic nie pomogło.Kolki niestety przeszły same.Meczyliśmy się z nimi przez 2,5 miesiąca w dzień w dzień.Od 17-20 Twój maluszek szybko dostał kolki zazwyczaj dzieci dostają po skończeniu mieisąca.A karmisz piersia??? -jeśli tak to wyrzuć słodycze,tłuste potrawy,pikatne równiez,cytrusy.Ja karmiłam butelką .

dziękuję, żonka karmi piersią, staramy się by nie jadła nic wzdymającego czy uczulającego... choc byłem mocno zaskoczony tym faktem, to ogrzewanie brzuszka (naturalnie przez ubranka i pieluszkę) suszarką naprawdę przynosi małemu ulgę ! wygląda na to, że po prostu przez jakiś czas będziemy uskuteczniać nocne spacery po mieszkaniu z małym na rękach, parzyć koper dla żonki i włączać suszarkę o 3 nad ranem ;) raz jeszcze dziękuję za rady! pozdrawiamy

Dziwne ale skuteczne :) - jak nie chcecie hałasować suszarką to też może być termofor na brzuszek - chociaż ja preferowałam suszarkę - mąż \"suszył\" a ja w tym czasie masowałam brzuszek :) Trzymajcie się - kolki są paskudne ale na szczęście mijają koło 3-go miesiąca :)

Gripe Water jest po 2 miesiacach. Ja tylko czekalam az mała skończy miesiąc zeby można było zacząć jej podawać jakieś kropelki.Zaczelismy od Espumisanu,ale nam nie pomagał,Infakol jest zdecydowanie lepszy,ale zauwazylam też,że jak zupelnie zrezygnowałam z mleka,sera żółtego i twarogu to małej jakby się polepszyło...

Gość Zemra
Witam!prasowane cieple pieluszki tetrowe na brzuszek to najlepsze rozwiazanie!moj maluszek ma 8 tygodni i to bylo najlepsze rozwiazanie do 3 tygodnia-Infacol nie pomogl... teraz sama pije koper wloski i daje malemu 10ml Gripe Water po kazdym posilku-karmie piersia nie jem ostrego, cytrusow itp zmienilam mleko na owsiane ale to na nic kazdy maluszek jest inny!po kazdym posilku klade malca na ramie w pionowej pozycji-odbija mu sie klade go na klatce piersiowej w pozycji pol pionowej po 30 minutach ponownie sie jemu odbija i wtedy zasypia jak zasnie klade go na poduszce na brzuszku w pozycji podwyzszonej zeby miec pewnosc ze nie uciska na brzuszek w 100%-PAMIETAJ KIEDY MALEC LEZY NA BRZUSZKU ZAWSZE ZAWSZE MUSISZ GO WIDZIEC BY MIEC PEWNOSC ZE SIE NIE UDUSI!!!powodzenia!!!