Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margot.m

BUŁGARIA- warto jechac tam na wakacje?????

Polecane posty

Gość margot.m

pytanie do tych ktorzy byli?? jak z cenami?? oplaca sie tam jechac,czy lepiej juz nad polskie morze?

Gość puk
ja byłam bardzo zadowolona !!i jest niedrogo

Gość warto jechać
piękny kraj,niedrogo no i pogoda jest pewna w przeciwieństwie do pogody nad polskim morzem:-o

Gość STOPKOWA BEZ STOPKI
warto, ale nie zabierajcie ze soba chomików dziewczęta ;-)

mnie się nie podobało... bieda tam mnie przeraża Złote Piaski to podobno lepszy swiat, ale pozostała część kraju....... tragedia

Gość wszędzie jest bieda

Gość wszędzie jest bieda
na cłaym świecie,wiadomo,na kurortach tego nie widać ale w Bułgarii jest tak jak w kazdym innym kraju na swicie,są miejsca łądne,bogate np.Złote Piaski,jak i sa inne biedne...Myslę,ze nie ma sie cyzm zrażać i warto pojechać,przynajmniej cżłowiek zwiedzic os w zyciu!!!!!!!!!

Gość STOPKOWA BEZ STOPKI
pomimo wszystko nie zabierajcie ze soba chomików. Na drogę sugeruję Wam paczkę draży z biedronki. To powinno zaspokoić mały głód.

zgadzam sie, Zlote Piaski sa cudowne, pogoda murowana, morze zawsze cieple, dzieki turystom mniej biedy, same plusy.

Gość mala blondyneczka
Sofia jest podobno bardzo ladna a na pewno nowoczesna - tak mowili mi znajomi Bulgarzy faceci Bulgarzy sa bardzo przystojni, oczywiscie jesli lubi sie brunetow o ciemnej karnacji :D Bulgarki tez sa bardzo ladne jesli jestes blondynka to masz powodzenie murowane, jest tm rowniez bardzo cieplo

Gość margot.m
a czy moge zabrac ze soba swojego szczura euzebiusza? przypominam ze znalezlam go w mrozonce z biedronki.

Gość STOPKOWA BEZ STOPKI
szczury to zupełnie inna sprawa. Ba! szczury nawet sa w konwencji!

To zalezy do jakiej miejscowosci jedziesz.Jesli Zlote Piaski lub Sloneczny Brzeg nie jest zle, ale pozostale miejscowosci turystyczne, przypominaja ciagly plac budowy, widac biede, choc staraja sie to ukryc, ceny sa niskie, jedzonko w restauracjach dobre i duze porcje ( pyszna salatka szopska) i ludzie sa mili.Plaze raczej brudne :/ Warna nie powala na kolana, typowe, bezbarwne miasto, ale dla mnie byla w Bulgarii jedna perelka - mianowicie miejscowosc Nesseber - jak bedziesz tam, to zrozumiesz :) tam jest uroczo :) Do Polski oplaca sie dzwonic z automatu zamiast komorki bo wychodzi taniej. Maja dobra rakije, podrobki ciuchow i wspaniale slodkie arbuzy...W sumie atrakcyjnosc wakacji i tak zalezy od towarzystwa :) Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku...

Gość olaaaaaa
Jedz! Nie zastanawiaj się! Jest cieplej i taniej niż nad polskim morzem!!! Polecam!

Gość ja polecam byłam
dwa lata temu 4 tygodnie w miejscowości OBZOR, te 4 tygodnie kosztowały ok 7tys za 2 osoby (samolot, hotel, jedzenie z winem 2 razy dziennie w restauracji). Jestem zadowolona, jedyne co mi się nie podobało to to, że w Bułgarii wszystkie plaże są niby publiczne, ale jest tam mafia, która umieszcza w najładniejszych miejscach swoje parasole i leżaki i każa sobie płacić , a jak się położysz między takimi leżakami na swoim ręczniku to zaraz przychodzi dwóch panów bez szyi i cie wywalają (wszystko byłoby ok gdyby leżak kosztował odpowiednio do innych cen w Bułgarii, ale pamiętam, że chcieli za ten parasol + 2 leżaki , za jeden dzień rownowartośc kolacji w restauracji dla jednej osoby, a to uważam za lekka przesadę w tak biednym kraju...) może tak była albo dalej jest ;-) w tej miejscowości gdzie ja byłam, a np. złote piaski sa bardziej "cywilizowane", nie powiem Ci tego jednak bo byłam tylko w Obzorze. Też polecam Nessebyr, ale tam hotele sa pewnie dużo droższe :-)

Gość Erratua
Też bardzo polecam Bułgarię, bo i ładnie tam, ciepło i egzotycznie, i przy tym tanio i nie ma takich turystycznych dzikich tłumów. Pojechaliśmy trzy lata temu z innymi studentami do Słonecznego Brzegu na tydzień własnymi siłami i bawiliśmy się setnie :) Taniutkie ubrania mają, więc można było się obkupić ;) I piwo dobre w lokalach serwują. W tym roku jadę z mężem i z rocznym maluchem, więc wybraliśmy ofertę z alfa staru, żeby się samemu już nie angażować w planowanie. I mam nadzieję, że będzie tak samo fajnie, choć pewnie inaczej.

Ja bylam na Slonecznym Wybrzezu w Nessebar 2 lata temu i to byl wspanialy urlop, choc nieco po sezonie- a moze wlasnie dlatego?! Fakt, bieda, mój niemiecki przyjaciel byl nieco zaszokowany... Mielismy pozyczone auto na tydzien, to troche pojezdzilismy. Takze do tego drugiego turystycznego miejsca, kolo Warny, Zlote Piaski. Pozatym pare wycieczek od rumunskiej do tureckiej granicy- zawsze pragnelam zobaczyc Achtopol, mnie wiem dlaczego, znalam go tylko z dziecinnych lat z ksiazki \"Samotny bialy zagiel\"... Pozatym Warna, delfinarium, cyganskie getta, szok. Szczególnie ciekawe sa cmentarze i jarmarki. I ceny, minimalne, ale oczywiscie nie nad brzegiem Morza Czarnego... trzeba wjechac przynajmniej 30 km wglab kraju, zeby zjesc smacznie i tanio. Szczególnym przezyciem jest przylot i odlot z Burgas ;-) Zakwaterowani bylismy w Victoria Palace, 5 gwiazdek, super! I ma wlasne dojscie do plazy.

Gość byłam byłam
byłam w kranievie, bida z nędzą, ale alkohol taniocha, masa przystojnych obcokrajowców, zabawa na całego:) no i pogoda pewna, mimo iż plaże są brzydsze, niż u nas. a złote piaski-fakt, wszystko wygląda lepiej, kilka fajnych klubów no i znacznie wyższe ceny. ogólnie polecam, wybawiłam się za wsze czasy:) ale lepiej w chorwacji, a tylko nieco drożej mnie to kosztowoła

Gość Zwidziłam już trochę
i powiem WARTO a nawet trzeba zobaczyć .Mam znajomą bardzo zamożną osobę ,która nie wyobraża sobie każdego lata bez Złotych piasków. Bułgaria wcale enei jest tania !!! Koszt IA to wydatek około 4 tyś na osobę z przelotem

Gość giniaminia
W Słonecznym Brzegu jest czyste morze, ale w mniejszych miasteczkach jest jeszcze bardziej klarowne, nie zmącone-wiadomo mniej ludzi-mniej brudu. Ja byłam ubiegłego lata w Ravdzie czyli między Nessebarem a Słonecznym Brzegiem. Plecam to małe miasteczko jak najbardziej, bo jest tanio, romantycznie i spokojnie a jest to bardzo dobra baza wypadowa(10 min autobusem do Nessebaru, 20 do Brzegu)

Gość giniaminia
Zapomniałam dodać, że KOCHAM BUŁGARIĘ:) Zamierzałam w tym roku pojechać do Grecji lub Chorwacji ale ciągnie mnie znów do Bułgarii:)

Gość Zweidziłam już trochę
Nie jej dużo haris przestań nie bądź głupia i złośliwa nawet tu . Ja była w Primosku tj. przed Neseberem .Mi się bardzo podobało czyściutkie morze .Plaża dla naturystów :)Jedzenie mieliśmy w hotelu 2 razy dziennie średnie. Ale na mieście alkohole i obiadki taniocha rakija za darmo :)

Moja znajoma je mało a ty jesteś głupia

Moja znajoma je mało a ty haris jesteś głupia ,złośliwa

Grecja też jest piękna odradzam KORFU !!!zimne morze brrrrrrrrrrrr upały .Śniadania kontynentalne bez IA

Ja byłam w Primorsku Neseber ładniejszy i droższy jest wpisz w google ten hotel może będzie na forum