Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margot.m

BUŁGARIA- warto jechac tam na wakacje?????

Polecane posty

Gość koorka
ja byłam w Bułgarii i wspominam narpawde bardzo dobrze, byłam na uper wycieczce z biurem Maja Travel z Katowic i naprawde bardzo mile sobie wspominam

Gość natisia93853
Ja bylam w Bulgarii w 2008, 2009, w 2010 niestety nie, i w tym roku (2011) znowu sie wybieram z rodzicami, w ta sama miejscowosc - Sozopol. Wyroznia sie on z posrod innych miast tym, ze jest podzielony na stary i nowy. My mieszkalismy w nowym, ale do starego mielismy 10 minut drogi. Mozna w starym podziwiac piekna architekture drewniana, jest maly amfiteatrzyk, urocze stragany, teatrzyki, port, wiele restauracji ze stolikami na tarasach z ktorych mozna prosto zejsc do morza. Natomiast nowy Sozopol to część, w ktorej mozna sie zabawic tz. jest wiele dyskotek, restauracji, kilka wielkich plaż. Oczywiscie nie ma miejsca na nudy GDZIEKOLWIEK, gdyz nawet po drodze do morza mozna przejsc zwykla, krotsza droga albo wybrac tą bardziej rozrywkową, np. przejsc przez dluugą uliczkę straganów z podróbkami perfum, zegarków, shake'ami, naleśnikami, kolorowymi mrożonymi napojami, hot-dogami, lodami na wagę (o smakach takich jak np. bounty, snickers, mars, milka). W Bulgarii w lecie jest bardzo cieplo, jednakze najcieplej pod koniec lipca - na poczatku wrzesnia. Morze jest czyste, cieple i piękne. Na plazy wiele sportow wodnych. Piasek drobny, plaże czyste. Ogólnie moim zdaniem Sozopol jest najpiekniejszym miastem w Bulgarii, gdyz bylismy w wielu innych, np. Primorsko, Sloneczny Brzeg, Nesseber - bylo poprostu nudno, nic do roboty. Oczywiscie w Nesseberze jest wspanialy park wodny na swiezym powietrzu. Jest to najwiekszy park w bulgarii, ktory jest nieodlączna atrakcją kazdego naszego wyjazdu do bulgarii. Jest w nim wiele zjezdzalni o roznym stopniu trudnosci. Od zjezdzalni dla malych dzieci az po prawie ze pionowe (szczegolnie żółta na drugiej, mniejszej wieży). Ogólnie park jest bajkowy, gdyż chcąc zjechać na zjeżdżalni musimy wejść do zamku, z którego wychodzą rury. Na większości zjeżdża się z pontonem lub na piance.

Gość Kamil Włodarczyk
Jeżeli Ty (lub Twoi znajomi) będziesz zainteresowana niezapomnianymi i słonecznymi wakacjami za rozsądną cenę w Bułgarii - chętnie odpowiemy na każde pytanie. Zapraszamy do kontaktu :) Więcej szczegółów znajdziesz na stronie internetowej: http://www.grandkamelia2.republika.pl/ Właściciele: Kamil Włodarczyk & Katarzyna Król

Gość gość
Zgadzam się z poprzednikiem. Sam korzystałem z tej oferty wczasowej i muszę przyznać, że jestem zadowolony hehe.

Gość Felicja82
A po co TY chcesz jechać za granice jak w Polsce masz takie piękne morze? Ja w tamtym roku zdecydowałam sie na wakacje w Kołobrzegu, wybrałam taka oferte http://www.aquariusspa.pl/pl/oferta-specjalna-hotelu-aquarius-spa/wakacje-w-kolobrzegu i dzieki temu spędziłam miłe wakacje. Pogoda nam dopisała, co prawda jeden dzień akurat padało ale za to korzystaliśmy ze SPA i z hotelowego basenu wiec nam sie nie nudziło.

Gość miśka821
Byłam, potwierdzam, warto! Tym razem pojechałam na wycieczkę z biura Planujemywakacje.pl i jestem bardzo zadowolona ;)

Gość Kaśka000
Moim zdaniem warto! byłam tam i polecam! Tanio, piękne plaże ( okolice Nessebar i Słoneczny Brzeg). Stare miasto w Nesseberze jest piękne, można tanio kupić wycieczkę u lokalnego przewodnika z Polski, nawet można wcześniej zarezerwować miejsca na www.nessebarprzewodnik.pl bardziej się opłaca niż z biur podróży a opowiada świetnie i ciekawie co najważniejsze!

Gość gość
w sklepie w knajpie itd. sami złodzieje i cyganie jak komuś to pasuje to niech jedzie !!!

Gość Syska00000
Ja byłam i bardzo mi się podobało

Gość Winionajad
Na pewno warto. Byłam w zeszłym roku z net holiday w Złotych Piaskach. Wcześniej jeździłam do Grecji. Szczerze? Czułam się w Bułgarii równie dobrze a ceny były baaardzo przystępne.

Gość gość
Bułgaria to nie tylko Cherno Morze, ale także piękny Płowdiw, Dymitrograd, Sofia jest troche jak Rio de Janeiro(dzielnice biedy, zamieszkane przez cyganow). Ogólnie kraj piękny i ludzie bardzo sympatyczni. Prawie z każdym dogadasz sie po angielsku, co jest dużym plusem :)

Gość gość
Bylam w Bulgarii trzy razy a dokladnie w Zlotych Piaskach. Powiem tak bylam bardzo zadowolona jesli chodzi o kurort i pogode. Fakt jest tanio ale juz nie tak bardzo jak wczesniej, poniewaz zaczelo sie zjezdzac coraz wiecej niemcow to i ceny poszly w gore. Jesli chodzi o wyzywienie w Hotelach to jest tragedia. Bylam dwa razy w 4* i raz w 3*, nie da sie tego jesc no ale coz Bulgaria to nie Hiszpania. Dla mlodych osob zdecydowanie polecam, mozna naprawde poszalec. Co do rodzin z dziecmi to odradzam hotele w samym centrum zlotych piaskow, bo po prostu sie nie wyspicie :D no i plaze sa bardzo zaludnione, ja z moim chlopakiem zawsze chodzilismy na plaze calkiem za hotelem Admiral i tam bylo fajnie i o wiele mniej ludzi. Warto tez wspomniec o tamtejszej mafii, ktora podaje sie za "security" jednak nie ma to nic wspolnego z policja a raczej ze soba wspolpracuja i dziela sie profitami, ale to przestroga dla osob, ktore lubia sobie wypic bo najczesciej wyciagaja kase od imprezowiczow a jak nie to spuszcza wam lanie. Sama bylam dwa razy swiadkiem takich zdarzen. Ogolnie bardzo polecam, tylko trzeba na siebie uwazac tak jak wszedzie ;)

Gość gość
Szalu nie ma w Bulgari wolę jechac Egipt Bali Dubaj itp kraje Bulgaria Chorwacja dobre sa.dka zwyklych kowalskich

Gość gość
Bulgaria jest bardziej dla imprezowiczow to tak samo jak El Arenal na Majorce

Gość gość
Chvj z ta mafia security :) Jak zna sie język to mozna sie z nimi po śmiać i nachlac domowej rakiji :D

Gość gość
Jak Ci spuszcza lomot to sie nachlejesz ale slonej wody z morza. Tyle w temacie ;)

Bułgaria jest moim zdaniem bardzo fajna! szczerze mówiąc pojechałam tam ze sprawdzonym biurem, Coral Travel i nie mam powodów żeby żałować! na prawdę wszystko dobrze zorganizowane i bezpieczne! bardzo fajny odpoczynek to był!