Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strasznie zła

Dlaczego wszystkie kremy do cery naczynkowej są takie tłuste???

Polecane posty

Gość Strasznie zła

Żaden z nich się nie nadaje to mieszanej trądzikowej cery 😡

Gość Strasznie zła
Ok dzięki za pomoc 😭

Gość kafelka
No niestety są :( a dlaczego? bo mają chronić naczynka przez działaniem czynników zewnętrznych. Ja stosuję na noc na policzki krem do cery tłustej i mieszanej, ale także naczynkowej firmy DaxCosmetics. Jest dość ciężki, ale chyba lżejszy od tradycyjnych kremów do cery naczynkowej. Zawiera filtry, można go stosować też na dzień. Ideału nadal szukam.

stosuję krem na naczynka ziaji (krem regenerujący na noc) - tłusty, ale tylko miejscowo na noc. Stosuję 3 tydzień, a naczynka są już mniej widoczne. Na pozostałe partie skóry nakładam krem do cery tłustej. U mnie plusem jest fakt, że mam tylko 3 naczynka blisko siebie .

Dax Cosmetics ma taki Obkurczający naczynka krwionośne do cery tłustej i mieszanej. Używałam go w lecie. Całkiem dobry i lekki. Mnie matowił i fajnie chłodził :) Polecam. Cena ok. 18-20 zł.

Gość strasznie zla
A możecie powiedziec króty jest najskuteczniejszy, to chociaz na noc bede używac. Tylko boje się, bo po kazdym po kilku dniach mam wysyp pryszczy 😭

nie wszystkie są tłuste, Rosaliac LRP nie jest imho tłusty, Ruboril też nie...

Gość strasznie zla
chodzi mi o to, zeby nie zostawiał świecącej, tłustej powłoczki i zeby twarz sie nie świeciła po nim na kilometr :( I żeby nie zapychał porów.

Witam A w ofercie A.T.W. do cery naczynkowej jest krem- zel. Bardzo ladnie chroni naczynka, bo jest tam kasztanowiec, ktory ma za zadanie wzmacniac ich scianki. Ale ten krem jest jak podklad, gdyz po nalozeniu mozna czuc lekkie sciaganie skory (to obkurczanie rozszerzonych naczynek). Potem polecam np fitoregulator (pomiedzy kosmetykiem a lekiem) np z wyciagiem z kasztanowca- swietnie sie wchlania, albo z oczaru wirginijskiego. Kosmetyki nie sa drogie, pieknie sie wchlaniaja i nie tam substancji uczulajacych. A ja chetnie pomoge w wyborze i doradze. Zapraszam na www.atw-sklep.pl Prowadze ten sklepik i tylko z kosmetytkami firmy A.T.W- uwazam, ze sa naprawde swietne. Sprawdzcie nas, zapraszam

aha, i jeszcze Oriflame Calm Down też nie jest tłusty.

Ja mamkrem Flos-lek nawilzajacy.A mam cere miejscami bardzo tlusta.Nawet na noc stosuje Flos-lek poltlusty. Jest OK. Caly komplecick mam - zel do mycia i tonik tez. Ani nie wysuszaja ani nie przetluszczaja. Idealne do mieszanej cery. Pozdrawiam

Gość jullia
bielenda - krem do naczynek NA DZIEŃ z serii kasztanowej - rewelacja i nietłusty. był tu gdzieś cały topic o nim.