Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 999888

Czym objawia się cukrzyca?

Polecane posty

Gość 999888

poziomem cukru przezde wszystkim (warto go sobie zmierzyc- stany alarmujace po przekroczeniu 150-200), poza tym sennoscia, naglym uczuciem zimna- to objawy hiper- lub hipoglikemii.

tak wiec...kliniczne objawy cukrzycy to: ciągłe pragnienie wzmozony apetyt zwiekszone wydalanie moczu swedzenie skory utrata wagi.... wiem, bo to moje pytanie na examie było:):):) laboraroryjne to m.in: wzrost stezenie mocznika we krwi kwasica

Gość 999888
Aha, no ok, dzięki:)

Gość sposoby ludowe
Zwiekszony poziom cukru w moczu. W lato na taki mocz lubią siadac muchy i pić (to nie żart) tak jak na każdy słodki płyn np rozlaną posłodzoną herbatę.

i to ma byc objaw cukrzycy?? a słyszałas o czyms takim jak prog nerkowy dla glukozy??? dopiero po przekroczeniu pewnego poziomu (wysokiego)we krwi zaczyna sie ona pojawioac w moczu, wiec sposob z muchami jest generalnie do D... nie moge słuchac takich ciemnot...

Gość MaleńkaM
witam Was serdecznie, Prosze o rade bo sama nie wiem co robic,jakis rok temu moj syn mial w moczu cukier,lekarz to zbagatelizował,wczoraj poszłam z Nim do innego lekarza,gdyz niepokoi mnie niska jego waga ma skonczone 6 lat i 18,5 kg wazy,Pani doktro dala na wyniki,cukier,ide w poniedzialek,dzis glukometrem zmierzylam mu cukier na czczo miał-117 juz po raz drugi a 2 godz po słabym posilku mial 88 prosze powiedzcie czy jest sie czym martwic,ja juz odchodze od zmyslow