Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość h he
ma 28 lat i ani jednego siwego wlosa bede mial 40 lat i to samo beedzie h heeh

Gość MałaMi88
dziewczyny nie przejmujcie się.. jestem w gorszej sytuacji... mam 19 lat a siwe włosy pojawiły sie u mnie praktycznie kiedy skonczyłam 18 lat ;/ z poczatku też nie wiedziałam co mam z tym począć.. niestety u mnie to rodzinne. teraz niestety cały czas musze malowac włosy.. w sumie nie jest tak źle.. trzeba sie przyzwyczaić ;/ :P pozdrawiam :*

Gość po pierwsze
MałaMi88 szybko bedziesz stara

Gość MałaMi88
Siwucha100 no loreala farby są dobre. ale jeśli możesz poświęcić więcej pieniążków na farbę to radziłabym wybrać sie do sklepu fryzjerskiego i tam zaopatrzyć sie w odpowiedni kolor. nie musisz zużywać całej tubki od razu.. zalezy jakie masz włosy. a do tego proponuje nie drogą ale świetną odżywkę do włosów pro age, która chroni kolor i włosy są po niej takie mięciutkie że szok :) raz pozwoliłam sobie na zakup odżywki kerastase ale musze przyznać że ta z dove pro age wcale nie jest gorsza a o ile tansza :O

Gość ....finka
-----

Gość do po pierwsze
to ze szybko siwieje nie oznacza ze szybko bedzie stara. to jakis mit. ja aczela siwiec tez majac 19-20 lat. obecnie mam 32 lata mnostwo siwych wlosow ktore farbuje albo farbami albo henna a buzke mam prawie taka sama jak w wieku 20 lat. nic sie nie zmienilam. nikt mi nie daje moch 32 lat :-)

Gość do finki
o co chodzi z tymi naturalnymi farbami do wlosow????

Gość ....finka
Naturalne farby do wlosow. Dwa pierwsze przepisy pokrywaja siwizne i odzywiaja wlosy ,nadaja zlocisto -kasztanowy kolor .

Gość ....finka
Trzeci przepis -zielarki ......wlosy pluczemy w wywarze az uzyskaja naturalny kolor.......

Gość ....finka
Przeciw siwieniu wlosow --zestaw 5 ziol -do picia.......

Gość ....finka
Na gg ......................

Gość Siwucha
Siwe włosy w wieku dwudziestu kilku lat to masakra. aA farbowałam 2 tygodnie temu i już mam odrosty. Do tego włosy wypadają mi garściami. W wieku 30lat będę albo siwa albo łysa. Najgorsze jest to, że przez te włosy zostanę starą panną :( Mam już mysli samobójcze.

Gość Mmmmmmm24
Do Siwuchy: Mam nadzieję,że sobie żartujesz pisząc takie bzdury!! Ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi irytuje mnie najbardziej! Jak można mieć tego typu myśli z powodu siwych włosów!? Dla mnie to chore! Tym bardziej że sama mam sporo, a niedawno skończyłam 24 lata ;/ i co z tego,że z brunetki stałam się blondynką? Wiele osób mówi,że teraz wyglądam o wiele lepiej także taka metamorfoza była mi na rękę... fakt dalej muszę farbować włosy, ale używam farb Loreala, które nie niszczą włosów tak jak pozostałe. Do tego warto łykać Silicę lub skrzyp polny (dostępne w aptekach)! Włosy mam o wiele grubsze niż kiedyś (w trakcie rozjaśniania np.) Pozdrawiam wszystkich siwiutkich i pamiętajcie,że to żadna tragedia!!! Ludzie borykają się z większymi problemami!!! Nowotwory to nie taki odległy temat-moja znajoma walczy z chorobą już ponad rok i się nie poddaje!! I takiej wytrwałości życzę i Tobie Siwucha!!!!

Gość l.h
pytanie do Finki:dlaczego nie podzielisz się tymi cudownymi przepisami na naturalne farby na tej stronie,jestem pewna że każdy kto tu wchodzi byłby zainteresowany,a nr.gg nie podałaś-więc jak mamy się dowiedzieć?

Gość do finki
ja poprosze te przepisy n naturalne farby do wlosow nr gg 3667409

Gość TalkaNs
ja mam 14 lat i też mam kilka siwych włosów. Masakra! i do tego jest ich coraz więcej! normalnie katastrofa! przecież nie będę farbować włosów!

Gość poetka30
Ja mam 37 lat a pierwsze siwe wlosy zauwazylam w wieku 24.caly czas farbuje ale nie twarda farba na amoniaku ale szamponami np loreala.wlosy mam juz chyba calkiem siwe ,ale sie tym nie przejmuje ,szampon daje ten komfort ze mozna zmieniac kolor dosc czesto u mnie od jasniejszego brazu przez rudy,czerwien granatu a teraz zrobilam czekolade i fajnie wyszlo.zadne witaminy nie pomoga bo to jest efekt genetyczny i zanieczyszczenia srodowiska metalami zreszta zywnosci tez.na szczescie sa teraz dobre farby nie niszcza wlosow ,ja mam dlugie i nie sa porozdwajane wiec nie martwcie sie.

Gość siwowlosaaaa
poetka-- a jakia farba szamponem konkretnie farbujesz mozesz podac pelna nazwe? prosilabym rowniez o przepisy Finki nr gg 366 7409

Gość niech ktos poda
ten przepis na maseczke do wlsow siwych z herbaty i kefiru. kupilam paczke herbaty lisciastej i kefir ale jak to przyrzadzic????

Witam Serdecznie Przeczytałem większość postów i trochę dziwi mnie ta panika . .. Bardzo nie chciał mi się pisać ale widzę że wiele kobiet i facetów przeżywa fakt pojawienia się siwych włosów . Osobiście mnie podoba się kobieta a nie jej włosy czy paznokcie ;) więc trochę luzu a faceci którzy patrzą tylko na to jak wyglądacie .... to naprawdę nie wiem czy warto się łączyć z takim człowiekiem . do rzeczy ; przede wszystkim ogólnie wszyscy mówią że siwienie to proces czysto genetyczny i nie odwracalny ale czy na pewno ? dlaczego przy nad czynności tarczycy włosy siwieją ( przez geny ?) to dlaczego gdy się leczy nad czynność T. to włosy odzyskują barwę ? . Przyglądając się dokładnie budowie włosa i przyczynach siwienia zgadzam się z nieliczną grupą , która uważa że siwienie jest uleczalne i przyczyna nie tkwi w genach a w niedrożności naczyń krwionośnych ( kapilar ) i ogólnych zmianach które prowadzą do zaprzestania dostarczenia pokarmu do włosa -> efekt siwienie lub wypadanie Uważam również że cała chemia ; farby odsiwiacze itd. nie są dobrym rozwiązaniem ja jestem za rozwiązaniami naturalnymi ( pewnie jako nie liczny ale nie mam zamiaru się truć ) ; nie wiem dlaczego nikt nie trąbi o naturalnych lekach na Włosy ; wymienię te które są sprawdzone , po testach itd .... Tylko dlaczego tak o nich cicho ?? 1 Alba ( olej bhangra) 2 Remolan efektóe nie ma po 2 dniach czy tygodniu , ale to oczywiste ponieważ procesy jakie zachodzą muszą trochę potrwać minimum pół roku . Pozdrawiam a się rozpisałem ;)

Gość do chlopak 123
Dzieki,ze podales te informacje,ale nie wspomniales ani slowa o wlasnych doswiadczeniach.Dla mnie sa to "suche informacje",ty polecasz cos co sprawdziles na sobie? Jesli tak to moze cos wiecej? Jakie jest twoje doswiadczenie? kiedy zauwazyles dzialanie i jakie dzialanie konkretnie?

Gość Beliver
Przed siwym włosem winieneś wstać, i masz się bać swego Boga”

Gość Siwucha
Do mmm24 Nie, nie żartuję sobie. Jestem smiertelnie poważna! Mam już dosyć wypadających garściami włosów, męczenia się z ich upinaniem (wszystkie spinki sa za duże) i tego srebra na głowie. Żyję od farbowania do farbowania. Moja cierpliwośc chyba się skończyła. Włosy to mój koszmar, już nie potrafię się cieszyć., yc może mam już nerwicę. Wiem, że będzie coraz gorzej, bo niedługo cała głowa będzie siwa (o ile będa na niej rosły włosy). Straciłam pewnośc siebie, unikam kontaktów towarzyskich, bo który facet chciałby taką (siwą) dziewczynę? (nie mam jeszcze 30stki). I mam być szczęśliwa tylko dlatego, że inni mają większe problemy? Jakoś nie poprawia mi to nastroju.

Gość l.h
Słyszeliście o urynoterapi..??podobno odsiwia włosy,czy znajdzie się ktoś "odważny",bo ja raczej nie...

Gość ale pic czy smarowac wlosy
bo jesli smarowac to sprawa do przemyslenia . jesli pic to nie

Gość l.h
z tego co wyczytałam na wątku o urynoterapi to trzeba smarować,ale to i tak obrzydliwe....

Gość l.h
Oto co znalazłam(wklejam fragment z forum:urynoterapia)Swoje wyczyny z włosami opisywałam wczesniej ale na których stronach - nie wiem. Robie tak : Przed myciem nacieram solidnie skóre glowy i całe włosy starym moczem,nakładam szczelnie worek foliowy a na to ręcznik.Tak ustrojona chodze ok pół godziny,mozna oczywiście dłużej,wszystko zależy ile mam czasu i chęci.Potem myję i suszę wlosy. Jak nie mam czasu na chodzenie w "kasku" to po prostu biorę troche starego (może byc również świeży) moczu ,wlewam do słoika ,do tego wciskam szampon,mieszam i wylewam ,szybko rozmasowując,na suche włosy.z taka pianą chodze choćby 5 minut a potem wszystko spłukuję Jak będziesz systematyczny i cierpliwy -sukces murowany. Maltretuję swoje włosy farbami ,prostownicą,tapiruję ,lakieruje a mimo to są gęste, błyszczące nie krusza sie i nie wypadają. Mocz ,którego używam ma czasem tydzien,czasem dwa ,bywało że i miesiąc ale niejednokrotnie używam tez świeżego. Bierz sie chłopie do roboty to wkrótce zadziwisz otoczenie i znajomych bujną czupryną. znalazłam na ten temat(fragment z tematu o urynoterapi)

Gość l.h
dajcie znać jeśli ktoś wypróbuje....pozdrawiam!

Gość l.h
zapomniałam wleić najważniejsze; Ja nawet nie wiem po jakim czasie moje włosy zaczęły wracać do naturalnego koloru bo stosując na nie mocz, chciałam zatrzymać ich wypadanie .Na to że zmienia sie ich kolor po prostu nie zwróciłam uwagi.Po pewnym czasie ,kiedy jak zwykle, zabrałam sie za malowanie odrostów zobaczyłam ,że nie są one aż takie rażące i nieestetyczne bo nie są siwe a ciemne .Na jakiekolwiek zmiany we włosach ,kilka dni to zdecydowanie za krótki okres .Ja swoje smarowałam i smaruję 2 razy w tygodniu,czyli przed myciem(autor:klajka)

Gość Siwucha
L.h. gdzie znalazłaś tę wypowiedź? Tutaj na tym topiku?