Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość Siwucha
Hej, po prostu nie wiem ile to wytrzyma moja psychika. Przecież siwych włosów przybywać będzie a nie ubywać (jezeli ubywać to wszystkich - jak już wspomniałam mam mega problem z wypadaniem włosów). Ile człowiek może znisć, gdzie są granice. Teraz jakoś sobie radzę, bo niedawno farbowałam włosy i jest ok. Ale za tydzień, dwa bedzie gorzej. I tak w kółko. To jest bez sensu. Znajomy -narazie jest ok, ale on nie wie jeszcze. Strabismusek - ja myję głowe codziennie, bo bardzo przetłuszczają mi się włosy, więc też niedługo będę musiała zafarbować, a włosów mam coraz mniej.

Gość strabismusek
no widzisz ja myje co 2-3 dni a i tak po dwoch tygodniach od farbowania widac u mnie siwe

Gość Siwucha
Ale ja mam to samo. Dzisiaj patrzyłam na swoje włosy i już widzę, niektóre są jaśnejsze od pozostałych (to te, które sa siwe).JA niestety muszę myć włosy codziennie, co mnie naprawdę martwi :(

Gość l.h
teraz myłam głowe-szok ak wypadają mi włosy,może to początek łysienia plackowatego,jak to można stwierdzić,wie ktoś?

Gość Siwucha
wypadają mi włosy od 10 lat. Chodziłam do dermatologów etc i mówili, że to nie łysienie tylko wypadanie. Ale nie jestem tego pewna. Fakt - jeszcze włosy mam ale jeżeli będą wypadać nadal to zabraknie ich :( Ale zawsze jest ucieczka od problemów..

Gość l.h
pisałaś ostatnio że włosy wypadaja ci od czasu gdy zaczełaś mieć siwe włosy,może ze mną jest tak samo?A zapytam z ciekawości,czy to że zaczełaś siwieć było przedzone jakimś szokiem,stresem..itp.,pytam z ciekawości ,bo nie daje mi spokoju myśl że gdybym została w domu i ne miała tylu stresów to moze nie byłoby tego na głowie..choć teraz to już nic nie zmieni

Gość Siwucha
Wiesz włosy wyapdały mi zawsze w lecie (słońce itp.) podcinałam je i potem było ok i tak w kóło. Kiedyś zaczęły mi w lecie wypadac i .. wypadają nadal. MAm ich juz tak mało, że naprawdę nie wiem co mam robić. Co do siwienia też mniej wiecej proces został zapoczatkowany w tym okresie kiedy włosy nie przestały mi wypadać. Musze jednak dodać, że u mnie podobno to sprawka genów. Ciotka też wcześnie siwiała. Nie bez znaczenia jhest fakt, że jestem osobą nerwową, przejmuje się wielma rzeczami i jestem zestresowana :(

Gość l.h
nerwowa ,zestresowana ,nie moge spac, boli mnie żoładek -tez jestem kłebkiem newów

Gość BellaMarie
ale ty teraz jesteś za granicą?

Gość strabismusek
ale ja po 2 tyg mam juz normalnie siwe a nie ze jasniejsze od pozostlych. mam juz ze 2 centymetry no moze 1,5 odrostow przy skorze sama siwizna i zniektorych juz sie zmyla farba

Gość odsiwiacz

Gość odsiwiacz
Ratunku jak zmyć odsiwiacz POMOCY

Gość strabismusek
ale jaki odsiwiacz podaj nazwe.

Gość jozefinka
Odsiwiacz- a co pewnie za dlugo trzymalas i przyzolkly. No to teraz henne moze ...

Gość jozefinka
Wlosy czesto farbowane najczesciej sie krusza a nie wypadaja- mozna sie mylic - dlateg radze przy czestym myciu szczegolnie- dodac do szamponu odzywki z ziaji-nie beda sie kruszyc.Tez mi sie wydawalo ,ze mi wypadaly garsciami a one po prostu sie kruszyly.

Gość karolcia avon
najleprzy sposób to mocz wcieraj mocz we włosy przed każdym umyciem to powinno pomóc

Gość Siwucha
Mocz na włosy? Ktoś próbował? Jest topik urynoterapia i piszą tam, że mocz jest dobry np. na cerę. Ale ja bym się nie odważyła wylać sobie mocz na głowę. A może kotś stosował i pomógł na włosy?

Gość szczesliwa_ja
CZesc wszystkim, weszlam na wasz topik przez przypadek i go przeczytalam. Taki mam wnioski: ja tez jestem jeszcze bardzo mloda i mam troche siwych wlosow. I po prostu jej farbuje, raz w miesiacu klade farbe na odrosty. Od kilku lat mieszkam w Australii, na poczatku bardzo mnie dziwilo to, ze tu nie maja siwych wlosow nawet bardzo starzy ludzie. I co sie okazalo, tu wlosy farbuje sie praktycznie stale az do konca zycia. I kazdy jest zadowolony i taki topik pewno na tutejszych forach nie istnieje. Polki sa zawalone farbami do kolorowania wlosow i do koszykow wkladaja swoje kolory zarowno kobiety jak i mezczyzni. Tak mezczyzni, bo oni tak samo barwia wlosy jak my, kobiety. A poniewaz fryzjerzy dobrzy kosztuja tu w porownaniu do PL majatek, kazdy koloruje sie w domu, w tempie swoich wlosow. Moj maz (polski maz) tez zapowiedzial, ze jak bedzie jego siwe wlosy juz widac, zacznie sie kolorowac. Po co miec jakies sztuczne problemy Pozdrawiam

Gość Konrad77
Mam pytanie do siwowlosej Czy Re Nature mozna stosowac gdy jest sie jasnym szatynem. Bo tego nigdzie nie moge sie dowiedziec!!!

Gość beata 333
na wypadanie włosów stosuje szampon dermena, natomiast na siwe to juz chyba nie ma rady!

Gość odsiwiacz
dowiedziałam sie że odsiwiacz najszybciej schodzi po oliwce dla dzieci trzeba smarować oliwką trzymać pół godziny a potem myć szamponem i tak do skutku.

Gość do szczesliwa ja
ale to nie chodzi o to ze dla mnie to jakis klopot farbowac wlosy. chodzi o to ze farby oslabiaja moje i tak juz znatury cieniutki wloski nie che na stare lata byc lysa. po 2 ja po 2 tyg mam juz spowrotem siwe. po 3 odkrytoze kobiety ktore farbuja wlosy raz w miesiacu sa 4 krotnie bardziej narazone na wystapienie raka pecherza moczowego :-(

Gość Siwucha
Nikt mnie nie przekona, że z tym problemem można żyć spokojnie - chyba że ma się 50 lat. Ale nie 20!! :(

Gość l.h
zgadzam się z Toba-ja mam 29 lat i strasznie zadręczam się moimi siwkami,a co dopiero 20-latki,sama siebie chciałabym jakoś pocieszyć,ale nic z tego -non stop myśle o moich wlosach,rano wstaje i patrze w lustro ile tego przybyło..

Gość Siwucha
Hej l.h. ja dzisiaj juz mam 2 mm siwych włosów (odrosty) i farba "pierze się" ze tak powiem i te "sie" są jasniejsze az potem będa siwe :(

Gość strabismusek
2 mm to tyle co nic. dziewczyny co ja mam powiedziec nie dosc ze siwa to jeszcze zezowata nie wiadomo co gorsze :-(

Gość Siwucha
Strabismusek - poczekaj za tydzien tez będę miwć doła. Jak zaledwie po tygodniu juz są takie srebre błyski we włosach (że tak to ujmę) to o czym to mówić. A bedzi ejeszcze gorzej. Jak sprawa z facetem? POwiedziałas mu? Musimy się kiedys umówic na kielicha to chwilowo lżej się nam zrobi :P

Gość strabismusek
z facetem jakos nie wyszlo za dlugo trzymalam go chyba na dystans. teraz cos probuje z innym przez neta ale stwierdzam ze to wszystko bez sensu :-( najlepszym wyjsciem bedzie jak sie pogodze z samotnoscia i z tym ze nigdy z nikim nie bede. siwucha skad jestes?

Gość 20latmam
Kefir zapobiega siwiźnie! Kefir wywodzi się z krainy długowieczności - Kaukazu, gdzie od setek lat był jednym z najcenniejszych napojów, jakimi raczyli się miejscowi matuzalemowie. Pierwowzór obecnego kefiru był silnie kwaśny, z wyraźnym posmakiem drożdżowym, silnie nasycony dwutlenkiem węgla co nadawało mu musujący, orzeźwiający charakter. Zawierał też niewielką ilość alkoholu. Czy ten współczesny kefir, z którym spotykamy dzisiaj ma coś wspólnego ze swym kaukaskim przysmakiem długowiecznych górali? Czy wpływa korzystnie na zdrowie i długowieczność ? Jak wynaleziono kefir? Kaukascy górale, a właściwie ich żony stworzyły napój matuzalemów przypadkowo. Po odczerpaniu części mleka skrzepniętego na „zsiadłe’ i uzupełnieniu glinianych naczyń do pełna okazywało się, że na ich ścianach tworzyły się podobne do kawałków kalafiora grzybki kefirowe. Zauważono przy tym, że zsiadłe mleko z tych dzbanków ma aromatyczny przypominający grzyby zapach i smak. Ponieważ było bardziej smaczne od zwykłego zsiadłego mleka kefirowe grzybki zaczęto hodować i przeszczepiać z jednego naczynia pełnego mleka do drugiego. Co robią w mleku grzybki kefirowe? Hodowla grzybków kefirowych upowszechniła się w ciągu XX wieku w całej Europie i z pewnymi modyfikacjami służy dzisiaj do wytwarzania smakowitych kefirów. Okazało się, że kaukascy górale wyhodowali niepowtarzalny twór przyrodniczy. Naukowcy nazywają go - zlepieńcem, lub zoogleą - czyli mini-ekosystemem żyjących w symbiozie bakterii i drożdży. Te pierwsze wytwarzają smakowity kwas mlekowy a te drugie - dwutlenek węgla nadający kefirowi orzeźwiający, lekko musujący posmak. Wspomagają trawienie w żołądku. Naukowcy dokładnie przyjrzeli się napojowi matuzalemów i odkryli niezwykłe dietetyczne walory tego napoju. Na początek korzystna wiadomość dla ludzi starszych cierpiących często na nietolerancję laktozy, czyli praktycznie na niezdolność do trawienia mleka. Niedostatek ludzkiego enzymu trawiennego - laktazy - grzybki kefirowe rekompensują własnymi enzymami rozkładającymi ten trudnostrawny dla ludzi starszych cukier mleczny na lekkostrawne cukry proste. Rozkładają niestrawny dla staruszków cukier mleczny - laktozę. Najbardziej bowiem unikalnym procesem zachodzącym w procesie wytwarzania kefiru jest współdziałanie drożdży i bakterii. Najpierw bakterie rozkładają trudnostrawny cukier mleczny laktozę - na lekkostrawne cukry proste (i kwas mlekowy). To ważne, bowiem wraz z wiekiem tracimy zdolność wytwarzania swego enzymu - laktazy - który trawi cukier mleczny. Wskutek niedostatku laktazy cierpimy na biegunki i inne sensacje żołądkowe, które pozbawiają nas cennego białka, wapnia i witamin z mleka. Walczą z osteoporozą i bakteriami. Co więcej kefir posiada również „jogurtowe” bakterie, które rozkładają część cukru mlecznego na kwas mlekowy. To nadaje kefirowi nie tylko delikatny kwaskowy posmak, znany z jogurtu, lecz również sporą porcję kwasu mlekowego, który ułatwia wchłanianie wapnia i zwalcza w jelitach bakterie gnilne. Trawią białko... Lekkostrawne cukry stwarzają komfortowe warunki rozwoju drożdżom, które odwdzięczają się swym partnerom - bakteriom w nadtrawiając cenne dla nich i dla człowieka białka mleka... Zapewniają lekkostawne białko i wapń z mleka. Jaką korzyścią jest dla ludzi starszych o obniżonej zdolności trawienia słodkiego mleka nadtrawienie mlecznego białka?. Rozdrobnione przez enzymy drożdży białko jest lżej strawne i łatwiej wchłaniane w jelitach. Łatwiej też wchłaniany jest z niego wapń - budulec kości i zębów. Wytwarzają witaminy. Wytwarzają witaminy Lekkostrawny cukier i komfortowe warunki rozwoju dla drożdży owocują wytwarzaniem cennych dla zdrowia witamin z grupy B np.kwas foliowy, tj witaminę Bc. Cennym podarunkiem grzybków kefirowych jest kwas foliowy, tj witamina Bc -niezbędna jest w procesie tworzenia czerwonych krwinek, trawieniu białek pokarmowych i cukrów. Zwiększa też apetyt i witalność ludzi starszych. Bc. - jest niezbędna w ciąży. Dla pań cenne jest to, że kwas foliowy korzystnie wpływa na wygląd skóry i korzystny dla zdrowia dziecka przebieg...ciąży. Kefir wzmacnia włosy i opóźnia siwiznę. Miłą niespodzianką dla pań jest to, że witamina Bc - zapobiega łupieżowi, wzmacnia włosy i może opóźniać wystąpienie ... siwizny. Słowem podnieść kondycję i radość życia w III wieku. Jak widać kefir jest idealnym napojem dla seniorów i obok jogurtu powinien być podstawowym składnikiem codziennej diety. koniec mgr chemii spożywczej Maciej Michalski

Gość strabismusek
no chyba nie na wszystkich dziala ja swego czasu nagminnie pilam kefir i co?? nic