Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luczka

Odstawienie tabletek antykon.-mozna bez konsultacji z ginem?

Polecane posty

Mam pytanko,nie chce sie juz dluzej truc tabletkami,ale nie wiem czy moge tak po prostu nie brac nastepnego opakowania czy trzeba sie skonsultowac z lekarzem?Biore juz ponad 5 lat:(Napiszcie tez prosze jakie metody zaczelyscie stosowac po odstawieniu pigulek i czy wieloletnie branie tabl.odbilo sie jakos na Waszym zdrowiu? Z gory wielkie dzieki za podpowiedzi!!! Czekam z nadzieja na Wasze posty!

ja odstawiłam sama, bez konsultacji. Skonczyłam ostatnie opakowanie i juz dalej nie brałam. Chciałam sprawdzic czy okres mi sie wyregulował. ale po 3 mies. zaczełam brac ponownie.

dzieki yasmin! a dlugo juz bierzesz? jak zareagowal Twoj organizm po odstawieniu?

no biorę juz dość długo.Ale po odstawieniu nie miałam zadnych dolegliwosci, było ok:-) Nawet okres dostałam w miare regularnie, az byłam zaskoczona bo przed braniem miałam bardzo mocno nieregularny!!!! A tutaj spóźnił sie jedynie 3 dni:-)

hej, ja też odstawiłam zupełnie bez konsultacji z lekarzem. Myślę, że to nie jest koniecznie. Brałam 1,5 roku. Od czterech miesięcy jestem bez tablet i czuję się okej. Chociaż nie powiem, sex w gumce to nie jest to samo:( Ale nie zamierzam już wracać do tabletek. Jedyny plus: wyregulował mi się okres, jak w zegarku dostałam już pierwszy

ja jestem troche przerazona..... nienawidze gumek i nie wiem jak to bedzie,bo bez seksu to sie dlugo obejsc nie mozemy:) ale stwierdzilam,ze po prawie 6 latach trzeba przestac,szczegolnie jak sie poczyta ulotke i o nowotworach po tabletkach...... nie wiem czy dobrze robie,ale moze znikna moje dziwne humory,napady placzu,nerwowosc....? mialyscie tak?

ja biore yasmin i czuje sie super. Nie mam zadnych dolegliwosci...jedynie bolą mnie przed okresem piersi ale to miałam tez bez brania tabletek. Jedyny minus u mnie to to, ze biorę je głównie ze wzgl. na cerę bo jak przestałam brac troche mnie wysypało. A teraz mam ładną zadbaną cere.

Gość wydaje mi się
Ja też mam podobny problem. Też biorę od 5 lat i mam zamiar odstawić, ale postanowiłam pójśc do lekarza. Ostatnio byłam jakieś 3 lata temu więc wypadałoby, a poza tym strasznie się boje, że jak teraz odstawię ot tak, to zaraz zajdę w ciąże i na dodatek bliźniaczą.

Gość wydaje mi się
ja przez te 5 lat przyjmowania tabletek staciłam ochotę na sex, do tego dzisiaj byłam u lekarza, bo okazało się, że mam nadciśnienie, kazał odstawić tabletki. Koleżanka odstawiła i poczuła się rewelacyjnie, wrócił apetyt na sex, lepsze samopoczucie.

no ja na razie (odpukać) nie zaszłam w żadną ciążę, bliźniaczą też nie:) Ale fakt, że tabletki dają świetny komfort psychiczny. Raczej bym ich nie odstawiała gdybym pewnego dnia nie wykryła guzka w piersi. Co prawda okazało się, że to niegroźny włókniak, ale przestraszyłam się nie na żarty. Onkolog powiedział, że jak będę dalej brała to mogą mi się zrobić następne. Więc powiedziałam sobie dość i na razie nie żałuję. Przynajmniej mam świadomość, ze się nie truję

no wlasnie ja rzucam,glownie ze wzgledu na to trucie....rzucilam w zeszlym roku fajki,czas na tabletki,chyba sie starzeje,ze tak zaczynam racjonalnie i zdrowo myslec:) moj facet tez mi doradza rzucenie pigulek,bo twierdzi,ze zle na mnie wplywaja..ale co bedzie jak zajde to nie wiemy:) co jest najwygodniejsze i w miare skuteczne oprocz \"prezesów\"?

Gość ja moge powiedziec
ze NA PEWNO MOZNA ODSTAWIC BEZ KONSULTACJI - bo pytalam:)