Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KaroIina

Króliczki

Polecane posty

chcialabym sobie sprawic kroliczka mam juz w domu psa, troszke sie obawiam tego jak beda na siebie reagowac no i czy taki krolik bedzie sie dobre sprawowal. Mam obawy, bo taka decyzja jest dosc wazna dla mnie i dla samego kroliczka, dlatego ta decyzja musi zostac dobrze przemyślana. Jesli ktos ma jakies doswiadczenia z kroliczkami to bardzo prosze o wpis. Z góry dziekuje.

Gość Marcia556
jeżeli psy sa dorosłe i bywały agresywne to może się zdarzyć że zagryzą króliczki. mogłabyś na próbę przystawić im króliczka do nosa i sprawdzić jak zareagują. tylko że to też może się źle skończyć. nieraz psy po prostu chcą się pobawić, ale to równiez może stać się śmiertelne dla takiego bunnego:(

Gość mój kumpel miał psa
a jego siostra dostała w prezencie króliczka. Pies potrafił cały Boży dzień przesiedzieć gapiąc się na królika w klatce jak na żywy obiad :O Nawet go własna miska nie interesowała. A jak ktoś chociaż na chwilę chciał wziąśc króliczka z klatki to tylko czyhał i raz o mało go nie chapnął ...:O Króliczkowi trzeba było szukać innego właściciela, bo nikt sobie nie wyobrażał że tak miałoby być na codzień :O

Gość odradzam skoro masz psa
miałam Kroliczka i duzo o nich czytałam....psy sa jednym z najwiekszych wrogów kroliczkow (sa oczywiscie wyjatki,ale to pewnie jak krolik jest mały i pies jest szczeniakiem i razem wychodzuja sie "od zawsze") ... krolik bardzo (pokreslam bardzo) boi sie psów - ten strach moze spowodowac zawał .... sama kiedys byłam swiadkiem jak moj krolik na widok psa ( a był to kundel) chodził po scianach...wiec jesli nie chcesz biednego kroliczka narazac na zycie w ciagłym strachu odpusc go sobie .... odradzam z całego serca (i dla dobra kroliczka) :)

Trzymaj króliczka w miarę przestronnej klatce, nie dopuszczaj do niego psa!! Czasem możesz wypuścić królika by pochodził po pokoju, ale psa zamknij w innym pomieszczeniu. Raczej nie staraj się, żeby te dwa stworzonka się zaprszyjaźniły, psy są szalenie inteligentne przy Tobie może zachowywać pozory, a kiedy wyjdziesz tylko na moment możesz przestać być właścicielką króliczka.