Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od dziś ABSTYNENTKA

Co zrobic,żeby nie wymiotować???

Polecane posty

Gość od dziś ABSTYNENTKA

Wypiłam wczoraj 1,5 litra 15% wina,na sam widok tego co pisze robi się mi niedobrze,wiem...,wiem...przesadziłam,i mam nauczke na przyszłość,jednak chciałabym dzisiaj jakos normalnie funkcjonować.strasznie brzydze sie wymiotów i choc mnie nabiera wolałabym tego nie robić.Wypiłam dwie ciepłe herbaty i litr wody mineralnej.Głowa za bardzo mnie nie boli,mam tylko nudności .Macie jakieś sprawdzone sposoby na dolegliwości tego typu?,oczywiście mogłabym poszperać w necie i wyszukac coś dla siebie,ale może Wy macie jakies porady?

Gość pić dużo płynów
najlepiej wody niegazowanej. I przeczekać

Gość wody zuber się napij
przejdzie od ręki

Gość a może klinika

Gość polecam alca zelcer
to powinno pomóc oraz łyżeczke cukru tak mówił mi kedyś kolega. nie wiem jak to wyglada od strony fizjoloficznej, ale ten kolega mówił cos ze to zwiaze jeszcze alkohol kt zalega w organiżmie i bedzie w takiej postaci szybciej wydalony. poza tym podwójna daawka witaminy c. Na nastepny raz weż 2 kc przed piciep. Jest dosyc drogie ale zero kaca na nastepny dzien. poza tym jak organizm domaga sie zwrotu zawartości to moze mu nato pozwól, w koncu saam wie jak najlepiej sie oczyscic. paliłaś przy piciu?

Gość od dziś ABSTYNENTKA
Nieeee,nie palę..nawet przy piciu;)..i musze przyznac,że mi nawet przeszło....,może to dziwne,ale po jedzeniu,zjadłam 4 kanapki i jest ok,ale dzięki za porady,moze ktos skacowany z nich skorzysta;)

Gość a co ma palenie do picia
ja zawsze jak pije to pale, w sumie jak nie pije tez pale... ale jak to sie ma?? wiem ze szybciej "lapie" 3 piwka kilka fajek i odlot a bez fajek to z 5 piw wypic moge.

Gość 10.....
wypicie bulionu dobrze robi..choc nie mowie ze leczy..ja po sywku nie moglam nic zjesc ale wieczorkiem wypilam sobie kubek z polowka najzwyklejszej kostki bulionu.to dobrze robi.

Gość gość
Wypij koktajl z łożyska lub żryj dalej, mi zawsze pomaga :) A na samą myśl o koktajlu z łożyska od razu robi mi się lepiej. Na serio polecam :)

Gość lady bronka
mnie tez zawsze pomaga zjedzenie czegoś, mimo że nie mam ochoty na jedzenie. no i sen. jesli boli mnie głowa i jest mi słabo orsalit na uzupełnienie elektrolitów. ale najlepiej nie pić.

Gość gość
Najlepiej zrzygać się od razu tak jak ja zachwilę. T

Gość Izabelka1972
Mi się bardzo chciało wymiotować również z powodu choroby poalkoholowej i zgodnie z zaleceniami tegoż forum postanowiłam coś skonsumować. Był to tort i musze przyznać, ze moje dolegliwości przeszły jak ręka odjął!

Gość Mini kow

Witam wypilem fałamksa i zaczelem wymiotowacz co czeba zrobic