Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Welmma

KTO ogląda program KOCHAJ MNIE

Polecane posty

Gość Welmma

Bardzo lubię oglądać ten program wzruszają mnie losy małych bochaterów.Co sądzicie o tym programie zapraszam porozmawiajmy.

Ja. Regularnie :) Choc zupełnie nie wiem w jakim celu.

Gość fiuuuu
Ja tez ogladam go zawsze wtedy kiedy moge !!! uwielbiam koncowa piosenke zawsze gdy ja slysza w oczkach pojawia sie łezka:)

Gość Welmma
Napiszcie czy zgadzacie się ze mną,że z pijackich rodzin dzieci powinno zabierać się jak najszybciej

Gość niby tak ale
dla kazdego dziecka(w jego opinii) lepsza matka alkoholiczka, niż dom dziecka... zauważyłaś, ze większość tych dzieci wolałaby być w domu rodzinnym? smutne to...

Gość Welmma
Masz racje wiem,ale czy przez to dziecko nie przemawia strach przed czymś nieznanym,bo większość z tych dzieci poza pijanymi rodzicami,krzykiem, poprostu niezna innego świata....

Gość niby tak ale
oglądam ten program w miarę regularnie... czasem łza się w oku zakręci... smutny film.. dobrze, że część tych dzieci znajduje nowe rodziny...

Gość Welmma
Uważam też,że powinno pomagać się rodzicom bo większość z nich nie jest przygotowana do życia wychowując swoje dzieci w sposób jaki byli sami wychowani

nie ogladam bo nie daje rady.prawo pop...ne w tej naszej Polsce,ludzie tez,a kto najbardziej na tym cierpi?wlasnie te biedne dzieciaczki.bezsilnosc kaze mi przelaczac na inny kanal.

Gość Warrttoo
Naprawde warto oglądać a dzisia będzie nadawany

Gość A ja ....
nie ogłądam bo nie chce się dołować. Program powinni oglądać, senatorowie, posłowie i rząd jako obowiazkowy, może by dowiedzieli się jak ludzie zyją w Polsce ... i jak rzadzić zeby nie było biedy ...

Gość DejaReve
Oglądam, program sprowadza mnie do przysłowiowego parteru - momentalnie przestaję skarzyć sie na swój los, który w obliczu takich tragedii jest dla mnie łaskawy. Idealnbie porządkuje to mój świat. A odnośnie ideologii programu... Nie jestem zdania, by zabierać dzieci rodzinom patologicznym. Należałoby dac tym rodzicom pracę, godziwe warunki życia itd. Wszystkie Ich problemy biorą się z biedy. Polityce państwa mówię NIE.

Gość Welmma
Też nie jestem za tym aby zabirerać dzieci,ale nie mam wytłumaczenia dla rodziców,któży nic nie robią aby zatrzymać dzieci przy sobie,a w niektórych przypadkach dzieci są potrzebne tylko po to a żeby można było wysępić z opieki pare groszy

Gość dac im prace mieszkanie itd
w wiekszosci sami sa sobie winni, chleja, bija dzieci. Matki i ojcowie potwory!!!!!! Raczej antykoncepcja. Malo jest tam matek, nad losem ktorych naprawde warto sei uzalic ( byla taka z Litwy kiedys, Dziadzius Uli tez byl mily) Wiekszosc tych ludzi nie powinna miec dzieci. Adopcja to nie rozwiazanie, Dzieci sa obciazone dziedzicznie, biedne one i ich przybrani rodzice,

Gość Welmma
Nie zgadzam się czym niby te dzieci są obciążżżone,a adopcja to najlepsze rozwiązanie aby dzieci mogły się normalnie rozwijać

Gość oczywiscie adopcja lepsza niz
dom dziecka, ale jest np obciazeniue po chorobie alkoholowej rodzicow ( zespol ADHD czy jakos tak. Poza tym jednak geny sa bardzo wazne. Mam dwoje dzieci, jednakowo wychowywalam, jedno jest z charakteru podobne do mniei, drugie do ojca - sa kompletnie rozne! Wiec genow nmie przeskoczysz, choc oczywiscie wychowanie jest wazne. To brzmi niesympatycznie, ale mimo,ze dlugo nie mialam dzieci, nigdy nie myslalam o adopcji - balam sie. Co innego, jak kiedys byly prawdziwe sieroty, np po wojnie,a nie spoleczne z patologicznych domow. Niestety 3 znajome rodziny maja dzieci adoptowane , daly im wszytko, a od momentu dojrzewania zaczęly sie potworne problemy. Zauwaz, jak wiele z tych dzieci w Kochaj mnie jest chocby czesciowo uposledzonych umyslowo lub chorych. Ludzie potwory nie powinni rodzic tyle dzieci i tu jest problem Oczywiscie podziwiam tych, ktorzy adoptuja.

Gość brondynka
Ja oglądałam ten program 2 razy i więcej nie mogę, spłakałam sie jak głupia, czułam się okropnie, bezsilna, bezradna... Małą dziewczynkę sędzia kazał odebrać babci, która ja wychowywała, za to, że babci zabrakło trochę pieniędzy na wpłatę jaką sąd jej kazał co miesiąc robić na konto dziewczynki. Dziewczynka przez parę dni w domu dziecka bez przerwy płakała... Ten program obowiązkowo powinni oglądać posłowie i ministrowie!

Gość Welmma
Problemy z wychowaniem dzieci mają wszyscy rodzice ci biologiczni i ci adopcyjni uważam,że gdyby dzieci z Domu Dziedzka sprawiały większy problem w wychowaniu to nie było by tyle adopci

Gość Welmma
A kto oglądał Kochaj Mnie wczoraj?

Gość barabara222
ja ogladalam kawalek i jestem w szoku ze te dzieciaki zabrali do domu dziecka a najmlodszych 2 zostawili w domu :O nie wiem jaki cel to mialo ?! jezeli w domu tak zle dlaczego nie zabrali wszystkich dzieci? a jezeli chodzi tylko o warunki to dalczego zabieraja dzieci zamiast pomoc rodzinie?? Dlaczego? przeciez miesiecznie utrzymanie jednego dziecka w domu dziecka to jest 2500zl a zabrali ich chyba szescioro wiec to jest 15.000zl miesiecznie a czy nie mozna by bylo pomoc tej rodzinie i dac zapomoge w wysokosci 2500zl mc to tylko koszt utrzymania jednego dziecka w domu dziecka :O czy panstwu sie oplaci taka rozrzutnosc ?? za te 2500 zl mogliby wynajac sobie jakies wieksze mieszkanie badz dom na wsi i jeszcze by na jedzenie starczylo :O Moim zdaniem powinni postarac sie dla nich o wieksze mieszkanie a nie rodzine rozwalac tlumaczac ze to dla ich dobra :O jak by naprawde zalezalo im na tych dzieciach to by ich nie zabierali tylko pomogli inaczej. a ta pani z tego domu dziecka jeszcze pytala ta zaplakana dziewczynke czemu placze no szlak mnie trafił jak to K**** czemu w koncu od matki ich zabrali :O

Gość Welmma
Już nie raz zastanawiałam się jak to jest w tym naszym kraju,że odbiera się dzieci rodziną którym wystarczyła by pomoc a zostawia się ludzią nieodpowiedzialnym i gdy już dojdzie do tragedi to się okazuje że większość sąsiadów wiedziała i interweniowała ale nic nie robiono dopiero po fakcie robi się szum.A tu prosze kobieta przez tyle lat dawała sobie rade i jaką pomoc dostała,zabrano jej dzieci.To jest polityka,to ma być pomoc to jest TRAGEDIA

Gość co wy możecie o tym wiedzieć
Nie wszystkie są dziećmi alkoholików. W całym swoim życiu wypiłam mniej niż butelkę wódki bo 2 kieliszki naswoim weselu i jak mojemu bratu urodził się syn 4 kieliszki.Tyle miałam styczności z alkoholem,więc alkoholiczką nie jestem,mój mąz jest chory na serce,alkoholu nie pije wogóle. Kurator sądowy uparł się żeby zabrać nam dzieci bo jest bieda:( jeszcze są z nami ale bardzo się boję,że to się zmieni:( nie tylko alkoholicy mają dzieci w domu dziecka:(:(:(

barbara222-->co ty piszesz ja na utrzymanie 3 dzieci (+mąż i ja ) mam 650 zł a ty piszesz o 2500na dziecko?????????????skąd?????????/

Gość barabara222
tyle kosztuje utrzymanie 1 dziecka w domu dziecka przez miesiac. W te 2500zl sa wliczone ubrania, panie opiekunki ,jedzenie, ogrzewanie itd nie mniej jednak kwota bardzo duza i taniej bylo by pomoc rodzinie dajac mieszkanie zastepcze i pomagajac finansowo badz tez materialnie (jedzenie i ubrania) ale wola zabierac dzieci bo tak najprosciej :O

Przepraszam zle cię zrozumiałam :O

Gość barabara222
co wy możecie o tym wiedzieć ---> nigdy w takiej sytuacji nie bylam mam 1 dziecko ale nie wyobrazam sobie aby ktos mogl by mi je zabrac chyba bym zabiła :O nie daj sobie tego zrobic pozniej bardzo ciezko jest odebrac dzieci bo takie warunki stawiaja ze nie wyrobisz :O Ile masz lat i gdzie mieszkasz ? moze byla bym w stanie ci pomoc jezeli chcesz miec prace.

Gość barabara222
a i jakie wyksztalcenie?! a najlepiej na pisz do mnie na maila karolina517@op.pl moze cos sie dla ciebie znajdzie.

Mam prawie 40 lat mieszkam w okolicach Białegostoku. Jak mogłabyś mi pomóc?????

Gość barabara222
napisz do mnie albo daj mailla ja napisze (nie chce tu sie rozpisywac)

wysłałam maila.Pozdrawiam