Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kobietka na diecie

Jedzenie wspomagające odchudzanie...

Polecane posty

Gość kobietka na diecie

Kobietki-jestem na diecie i cały czas pogłębiam swoją wiedzę na temat tego co powinno się wtedy jeść,które wspomagają odchudzanie.Od razu zaznaczam,że nie chodzi mi o żadne ziółka ani tabletki.Znalazłam już kilka ciekawych rzeczy,może Wy teraz cos dorzucicie:) "W wysmukleniu sylwetki pomogą ci między innymi: Bakłżan Jest bogaty w pektynę, która wchłania tłuszcze. 200 gramów dziennie tego warzywa wspomoże każdą dietę odchudzającą. Grejpfruty Nie wystarczy picie soku grejpfrutowego. Dla naszego organizmu cenny jest miąższ bogaty w błonnik i pektyny, które usprawniają trawienie. Owoce te to bogate źródło witaminy C i kwasu foliowego, a także chroniących komórki flawonoidów i limonoidów. Przysłuży ci się spożywanie co najmniej jednego grejpfruta dziennie. Jabłka Dostarczają organizmowi błonnika, który usprawnia trawienie. Zawarty w nich bor pomaga lepiej wykorzystać energię z pożywienia. Fosfor reguluje przemianę materii. Jabłka chronią przed skutkami złego cholesterolu. Możesz jeść nawet kilka tych owoców dziennie. Ogórek Większość jego objętości stanowi woda. Bierze udział w drenażu i oczyszczaniu organizmu. Możesz jeść go do woli. Otręby owsiane To źródło rozpuszczalnych włókien. Gdy znajdą się w przewodzie pokarmowym, zamieniają się w żel i chwytają pokarm – w pułapkę. Wraz ze schwytanym łupem – zbędnymi kaloriami - trafiają do jelit i opuszczają z nimi organizm. Otręby w połączeniu z wodą pęcznieją i dają poczucie sytości. W ten sposób oszukujemy organizm. Podczas odchudzania zaleca się 1 – 2 łyżki dziennie. Śliwki Ponieważ zawierają dużą dawkę żelaza, przeciwdziałają anemii, na którą jesteśmy narażone podczas odchudzania. Ich składnikiem jest błonnik, który usprawnia trawienie. Suszone śliwki, a także sok z tych owoców likwiduje zaparcia. Lepiej jednak jeść je surowe. 100 gramów surowych owoców to około 35 kcal, a 100 gramów suszonych śliwek – aż 100 kcal. Powinnaś zjadać 10 śliwek dziennie. Ziarna zbóż Dostarczają błonnika, który powoduje powolne trawienie węglowodanów, długotrwałe utrzymywanie się odpowiedniego poziomu cukru we krwi i tym samym dłuższe uczucie nasycenia. Ziarna zbóż regulują pracę jelit, oczyszczają je z toksyn i zapobiegają zaparciom, co w sumie sprzyja polepszeniu przemiany materii."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
dziewczyny dodaję dalej:) Makaron Wbrew obiegowym opiniom makaron nie jest tuczącym pokarmem. Bardziej niebezpieczne dla figury są tłuste sosy, które wraz z nim się spożywa. Jego zaletą jest zdolność do podnoszenia poziomu serotoniny w mózgu. Dzięki temu makaron poprawia nastrój co ma duże znaczenie w czasie uciążliwej diety odchudzającej. Ananas Wspaniale pachnie i smakuje. Zawiera niewiele kalorii (56 w 100g) więc polecany jest w diecie odchudzającej. To jednak nie wszystkie jego zalety, gdyż ananas jest też źródłem bromeliny, czyli enzymu przyśpieszającego przyswajanie białka. Należy pamiętać, że enzym ten występuje tylko w świeżych owocach – ananasy z puszki nie mają takich właściwośći odchudzających, tym bardziej że zawierają o wiele więcej kalorii. Brokuły Są wyjątkowo niskokaloryczne - 100 g brokułów zawiera tylko 26 kcal, dlatego nie tuczą, choć są sycące. Najlepiej jest je gotować w wodzie lub na parze. Brokuły dostarczają dużej ilości kwasu foliowego, żelaza i witaminy C. Popcorn Jest doskonałą przekąską, którą można pogryzać np. podczas oglądnia telewizora zamiast tłustych chipsów lub orzeszków, w przeciwieństwie do których dość szybko zapewnia uczucie sytości. Jest też o wiele zdrowszy – zawiera dużo magnezu. Fasolka Zawiera dużo białka i witamin z grupy B. Białko jest niezbędne do budowy tkanki mięśniowej, zaś witaminy B regulują pracę układu nerwowego. Fasolka jak i inne rośliny strączkowe stabilizuje poziom cukru we krwi, co sprawia, że po jej zjedzeniu długo utrzymuje się uczucie sytości. Kapusta kiszona Zawiera bakterie kwasu mlekowego, które przywracając równowagę kwasowo-zasadową, korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit. Kapusta usuwa też trujące produkty przemiany materii i zawiera dużo witaminy C. Algi Są wysoko cenionym źródłem jodu, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania tarczycy. Jego niedobór powoduje osłabienie i ospałość może też prowadzić do otyłości. Aby uzupełnić niedobory tego pierwiastka, należy spożywać suszone algi (do nabycia w sklepach ze zdrową żywnością), które można dodawać do różnych posiłków. Pierś kurczaka Jest idealna na kolację, zwlaszcza w połączeniu z produktami bogatymi w witaminę C. Białko mięsa w zestawieniu z tą witaminą sprawia, że organizm wydziela nocą więcej hormonu stresu, który spala tłuszcz. Dzięki temu można chudnąć nawet we śnie. Trzeba jednak pamiętać o usunięciu tłustej skóry z piersi kurczaka i odpowiednim jej przygotowaniu, tzn. pieczeniu w piekarniku lub na grillu. Zupa jarzynowa Potrawa ta (o ile nie jest przygotowna na tłustym mięsnym wywarze ani zaprawina śmietanączy zasmażką) stanowi danie niskokaloryczne i bogate w wiele witamin, biopierwiastków oraz błonnik. Trzeba jednak pamiętać o tym, że warzyw nie należy gotować zbyt długo by nie straciły swych cennych właściwości. Chili Przyśpiesza spalanie tłuszczów i pobudzają do pracy „leniwy" układ trawienia. Ponadto ludzie spożywający pikantne dania, zużywają więcej kalorii. Używanie ostrych przypraw pomaga też ograniczać sól, co ułatwia chudnięcie. Niektórzy naukowcy twierdzą też, że ostry smak chili uwalnia endorfiny, związki uśmierzające ból, które w większych dawkach wywołują uczucie przyjemności. Ryż Zawiera dużo potasu, który wiąże nadmiar wody znajdujący się w komórkach tłuszczowych. Ponadto jest bogatym źródłem niacyny, tiaminy, żelaza i białka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grubassek
jaka diete stosujesz dokladnie? jakie fekty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość popcorn...
popcorn jest nietuczący?!!!! Jak to ? przeciez smazy się go na oleju!Nic z tego nie czaję:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
nie powiedziałąm,że jest nietuczący,ale jest własnie świetną alternatywą dla osób które nie potrafią się obejść bez tzw.przegryzaczy (chipsów,krakersó,orzeszków...).Wszystko z umiarem!:) No i oleju też nie trzeba przecież lać dużo!A już w oóle będzie super jak użyje się oliwy z oliwek-będzie zdrowo!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taaaaaaaaaaaa
kobietko na diecie jestes lepsza niz basia filipinka znana ze slawnego to piku jako dietetyczka,hihihi a popcorn jak ktos robil to wie,ze daje sie mala ilosc oleju i zawsze mozna dac oliwe z oliwek bo jest zdrowa. gratuluje topiku,wkoncu cos madrego!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taaaaaaaaaaaa
mam pytanie do ciebie - chcesz utrzymac ten topik czy tylko tak na krotko? bo jak co,to wpisze w moje ulubione. pozdrowienia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
jeszcze cos znalazłam:) : Migdały i orzechy Główne atuty: odbudowują masę mięśniową, świetnie zaspokajają głód. Tajna broń: białko, tłuszcze jednonienasycone, witamina E, błonnik, magnez, kwas foliowy (w fistaszkach), fosfor. Korzyści: przeciwdziałają otyłości, chorobom serca, zanikowi mięśni, a także nowotworom, nadciśnieniu, zmarszczkom. Dobre towarzystwo: awokado, pestki dyni i słonecznika. Unikaj: solonych i prażonych orzeszków (zawierają sód, który powoduje wzrost ciśnienia krwi). Migdały mają najwięcej wartości spośród wszystkich rodzajów orzechów (choć botanicznie zaliczane są do pestkowców). Garść migdałów pokrywa połowę dziennego zapotrzebowania organizmu na witaminę E; prawie 20 proc. dziennej normy magnezu (niezbędny do budowy mięśni) i 8 proc. wapnia. Osoby, które uwzględniają je w codziennej diecie, są długo syte i mają mniejszy apetyt. 60 g migdałów (czyli ok. 24 sztuki) zaspokoi głód na parę godzin, zwłaszcza gdy popijesz je szklanką wody: zawarty w orzechach błonnik pęcznieje). Posiekane możesz dodać do masła orzechowego, omletu, płatków śniadaniowych, jogurtu, lodów; opieczone (w temp. 200°C) są świetną alternatywą dla popkornu. Po wyjęciu posyp je, np. tymiankiem, cynamonem, ale nie solą. Nie obieraj orzechów ze skórek, bo są one bogate w substancje odżywcze. Fasola i inne rośliny strączkowe Główne atuty: pomagają w budowie mięśni i spalaniu tłuszczu, regulują trawienie. Tajna broń: błonnik, białko, żelazo, kwas foliowy. Korzyści: przeciwdziałają otyłości, rakowi okrężnicy, chorobom serca i nadciśnieniu. Dobre towarzystwo: soczewica, groszek zielony, soja, humus (pasta z cieciorki). Unikaj: odsmażanej fasoli (zawiera tłuszcze nasycone). Fasola bardzo dobrze zaspokaja głód. Jest niskokaloryczna, zawiera dużą ilość protein, błonnika i żelaza – składników niezbędnych do budowy mięśni oraz wspomagających spalanie tłuszczu. Oto dobra zasada: spróbuj kilka razy w tygodniu zastąpić mięsny posiłek daniem z roślin strączkowych. Najwartościowsze są kolejno: soja, cieciorka (groch włoski), fasola: czarna, biała, czerwona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grubassek
same owoce maja sporo cukru wiec nie nadaja sie na diete:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taaaaaaaaaaaa
cukier tez jest potrzebny.chcesz pasc na przy wnoszeniu chocby nawet zakupow?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
owoce nie nadają się na dietę-pierwsze słyszę:P No chyba,że chcesz je jeść kilogramami... Ja nie chcę wam niczego narzucać,więc mnie nie atakujcie:) Wklejam tylko to co sama znalazłam,bo chciałam komuś pomóc.No ale trudno...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
a czy ja powiedziałam,że cukier jest niepotrzebny???dlaczego łapiecie mnie za słowa (których zresztą nie napisałam);) Co chcecie przeczytać-że można jeść wszystko i wszystko pomoże schudnąć??? Wkleiłam kilka propozycji na rzeczy które ułatwiają schudnięcie i które dobrze jest włączyć do diety.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taaaaaaaaaaaa
to nie bylo do ciebie kobietko,to do tego grubaska mnie sie topik podoba,trzymaj go

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dołączam sie. Świetny topik! Ja właśnie wpadłam w nałóg przegryzania popcorn. Oczywiście nie codziennie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
a to ok:) nie zrozumiałayśmy się:) wklejam dalej to co znalazłam: Szpinak i inne jarzyny zielone Główne atuty: neutralizują wolne rodniki (przyspieszające proces starzenia). Tajna broń: witaminy, w tym A, C i K, kwas foliowy, beta-karoten, minerały (wapń i magnez), błonnik. Korzyści: przeciwdziałają nowotworom, chorobom serca, zawałom, otyłości, osteoporozie. Dobre towarzystwo: brokuły i brukselka, szparagi, papryka, fasolka szparagowa. Unikaj: jarzyn smażonych lub duszonych z żółtym serem. Szpinak (jedna porcja) zaspokaja prawie całe dzienne zapotrzebowanie na witaminę A i połowę potrzebnej ilości witaminy C. Zawiera również sporą dawkę kwasu foliowego (zapobiega chorobom serca, zawałom i rakowi okrężnicy). Smakuje zarówno na kanapce (jak liść sałaty) lub podsmażony ze świeżym czosnkiem i oliwą. Brokuły to cenne źródło błonnika, witamin i minerałów. Bardzo bogate w witaminę C oraz wapń są żelazną pozycją diet przeciwnowotworowych (stymulują produkcję enzymów pomagających w neutralizacji czynników rakotwórczych). Różyczki brokułów to wspaniałe źródło antyutleniaczy. Zawierają trzy razy tyle beta-karotenu co łodygi. Jeśli nie lubisz brokułów, „zamaskuj” ich smak: zetrzyj na drobnej tarce i dodaj do dipu, albo usmaż w małej ilości tłuszczu i polej sosem. Nabiał o niskiej zawartości tłuszczu (mleko, twaróg) Główne atuty: wzmacnia kości, pomaga schudnąć. Tajna broń: wapń, witaminy A i B12, ryboflawiny (kwas rybonukleinowy), fosfor, potas. Korzyści: zapobiega osteoporozie, otyłości, nadciśnieniu, niektórym nowotworom. Dobre towarzystwo: jogurty. Unikaj: mleka pełnotłustego. Nabiał jest nieoceniony przy budowie kości, pomaga też w odchudzaniu. Udowodniono, że ludzie, którzy się odchudzają i codziennie spożywają około 1300 mg wapnia (trzy kubki odtłuszczonego mleka), stracą na wadze prawie dwukrotnie więcej, niż osoby, których dieta jest uboga w ten pierwiastek. Naukowcy przypuszczają, że wapń służy zachowaniu dobrej sylwetki, ponieważ przyspiesza rozkład związków tłuszczu w organizmie. Z tego właśnie powodu ważną częścią każdej diety powinny być niskotłuszczowe jogurty, sery. Spośród produktów nabiałowych na pierwszym miejscu stawiaj płyny mleczne: wypełniają żołądek, więc mózg otrzymuje sygnał, że już jesteś syta. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, wsyp do mleka rozpuszczalne kakao. Jajka Główne atuty: odbudowują mięśnie i spalają tłuszcz. Tajna broń: białko, witamina B12, witamina A. Korzyści: zapobiegają otyłości. Dobre towarzystwo: nie ma. Unikaj: jajecznicy na boczku. Jajka trzeba jeść! Przez wiele lat niesłusznie obarczano je przede wszystkim odpowiedzialnością za wzrost poziomu cholesterolu w organizmie (jeśli jednak ktoś ma już podwyższony cholesterol, powinien jajek unikać). Są one prawdziwą bombą proteinową: mają najwięcej białka spośród wszystkich produktów żywnościowych, a białko to jest bardziej wartościowe od występującego w mleku czy w wołowinie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
no to jeszcze trochę:) Chleb pełnoziarnisty Główne atuty: zapobiega odkładaniu się tłuszczu. Tajna broń: błonnik, białko, tiamina, ryboflawiny, niacyna, pirydoksyna (witamina B6), witamina E, magnez, cynk, potas, żelazo, wapń. Korzyści: przeciwdziała otyłości, nowotworom, nadciśnieniu, chorobom serca. Dobre towarzystwo: brązowy ryż, razowy makaron. Unikaj: słodkich bułek maślanych posypanych ziarnem. Chleb z pełnego ziarna poznajemy nie tylko po ciemnym kolorze: prawdziwe pieczywo razowe jest ciężkie, raczej twarde. O tym, że mąka pochodzi z pełnego przemiału, powinna informować etykieta. Owsianka błyskawiczna bez cukru Główne atuty: dodaje energii, działa jak afrodyzjak, obniża poziom cholesterolu, pomaga utrzymać stały poziom cukru we krwi. Tajna broń: węglowodany złożone i błonnik. Korzyści: przeciwdziała chorobom serca, cukrzycy, rakowi okrężnicy, otyłości. Dobre towarzystwo: płatki śniadaniowe o dużej zawartości błonnika. Unikaj: płatków śniadaniowych z dodatkiem cukru. Owsianka uważana jest za posiłek doskonały i prosty w przygotowaniu. Zawiera łatwo rozpuszczalny błonnik, który wchłania płyny i wypełnia żołądek na dłużej niż błonnik nierozpuszczalny (obecny np. w warzywach). Możesz ją zjeść na śniadanie (orzeźwia), kilka godzin przed rozpoczęciem ćwiczeń (daje energię) lub na kolację (na długo zaspokaja głód).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
Masło orzechowe (naturalne, bez cukru) Główne atuty: pomaga odbudować mięśnie. Tajna broń: białka, tłuszcze jednonienasycone, witamina E, niacyna, magnez. Korzyści: zapobiega otyłości, zanikowi mięśni, zmarszczkom, chorobom krążenia. Dobre towarzystwo: masło migdałowe. Unikaj: słodzonego masła orzechowego. Masło orzechowe w połączeniu np. z pieczywem chrupkim, ciasteczkami ryżowymi, omletem to niezła porcja tłuszczów nienasyconych. Takie przekąski, oprócz wartości odżywczych, mają jeszcze jedną wielką zaletę: zmniejszają apetyt, powodują, że długo czujesz się syta i nie masz ochoty sięgać po dania wysokokaloryczne. Oliwa z oliwek Główne atuty: obniża poziom złego cholesterolu, wzmacnia system immunologiczny organizmu. Tajna broń: tłuszcz jednonienasycony, witamina E. Korzyści: przeciwdziała otyłości, nowotworom, chorobom serca, nadciśnieniu. Dobre towarzystwo: olej słonecznikowy, rzepakowy. Unikaj: twardej margaryny, smalcu. Oliwa zawiera dobre tłuszcze nienasycone, więc doskonale radzi sobie z poskromieniem apetytu. Pomaga też szybciej spalić zapasy tłuszczu i

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taaaaaaaaaaaa
kobietko super temat.ja tez jestem na diecie i takie iformacje zapieraja mi dech mimo,ze czesto sie o tym czyta ale........................i szybko zapomina. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
Indyk i inne chude mięsa (wołowina, drób) oraz ryby Główne atuty: budują mięśnie, wzmacniają system immunologiczny organizmu. Tajna broń: proteiny, żelazo, cynk, kreatyna (w wołowinie), kwasy tłuszczowe omega-3 (w rybach), witaminy B6 (w mięsie kurczaka i rybach) i B12, fosfor, potas. Korzyści: przeciwdziałają otyłości i wielu chorobom. Dobre towarzystwo: skorupiaki, np. małże. Unikaj: kiełbasy, bekonu, suszonego mięsa, szynki, schabu z kością, żeberek. Produkty wysokobiałkowe to podstawa każdego dobrego planu żywienia. Są one odpowiedzialne za rozwój i właściwe funkcjonowanie organizmu, a także za budowę mięśni. Pamiętaj o ważnej zasadzie: im więcej masz mięśni, tym szybsza jest przemiana materii i tym szybciej możesz schudnąć. Organizm człowieka spala więcej kalorii podczas trawienia białka, niż wtedy, kiedy trawi węglowodany lub tłuszcz. Osobom, które zastępują białkiem węglowodany (ok. 20 proc. dziennie), udaje się przyspieszyć metabolizm o 5 proc. w ciągu doby. Zadbaj o to, by w każdym posiłku nie zabrakło białka. Pierś indyka to jeden z najchudszych rodzajów mięsa. Porcja pokrywa prawie 1/3 dziennego zapotrzebowania organizmu na niacynę i witaminę B6. Wołowina chuda zawiera największe ilości kreatyny, substancji odpowiedzialnej za zwiększenie masy mięśniowej, daje siłę i energię (najchudsze są udziec wołowy, górka cielęca). Ryby, szczególnie tuńczyk i łosoś, zawierają dużo kwasów tłuszczowych omega-3 odpowiedzialnych za obniżenie poziomu leptyny (hormon ten ma bezpośredni związek z przemianą materii: im wyższe jest jego stężenie we krwi, tym większa gotowość organizmu do gromadzenia zapasów tłuszczu). Innym źródłem kwasów omega-3 oraz błonnika jest zmielone siemię lniane (jedna łyżeczka od herbaty ma 60 kalorii). Jego lekko orzechowy smak świetnie komponuje się, np. z mięsem, fasolą, zupą, sosem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taaaaaaaaaaaa
kobietko,jak bedziesz miala czas i ochote to znajdz prosze wlasciwosci pozytywne tluszczy,ale tych zwierzecych tez. kiedys gdzies czytalam ale nie wiem gdzie. ja widze,ze masz jakies fajne zrodlo informacji wiec ............ pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
wiecie co?Po prostu w pewnym momencie sie wkurzyłam,bo miałam dość monotonnych diet i ciagle tego samego (zazwyczaj mało smacznego) jedzenia... Stwierdziłam,że już dłużej tak nie chcę!I dlatego poczytałam troche i okazuje się,że wiele rzeczy które wcześniej odrzucałam są nie tylko nie zabronione,ale wręcz wskazane (oczywiście w granicach rozsądku:) ) Od razu przyjemniej mi się odchudza jak wiem,że moge jeść różne rzeczy a nie tylko warzywa i wodę mineralną :P Fajnie,że komuś te info tez się przydadzą:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bardzo cie lubie
kobieto na diecie. Przynajmniej o smacznych rzeczach piszesz . Pisz jeszcze , proszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
poza tym stwierdziłam,że wolę żeby moje odchudzanie zajęło mi więcej czasu ale było pełne urozmaiceń i dobrego jedzonka,niż rygorystyczna dieta,na któej będę ciągle głodna,a potem rzucę się na wszystko i przytyję dwa razy tyle:P Kto powiedział,że odchudzanie musi być takie okropne?;) Ja wiem,że na mnie to nie działa:P Poza tym to coś więcej niż dieta,to sposób na życie-nie tylko dla osób które chcą schudnąć,ale dla każdego kto chce utrzymać ładna sylwetkę a przy tym być zdrowym!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
co do tych tłuszczy zwierzęcych to znalazłam na razie coś takiego: "Najzdrowszym tłuszczem zwierzęcym jest tłuszcz rybi, zawierający nienasycone kwasy tłuszczowe typu omega-3. Pomagają one przeciwdziałać chorobom układu krążenia i nowotworom (m. in. piersi, jelita grubego i prostaty). Omega-3 znajdują się przede wszystkim w tłuszczach ryb morskich (makrela, śledź, łosoś, dorsz, halibut, itd.)." ale jak jeszcze coś znajde to dam znać:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taaaaaaaaaaaa
ok,dziekuje.uwielbiam tluszcze,ale nie tak prymitywnie,poprostu mialam okres czasu,ze fascynowaly mnie przeroznorodne smaki tluszczow.poczawszy od oleju oliwkowego,przez oliwkowy,truflowy i na smalcu skonczywszy.nie mam duzej nadwagi,ale moja oponka powoli sie domaga usuniecia,hihihi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taaaaaaaaaaaa
maly blad sie wkradl....... :) zamiast oliwkowy mial byc rzepakowy :) a tak pozatym,to uwielbiam swojski smalec i bardzo mi rpzykro,ze jest niezdrowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
taaaa-> generalnie tłuszcze zwierzece (z wyjątkiem rybich) nie sa zbyt zdrowe,niestety...A już na pewno nie kwalifikują się podczas diety:O Na szczęście tłuszcze roślinne i te rybie są wręcz wskazane i nie można przestać ich jeść,bo zawierają wilele potrzebnych witamin!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
Smalczyk jest pyszny-nie musisz mi mówić;) Niestety już go nie jem-z oczywistych powodów... :O Nie można mieć wszystkiego...:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taaaaaaaaaaaa
kobietko,a ile chcesz schudnac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobietka na diecie
póki co schudłam 4 kilo,w planach mam jeszcze 5,a w marzeniach 8...Zobaczymy...:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×