Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

k4si4

krem przeciwzmarszczkowy poniżej 25 roku życia?

Polecane posty

witam, mam do was takie oto zapytanie. obawiam się, że potrzebuję już kremu przeciwzmarszczkowego, bo pojawiają mi się bruzdy na czole. mam dopiero 22 lata, szukałam dla siebie kremu, ale min. co znalazlam, to kremy dla osób powyżej 25 roku życia, a co poniżej? ponadto zależy mi na czymś nietłustym, bo mam bardzo tłustą cerę. czy ktoś może mi coś polecić?

Gość to sa na pewno zmarszczki
mimiczne , rob masaz i gimnastyke twarzy ( sa poradniki), przeciwzmarszkowe kremy maja hormony, rozwalisz sobie cere

Gość bikbiki
garnier ma jakies delikatne..

Gość upppp
To pewnie mimiczne, zapewne często marszczysz czoło, popracuj nad zaniechaniem tego,bo zadne kremy nie pomogą, jak utrwalisz nawyk.

co za bzdura o hormonach... kremy przeciwzmarszczkowe mogą zawierać co najwyżej fitohormony, ale przecież to nie jest jedyny składnik przeciwzmarszczkowy :> kremy dobiera się do stanu skóry, więc możesz bez problemu stosować kremy do cery po 25 r.ż., bo widocznie Twoja skóra tyle ma. możesz używać np. kremów z pseudo-botoksem. na dzień koniecznie krem z filtrem.

Gość moooooonaaa
dziwne,ale skoro masz tłustą skóre,zmarszczki tak szybko nie powinny Ci się pojawiac..hmm

ale niestety taka jest prawda - mam i tlustą cerę i pierwsze zmarszczki, w ogóle zauważyłam, że skóra mi strasznie zwiotczała, chciałabym chociaż trochę ją ujędrnić, ale zależy mi na tym, żeby krem nie był tłusty, a jeżeliby był to żel, to już w ogóle byłabym w siódmym niebie. tylko czy takie coś istnieje?

teraz z Yves Rocher jest seria na pierwsze zmarszczki: lekki krem do twarzy krem pod oczy musujący żel do mycia twarzy i mleczko plus tonik 2 in 1

Gość moooooonaaa
no to teraz musisz porządnie nawilzac twarz i stosowac kremy z wysokimi filtrami30,tylko,przy tłustej skórze latem będziesz miała z tym problem:/,ja mam tłusta skóre i wiem,że latem należy ja matować,a kremy z wysokim filtrem w ogóle nie matuja:(,w sumie to zauwazyłam,że wiele 20,21 latek ma zmarszczki wokół oczu (najczęściej)),ale zauważyłam jednoczesnie,że mają one raczej suchą,bądz normalną cere.Przy tłustej takie anomalie rzadko mają miejsce.

ale skóra pod oczami jest cieńsza i delikatniejsza, no i jest to miejsce narażone na zmarszczki mimiczne. ja mam np. cerę mieszaną, bardzo tłustą w strefie T, a pod oczami bardzo suchą... do tego dochodzi np. siedzenie przy kompie, nie noszenie okularów przeciwsłonecznych lub korekcyjnych, mrużenie oczu i o zmarszczki nietrudno ;)

problem w tym, ze mi sie robia zmarszczki głównie na czole, pewnie to od marszczenia, nie potrafię się pozbyć tego nawyku ;/

Gość wielka mądra głowa
he he bo złośnice z was :) sama też mam 2 bruzdy pionowe , u nasady brwi - to od zobienia złych min , bo nerwus ze mnie :classic_cool: trzeba o tym pamiętać i jak was złapie nerw , to od razu pomasować czoło góra-dół i mięśniami naprężyć tą skórę - tak jakby ściągnąć ją uszmi panujcie dziewczynki nad złością , bo złość piękności szkodzi :)

a ja nie mam pionowych, tylko poziome, od myślenia ;)

Gość nu pagadi
poziome sa nie od myslenia , tylko od dziwienia sie i nierozumienia