Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmutnaaaa

muszęsię wygadać

Polecane posty

Gość śmutnaaaa

zerwałam z chłopakiem z którym byłam prawie 9 lat.Zerwałam, dlaczego? Bo mam już dość złudzeń na wspólne życie, na rodzinę.Kocham go bardzo, ale on ciągle twierdzi, że ważniejsza jest praca, pieniądze, on musi najpierw zapracowac na dom, na życie w dostatku, a potem ożenek.Jego rodzice są dobrze sytuowani, jego młodszy brat jest już głową rodziny i ma gorszą pracę od niego i mu niczego nie brak , ma wszystko.Wiadomo na początku pomagają rodzice.A Ja chciałam tylko dowód miłości w pierścionku zaręczynowym, a on mnie tym nie chce uszczęsliwić.Czuję się upokorzona przez niego tym, żę jesteśmy tak długo, a w gruncie rzeczy nie prowadzi to do nikąd, jest mi wstyd przed rodziną, znajomymi.Jest mi smutno :( Zapewniea mnie , że mnie kocha, ale na te rzeczy kiedyś przyjdzie czas!To ile ja mam jeszcze czekać!!!

Gość śmutnaaaa
poproszę o jakies słowa otuchy

Gość karolinkaa
uwazam, ze zle robisz zrywajac z nim. To co ze jestescie 9 lat ze soba i nie macie jeszcze slubu??czy pierscionek zareczynowy tzn. wiecej niz to, ze on chce najpierw zapewnic przyszlosc tobie i twoim dzieciom??moim zdaniem twoj chlopak bardzo rozsadnie podchodzi do sprawy malenstwa. Nie jest wazne co mowia inni wazne jest to co ty czujesz. My jestesmy ze soba 5 lat nie jestesmy zareczenie ani nic. Mieszkamy ze soba i dorabiamy sie najpierw czegos, a pozniej za wszystko chcemy sami zaplacic tzn. wesel itd. Chcemy zabezpieczyc sie finansowo. Pomysl nad tym co robisz........

Gość a ja mysle ze on cos kreci

Gość karolinkaa
oczywiscie ja tez chce slub dzieci, ale ja chce na to sama zarobic z chlopakiem i uwazam, ze to jest dobe. Nie chcemy wszystkim obarczac naszych rodzicow.

Wedlug mnie on Cie po prostu zwodzi.9lat razem i on ma problem bo Ty chcesz pierscionek??Tu jest cos nie tak.Albo kocha i chce byc razem na zawsze,a jak mu to nie pasuje to niech Ci powie wprost ze nie chce rodziny i przynajmniej nie bedziesz miala wtedy zludzen.Odejdz od niego i wtedy zobaczysz jak on zareaguje,jesli Cie naprawde kocha to w koncu to zrozumie i sie oswiadczy.

kashi ----> Nie wydaje Ci się, że to byłby szantaż najzwyklejszy. Nie wiesz o tym, że nikogo do niczego nie można zmusić, a już szczególnie do czegoś takiego? :-O

Według mnie Autorko źle robisz, wydaje mi się, że nie akceptujesz tego, że osoba, z którą jesteś ma inne spojrznie na to wszystko, a powinaś spróbować go zrozumieć po prostu. Przecież to, że chce zadbać o materialne sprawy nie oznacza, że nie chce się z Tobą ożenić, widocznie tak rozumie odpowiedzialność. Każde z Was ma swoje racje, ale cóż... \"Miłość cierpliwa jest\".

jak dorobi sie domu i dobrego auta, to bedzie chcial jeszcze na egzotyczna wycieczke pojechac, a potem jeszcze nowe meble kupic, a potem auto sie zepsuje i bedzie trzeba nowe kupic, a potem jeszcze raz dom wyremontowac i tak dalej.........no chyba, ze on ten caly czas pracuje, zeby tobie ten pierscionek kupic:) a tak powaznie, slub nie oznacza, ze zaraz musza byc dzieci.....najlepiej jeszcze troche skosztowac zycia jako mloda para. mysle, ze powinnas z nim porozmawiac i wytlumaczyc o co ci chodzi, szkoda marnowac tych 9 lat, tym bardziej, ze go kochasz! najlatwiej bedzie, jak zaproponujesz mu najpierw wspolne zamieszkanie, bedzie mogl zobaczyc, ze az taka rozrzutna nie jestes i nie musi sie tak caly czas dorabiac:)