Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julcia100

PLAMIENIA W CZASIE CIĄŻY

Polecane posty

Gość julcia100

Jestem w 6 tygodniu ciąży i mniej więcej od 3 tygodni mam plamienia, z przerwami. Wczoraj byłam u lekarza i widziałam jak dzidzi bije serduszko, powinnam "skakać" z radości, ale... Strasznie mnie nie pokoja te plamienia, które nie są obfite, są raczej żółte, czasami bardzie brązowe, ale są! Lekarz twierdzi, że nie ma czym się przejmować, ale ja się przejmuję, czytam różne informacje na ten temat, z nich wynika, że jest czym się przejmować? Jestem zdenerwowana, a wiem, że nie powinnam. Wiem, że osób w podobnej sytuacji było i jest sporo, mam nadzieję, że mi pomożecie!

Witam Julcio a przepisal Ci jakies tabletki na te plamienia.? Bo ja też plamiłam, ale lekarz przepisal mi tabletki Duphaston , na podtrzymanie ciaży i do tego lezenie w łożeczku i przeszło Z tego co wiem to niepowinno byc plamien w ciazy jeszcze tak dlugo, więc ja bym Ci radzila isc do innego lekarza najlepiej prywatnie , niech Cię obejrzy raz jeszcze dokładnie, i przepisze jakies tabletki na podtrzymanie. Trzymam kciuki, żeby było dobrze i idz lepiej do lekarza Pozdrowionka 🌻 🌻 🌻

Gość julcia100
Do lekarza chodzę prywatnie, a przepisał mi luteinę pod język, którą biorę 2 razy dziennie. Natomiast na moje pytanie, czy mam się oszczędzać, stwierdził, że nie mam biegać, skakać, itp. Dodał, że "ciąza, to nie choroba" z czym się zgadzam, ale nie wiem czy to stwierdzenie też moż mnie dotyczyć. Normalnie chodzę do pracy, bo mam lekką pracę, tzn. nie wysiłkową.

Julcia- jezeli Ci przepisał tabletki to dobrze, ale ja jednak bym nalegala na zwolnienie i polezałabym w domku, tez sie zgadzam, że ciąża to nie choroba, ale ja w obydwu ciażach plamiłam i zawsze przy tym lekarz kazał mi sie oszczedzac i lezeć. Więc poproś go o pare dni zwolnienia i napewno wszystko bedzie ok, czego Ci bardzo życzę

Gość 12555
JULCIU ZGADZAM SIE Z CZARNA UWZAJ NA SIEBIE I DUZO WYPOCZYWAJ . JA TEZ PLAMILAM ALE SKONCZYLO TO SIE PORONIENIEM.NIE ZYCZE CI TEGO, POPROSTU PRZEZ PIRWSZE 3 MIESIACE TRZEBA UWAZAC.POZDRAWIAM.