Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieszczesliwa przyszla...

Nieudane Zareczyny!! kto jeszcze??

Polecane posty

Gość zbuntowanajestemwciąż
A ja pocieszę nieszczęśliwą przyszła! To nieprawda, że forma zaręczyn nie ma znaczenia, moim zdaniem jasno z nich wynika czy Twój chłopak Cię szanuje i mocno kocha czy nie. Po pierwsze ważne by wybrał dobry moment - uważam, że powinien na tyle znać dziewczynę, by wiedzieć jaki rodzaj zaręczyn jej się spodoba, a po drugie jeśli naprawdę kocha, to dlaczego miałby nie zrobić C**prezentu w postaci wymarzonych, przemyślanych zaręczyn? Ja niestety mam za sobą już 3 mężczyzn, z których kazdy oświadczał się dużo za wcześnie (pierwsi dwaj nawet ze mną nie chodzili i od razu z oświadczynami, wprawdzie bez pierścionków, ale odstraszyli mnie od siebie skutecznie, zwł. że jeszcze młoda byłam). Natomiast mój obecny chłopak 1 raz próbował po roku, to nawet sporo czasu, ale on prawie w ogóle nic nie mówi, a widywaliśmy sie tylko na weekendy i kilka wyjazdów. Więc powiedziałam mu że za wcześnie, że go za słabo znam by podejmować tak kluczowe decyzje- jednak dla mnie osobiscie na całe życie. Poza tym wkurzył mnie, że wyciągnął pierścionek na wyjeżdzie sylwestrowym, na który to ja go wzięłam... Potem dużo razy pytał: czy już może. Uwierzcie mi - nie ma niczego gorszego niż to żebyś Ty decydowała kiedy ktoś Ci się oświadczy - przecież to paranoja. Za każdym razem były to obskurne miejsca, niby w terenie, ale nic co by mi sie podobało....eh...za kazdym razem wiedziałam kiedy to chce zrobić...w końcu sam zorganizował wyjazd na wzgórza, po których mnie poprzeciagał zimą, gdy wiało i chmurzyło się, byliśmy jeszcze ze znajomym, wiec zrobił to bardzo szybko w momencie kiedy go nie było wyjmujac pomiętolony bukiet róż z plecaka i pytajac szybko czy wyjdę za niego. Nie wiem czemu się zgodziłam - mam ochotę oddać mu ten pierścionek. Juz sama nie wiem czy go kocham, bo zdecydowanie nie chcę mieć takiego męza-fujary.

Gość gość
do tej powyżej - a w innych sprawach też nie potrafi sam decydować?

Gość gość
Nieudane? Ja mam dobrą historię: chciałam zerwać z facetem, bo doprowadzał mnie do szału, a on niestety był zakochany i nie brał takiej opcji pod uwagę. Pewnego dnia zrobiłam błąd i pozwoliłam, żeby się pojawił. Przyjechał i od razu na kolana i oświadczył się! Ja oczywiście zaczęłam go ochrzaniac, że tyle razy mówiłam mu, ze to koniec, więc czemu się wydurnia? A ten idiota wyjął nóż, przyłożył sobie do szyi i oświadczył, że się zabije!!! Powiedziałam mu dla świętego spokoju, że dobrze, a parę dni później wyprowadziłam się na parę miesięcy do znajomych, których nie znał.

Gość gość
Ja miałam dopiero zareczyny... nie kwapił się, więc raz mimochodem przy robieniu obiadu wspomniałam o koleżance która właśnie się zareczyla, o pięknym pierścionku i kwiatach, o ich romantycznym miejscu gdzieśtam na odludziu *.* a on nawet nie podniósł głowy znad garow i taki tekst: a my to już jesteśmy po tych całych zareczynach?? o.o ja że nie, ale już sporo rozmawialiśmy o ślubie itp. na co on: no to jak wiesz to już mamy ten cały cyrk z głowy sytuacja miała miejsce miesiąc temu a mi po dziś dzień jest niesamowicie przykro :( no niby jestem ta narzeczona, ale żadnych wspomnień ani pamiątki w postac****erścionka, tylko posmak po potraktowaniu mnie jak starej żony

Gość gość
moje też były beznadziejne. Niby uklękał przede mną, ale to bylo w sylwestra bylismy na imprezie, a on wyciagnal mnie na dwór w jakiś ciemny kąt, petardy strzelaly, nic nie słyszałam, nic nie widziałam prawie... Do tego pierścionek mi się nie podoba i go nie nosze :P