Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jassmina

siusianie do nocnika albo muszki

Polecane posty

Gość jassmina

jak nauczyć dziecko siusiać do nocnika??????? pomóżcie nie mam już siły

Gość pikuś
ja jestem na tym samym etapie co ty uczę dziecko siusiania na nocnik jeśli masz ochotę to możemy porozmawiać ale trochę póżniej ok?

Gość jassmina
jasne ok pozdrawiam

Gość pikuś
generalnie rzecz biorąc dziecko musi dorosnąć do tego nocnika -nic na siłę .ja nigdy nie zmuszałam dzieci do siadania ani na nocnik ani na muszlę .szkraby sikają przeważnie w piel. do lat2 i nie przeskoczysz tego chyba że będziesz dziecko zmuszała najlepiej posadz dziecko na nocnik i pobaw się z nim niech się oswoi potem jeśli mu się uda pozwól mu zabrać nocnik do łazienki niech samo wyleje zawartść do ubikacji i spuści wodę bij brawo albo zawsze nagradzaj .możesz kupić też grający nocnik sadzaj dziecko co pół gdz ..... nie wiem zobaczysz jak się zachowuje.pocieszę cię że mam dziecko które kończy 2 lata w kwietniu i jeszcze sika gdzie popadnie-raz do nocnika raz w majtki .ja się c wcale się tym nie przejmuje przeciesz nienormalne nie będzie i w końcu się nauczy pozdrawiam

Gość jassmina
Oj teoria, ale sie czepiasz, to nyl po prostu skrot myslowy, chodzilo mi o precyzyjne trafianie strumieniem moczu w gardlo muszki jablkowki owocoweczki :)

Z tego co wiem, dziecko uzyskuje kontrolę nad zwieraczami w wieku ok. 25 miesięcy. Zmuszanie go do załatwiania sie na nocniku wcześniej może powodować silne napięcia w obrębie miednicy i predyspozycję do chorób w obrębie miednicy - zwłaszcza u dziewczynek.

Gość jassmina
ktoś się podszył pod mój nick to bezczelność teraz to ja moja córcia ma 3 grudnia skończyła 2 lata więc sądzę że to najwyższy czas na taki krok wczoraj zużyłam 11 par majtek ,wszystkie spodnie dresowe i kapcie sadzam ją,bawię się siedząc przy niej,oglądam z nią bajki i co nic!!!!! potem schodzi i za 5 min leje na podłogę ręce mi opadają wczoraj nawet uwaliła klocka i borocka się cholernie wystraszyła bo nigdy chyba NIE WIDZIAŁA SWOJEJ KUPY NA ZIEMI pewnie się zdziwiła że z niej coś wyleciało sadzam ją też na muszlę to nawet bardziej lubi bo wie że my tego używamy nocnik grający mamy i co nic nie daje czekam na dalsze wskazówki a za te dziękuję a tej Pani co pisze te głupoty dziękujemy,proszę nie pisać

Jestem mamą 2,5 latka mam jeszcze starszą córkę, jednak z nią nie miałam problemów związanych z siusianiem .Od jakiegoś miesiąca sadzam synka na ubikacje z początku był to nocniczek, co 30 minut mamy (owocne )wizyty w łazience, jednak kiedy nie wysadze syna on nie myśli zawołać że chce siusi. Nie wiem co robić z początku starałam się wytłumaczyć Dawidkowi że tak jest nieładnie że będzie go bolała pupa jednak nic nie skutkuje teraz kiedy widzę go w kałuży potrafię dać jemu klapsa pomocy UPARCIUCH Z NIEGO może potafi mi ktoś doradzić :(