Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaka21

pobudzic laktacje

Polecane posty

Gość kaka21

witam. macie moze jakies sprawdzone sposoby aby mleczka bylo wiecej? u mnie to jest tak ze mam chwilówki takie ze sciagne cała butelke a innym razem nawet nie poł...nie jest moze to mało- mała sie najada zarówno przy piersi jak i przy tym sciagnietym mleczku ale tak sobie mysle ze przydaloby sie go wiecej tym bardziej jak chce jechac na uczelnie...a modyfikowanego troche sie boje dlatego ze mysle ze mala moze wtedy juz nie chceic mojego pokarmu-sama nie wiem...

Gość kaka21
ja nie wiem jak to jest- niby moja mała je czesto i wcale nie mało..no moze nie tak czesto ale dodatkowo sciagam sobie pokarm i wcale go duzo nie ma ;-(

Ściąganie to nie to samo co ssanie. Ssanie stymuluje produkcję pokarmu, w trakcie karmienia nigdy nie jest tak że pierś jest całkiem pusta, bo minimalne ilości mleka są produkowane na bieżąco. Nie odmierzaj ilości pokarmu, bo niepotrzebnie się zadręczasz. Jeśli dziecko przybiera na wadze to znaczy że się najada. Najlepszy sposób na pobudzenie laktacji to jak najczęstsze przystawianie do cyca. Karmić na żądanie. Nie słuchać matek, cioć, przyjaciółek i kuzynek które nie karmiły piersią (zawsze najmądrzejsze są te którym się to nie udało albo im się nie chciało). Dziecko rośnie i potrzebuje coraz więcej jedzenia - a piersi potrzebują czasu by się przystosować do zwiększenia produkcji. Nie panikuj wówczas tylko dawaj częściej jeść, nawet gdy będzie Ci się wydawało że piersi są puste. Kilka dni nie spowoduje że dziecko umrze a głodu, będzie za to intensywniej i częsciej ssało, pobudzając piersi do produkcji pokarmu. Karmiłam swojego syna 2 lata, wiem co mówię :) Na szczęście miałam dobrego pediatrę.

Polecam picie soku malinowego bo pobudza laktację, pij dużo wody mineralnej niegazowanej, po każdym karmieniu maluszka to co zostanie w piersi odciągnij nawet jeśli będziesz się męczyć to wyciskaj ile się da :-) Ja tak robię, biorę laktator i wyciągam resztki bo po karmieniu lepiej wypływa mi pokarm. Popróbuj herbatek na laktację np Hippa - mnie jakoś szczególnie nie pomogła ale może u ciebie będie lepiej. Jak dzidziuś zaśnie to wstań w nocy i odciągaj mleko. Zrób tak albo w nocy z obu piersi albo rano jak się maluszek obudzi daj mu jedną pierś a drugą odciągnij. Jeśli będziesz chciała troszkę zmniejszyć laktację to pij szałwię i ogranicz płyny. Powodzenia. Pozdrawiam :-)

im czesciej przystawisz malenstwo do piersi tym wiecej bedziesz miała pokarmu. Piszesz, że chcesz jechać na uczelnie, ja również studiuje i karmie piersią kiedy mam jechać to kilka dni wcześniej przyzwyczajam piersi do laktatora ( studiuje zaocznie) kiedy moja córcia nie je odciągam pokarm po kilku takich dniach pokarm szybciej ściągam. Co ważne wg. mnie - jak nie mam dziecka obok siebie to troche cieżko, niektórzy mówią że trzeba mieć chociaż fotografie dziecka przy odciaganiu pokarmu, ja osobiście biore dziecko koło siebie, słysze ją i widze a do mózgu docierają informacje i lepsze jest prod. mleka ( śmiesznie to brzmi) a jak słabo leci to daje troche niuni possać! Pokarm po jej ssaniu płynie !!! Miej dziecko przy sobie super to działa, kiedyś się sama męczyłam a teraz biorę córcie do \"pomocy\" Życzę powodzenia, daj znać jak poskutkuje ;-)

Gość andziar
zagladnij na forum " Jak pozbyc sie mleka z piersi" Tam dziewczyna pyta o pozbycie sie pokarmu, a wszyscy jej pisza co ma zrobic zeby miec Polecam :)

Są specjalne herbatki które bardzo pobudzają laktację. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. I musisz jak najczęściej przystawiać maluszka do piersi, aby jak najwięcej ssał. Wszystko będzie wówczas w porządku.