Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie to jest niesprawiedliwe

Czy jest możliwe, żeby nigdy nie wyleczyć trądziku???

Polecane posty

Gość jedzenie_ma_znaczenie
spróbuj dietę witariańską, pij na czczo 2 szkl. czystej wody (może być lekko zakwaszona cytryną) oraz przemywaj twarz przed snem na przemian - w jeden wieczór wodą utlenioną - na drugi sokiem z cytryny rano umyj twarz czystą zimną wodą i nałóż krem nagietkowy lub inny łagodzący podrażnienia

Poczytajcie dziewczyny o ssaniu oleju. jednak trzeba byc konsekwentnym. wpiszcie w wyszukiwarke SSANIE OLEJU

Gość Pomarańczowa Wariatka
A ja mam 21 lat i problem syfów u mnie ciągnął sie od 13 r. zycia- po 3 latach u dermatologów, którzy doprowadzili mnie niemalże do ruiny zaczełam lezyc sie sama. Rok temu sie skonczyło- tzn czasami wyskocza mi jakieś 2 krosty... Ale dla mnie to już jak cud :D

Gość Malosolna
Hej!! Mialam ten sam problem i plaklam codziennie. bralam i uzywalam tych rzeczy co Ty: NIe pomoglo! Poszlam do dermatolog....poprosilam o pobranie hmm bleee tego bialego pryszcza i ona sprawdzila lek, ktory moze zabic bakterie...bo w sumie mialam juz nawet gronkowca zlocistego....i przepisala mi AKNENORMIN!! Jest to drogi lek.,...skutkow ubocznych jest pelno ale to ZLOTO...uratowal mi zycie i twarz i mlodosc!! :) Poczytaj!

Gość jedzenie_ma_znaczenie
cytryna i woda utleniona - jest dostępna bez recepty, nie mają skutków ubocznych i o niebo tańsze od aknerormin-u, ale wybór należy do WAS

Gość mozna to wyciszyć,nie wyleczyc
wiem,co ma wplyw na tradzik a co na jego złagodzenie bo lecze sie od kilkunastu lat.Obecnie mam 25 lat i nie biore zadnych doustnych lekow poza suplementami: cynk,tran niestety nie kazdy bedzie sklonny sie poswiecac zeby to przynioslo efekty bo wymaga to duzo wyrzeczen 1.nie uzywamy zadnego pudru i podkladu.wiem,straszne wyrzeczenie. dobre dla osob,ktore pracuja w domu i nie musza dobrze wygladac. gdy siedzialma dlugo w domu o cera wygladala bardzo dobrze.staram sie uzywac makijazu jak najrzadziej,albo maskowac wylacznie aktywne pryszcze korektorem,nie nakladac na cala twarz. 2.mycie twarzy kilka razy dziennie jak tylko jest brudna lub tłusta i smarowanie po myciu: a- lekkim kremem zmieszanym w dloniach z jakims produktema nadtlenkiem benzoilu-najlepszy Akneroxid b- roztworem kwasu migdałowego 10 proc c-antybiotykiem zewnetrznym d-roztworem kwasu salicylowego (usuwa zaskorniki) Zadanie to jest trudne dla kogos kto pracuje na etacie i nie moze sobie pozwlic na te wszystkie zabiegi smarowania mycia kilka razy dziennie 3.wazne zeby nigdy nie przesuszyc skory,wiec jak tylko robi sie sucha-smarowac kremem nawilzajacym specjalnie dla tradzikowej skory Dermedic Acne Expert nawilzajacy jest ok 4.Nie jest cukru,porduktow mlecznych,slodyczy,bialego pieczywa.Jeść duzo warzyw i owocow,ryb.Bardzo trudno to wcielicw zycie,trzeba miec warunki i czas na przygotowywanie posilkow. 5.Zero alkoholu,palenia 6.Można zażywac Saw palmetto na zmniejszenie łojotoku,podobno pomaga,ja stosuje ledwo tydzien wiec nie wiem... 7. raz w tygodniu smarowac roztworem wkasu migdalowego 40 procent (sama rozpuszczam kwas w wodzie) wygladza i rozjasnia fantastycznie,reguluje wydzielanie łoju I coz,to pomaga,nie w 100 procentach bo czasem cos wyskoczy ale cera wyglada o niebo lepiej.Ciekawe co bedzie jak przestane pracowac w domu,nie bede mogla byc twarzy i chodzic bez makijazu a co najwazniejsze,stosowac tej restrykcyjnej diety. Jest tez niezawodny srodek -Izotretynoina doustna.Ale mi po 2 latach wszystko wrocilo.Nie warto bylo sie narazc na skutki uboczne.