Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patinna

BRUKSIZM-zgrzytanie zębami

Polecane posty

Gość jarekwieczcewski
witam, mój problem trwał około 10 lat, były wkładki, szyny, botoks (pomógł na około 1 mc) reszta kompletnie bez pomocy ale konkretne pieniądze poszły na to, stres jest swoja drogą ale to nie tłumaczy braku efektów. Mój problem ustąpił po wizycie ( dokładnie 4) u fizjoterapeuty który specjalizuje się z rehabilitacji stomatologicznej, do tej pory jest ok, ale jak coś to wiem jak sam mogę sobie pomóc, w razie pytań prosze pisać Jarek z Gdyni jarekwieczewski@wp.pl

Bruksizm to bardzo uciążliwe schorzenie, które warto leczyć. Sprawdźcie sobie ofertę tego medycznego centrum z Zielonej Góry http://zrodlana.com.pl/. Zajmują się głównie medycyną estetyczną, ale jeden z lekarzy jest też stomatologiem. Można liczyć na fachową ocenę problemu i dobranie odpowiedniej metody leczenia zarówno poprzez zastosowanie nakładek jak i poprzez podanie toksyny botulinowej.

Gość gość
Ja co ok pół roku(jestem po 3 wizytach) chodzę na botox do Centrum Zdrowej Skóry. W trakcie zabiegu, lekarz ostrzykuje mi nadmiernie napięte mięśnie. Sam zabieg jest mało inwazyjny i praktycznie bezbolesny i trwa ok 15 minut. Pierwsze efekty zauwałyłam po ok. 3 dniach. Podobno już po 2 letniej terapii pacjenci odczuwają wyraźną poprawę, ja właściwie już po drugim zabiegu zauważyłam ogromną zmianę!

Gość gość
też się męczyłam z bruksizem pomógł mi dopiero lekarz Piotr Radziszewski zastrzykami z toksyny botulinowej

Gość gość
Zaciskałem strasznie zęby nocami, a okazało się, że mam to od sztywnego karku. Organizm czuł cały czas duży poziom stresu. Dostałem na urodziny fotel masujący Pro – Wellness w prezencie i na ten problem mi pomógł najbardziej. Poza tym to teraz moje ulubione miejsce w domu. Kręgosłup przestał boleć, dość szybko, bo po miesiącu regularnego masowania. Bardzo dużo funkcji mają te fotele i to chyba bezkonkurencyjna marka teraz.

Gość gość
Ja ostatnio sporo czytałam o tym jak leczyć bruksizm i doszłam do informacji że można to robić za pomocą botoksu - https://klinikamiracki.pl/encyklopedia/toksyna-botulinowa/ i że to dość efektywny sposób. Chyba zapiszę się na konsultację i terapię bo u mnie to już nieciekawie wygląda

Gość gość
Jeżeli masz z tym problem to dobrym specjalistom jest pan Piotr Radziszewski z Radomia

Gość rafaello

Sprawdzone na sobie, zgrzytania raczej nie miałem ale zaciskanie żuchwy w ciągu dnia i podczas zasypiania było męczące, musiałem się kontrolować a pomogło.... przestałem żuć gumy i napięcie żuchwy zniknęło. Nie wiem czy to rozwiązanie problemu dla nie których osób ale jeśli żujecie gumy to przestańcie (kilka miesięcy) i zaobserwujcie efekty.

Gość Martyna

Na mój bruksizm stosowałam szynę ale ją przegryzłam. Zrobiłam botox i mam spokój już 5 miesięcy. Doktor Izabela Lenartowicz mi robiła z lenartowicz clinic. Polecam tym, którzy się z nim męczą :).

Tylko botox 😄 u mnie zdziałał cuda 😄 szyny przegryzałam wcześniej i jak byłam  u Dr Lenartowicz na   wypełnianiiu zmarszczek ona doradziła mi botox na bruksizm, teraz robię regularnie ten zabieg i  mam spokój na około pół roku czasu. Polecam skonsultowac się w www.lenartowiczclinic.pl

Ja z bruksizmu wyleczyłam się w klinice Demeter na Białostockiej w Warszawie. Okazuje się, że rozwiązanie tego problemu jest bardzo proste i wcale nie wymaga ani bólu ani wysiłku. W klinice wstrzykneli mi botoks w odpowiednie miejsca i od razu poczułam takie rozluźnienie. No i od tej pory nie zgrzytam zębami.

Trudna choroba . Zakłądanie szyn to jedynie półśrodek bo jest to działanie na rezulta. A nie szukanei przyczyn. 

Od siebie polecam botoks. Wiadomo, ze zabieg nie jest przyjemny,a le z drugiej strony daje rezultaty na wiele lat oraz chroni nasze uzębienie. 

https://slowage.pl/wskazania/bruksizm

Sama robiłam tutaj w Rzeszowie. Pełen profesjonalizm.