Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *ananasek*

Cilest-mdłości i okropny ból głowy

Polecane posty

Gość studentkqa
czesc dziewczyny biore cilest prawie rok i mam dziwne zdanie na ten lek. skutki uboczne sa widoczne. mialam problem z cera - po cilest cera mi sie poprawila - super po prostu, potem urosl mi biust - fajnie:) ale....szybko zaczela mi skakac waga...przytylam 7 kilo :( apetyt za troje mialam:( wkoncu zaczelam cwiczyc i brac tabletki wieczorem i schudlam - waze juz normalnie. na poczatku mialam tez bole glowy i straszne wahania nastrojow. coz cilest - co z tym zrobic?

Gość wilka
Moja przyjaciolka bierze Cilest juz od kilku lat.Zawsze sie skarzyla na te straszne migreny miedzy miesiaczkami.Jak ma miesiaczke nie wychodzi z domu,ma swiatlowstret,bole glowy.Okropienstwo! Probowalam ja przekonac zeby zmienila tab.,ale ona twierdzi ze jej gin.wie o tym i uwaza ze to jest calkiem normalne bo jej organizm przyzwyczail sie do dawki hormonu w miesiacu.Ale czy to jest normalne??Ja biore Logest juz 7 lat jeszcze nigdy czegos takiego nie mialam nawet po zmianie Polskiego Logestu na niemiecki odpowiednik Femovan(oba z firmy Schering).Niektore z waszych opinii sa przerazajace.Mam nadzieje ze jak jej to przeczytam to wkoncu da sie namowic na zmiane tabletek.

Gość arika123
Witam, czy to mozliwe ze po 5 tabletkach skacze mi puls od 80-125? mozliwe ze po takiej malej ilosci powiekszyly mi sie piersi? okres już minał a ja mam takie powiekszone jak przed? Pierwsza wzielam na noc. Bezsennosc.Rano jakbym sie upila...kolejne dni tez problem ze spaniem. w kazdym razie przestalam je brac. jestem drugi dzien bez tych tabletek.Przyznaje ze to byl chyba zly wybor zwlaszcza ze jestem osoba znerwicowana:(

Gość pomagajcie
ja tez odstwailam cilest bo niby na poczatku bylo ok,ale po roku zaczely sie wahania nastroju, ranne placze bez powodu itp

Najpierw brałam plastry-plamienia. Teraz gin dał mi cilest , koszmarrrrr .Takich bólów głowy nie mialam w życiu. Ból mam ciągły non stop,czasami przyczajony.Wiecie co jest najgorsze,że pojawia się w czasie orgazmu.Boję się teraz seksu. To jest tak potworny ból,tak jakby mi pękała czacha. No cóż, może nie dla mnie antykoncepcja w tej formie:( :( Właśnie zasiadłam do kompa i szukam czegoś na temat mojego bólu.Zaczęłam od cilestu,a tu takie rewelacje.

Gość jej chłopak
A czy możliwe jest to żeby lekarz przepisał Cilest właśnie na bardzo częste bóle głowy ? Moja dziewczyna dostała te tabletki od ginekologa... Dziwna sprawa i nie do konca dla mnie normalna.

Gość zosia80
hej a mam pytanie gin przepisałmi wlasnie te tabletki i trzeba je wziac ierwszego dnia okresu cyli jak np wiecorem o 22 zaczne miesiaczke to moge wziac tabletke na 2 dzien np o 9 rano?? czy mam wziac tego wieczoru ktorego zaczynam lekko plamic? dokladnie nie dopytalam prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam

Gość Dziewczyny nie kłucie się
Każda kobieta inaczej reaguje na cilest !!

ja biore cilest i nic mi nie jest - powiekszyly mi sie piersi ale na to nie narzekam ;))) tabletki to sprawa indywidualna tak samo jak np samopoczucie w ciazy - u kazdej inne ;)

Gość Justynka2121
Ja biore Cilest i nic mi po nich nie jest czuje sie wspaniale i sporo schudłam. Nie bioli mnie głowa ani nie mam mdłości. POLECAM !!!

Gość baby gin
biore cilest od 2 tyg. a od 5 dni mam takie mdlosci, ze szok. nie moge normalnie zyc. juz wymiotowalam na ulicy (masakra) i ciagle czuje ze haftne w najmniej spodziewanym momencie. tabletke biore wieczorem, a mdlosci mam rano, w poludnie i wieczorem. Poczekam do konca opakowania, ale jesli te objawy nie mina przestawiam sie na cos innego. Nie ma sensu katowac sie. przedtem bralam novinette (ale spadlo mi libido i nastroj), a potem przez dlugi czas harmonet (jednak zaczely sie jakies krwawienia w srodku cyklu, wiec odstawilam)

Gość Aaalalala
Hello Biorę dopiero drugie opakowanie Cilestu (9 dzień), a już mam chyba wszystkie możliwe skutki uboczne. Teraz przynajmniej wiem czemu mi cały czas tak niedobrze. Jakiś czas temu obudziło mnie w nocy i prosto do toalety. Strasznie się czuję, a teraz w zasadzie to już nieustający problem, aż boję się coś zjeść, żeby zaraz nie mieć odruchu wymiotnego. Poza tym rodzinnie jestem obciążona chorobami krążeniowymi, a od jakiegoś czasu zauważyłam nienormalne puchnięcie nóg, pękanie naczynek na udach plus okropne bóle w łydkach (mam dość jasne przeczucie, że to żyły). Nie wspomnę już o humorach. Raz czuję się jak na haju, a na drugi dzień mam depresję. Właściwie boję się o żyły, potem mam psychozę, że może mi niedobrze, bo jestem w ciąży itp. i aż się boje o mojego mężczyzne jak on to biedny znosi :( Jedyny plus to, że wciąż mam ochotę na seks, czyli libido w normie. Czy oprócz Cerazette wiecie o jakichś tabletkach, które są bezpieczne przy chorobach krążeniowych? To martwi mnie najbardziej. W przyszłym tyg. idę do lekarza, ale wolę wiedzieć coś wcześniej. Dzięki za odp.

Gość perelka112
witam, przepraszam, że zmieniam temat, ale potrzebuje rady, bo nie wiem co mam zrobic.. sprawa nie jest, aż tak poważna, ale potrzebuje byc w 100 % pewna co mam zrobic :) otuz wczoraj (sobota 11 lipiec) skonczylam przyjmować pierwsze opakowanie tabletek cilest.. wiem, że teraz musze zrobic 7-dniowa przerwe, ale nie wiem w ktory dzien mam zaczac brac nastepne opakowanie.. to co jest napisane o dawkowaniu na ulotce interpretuje w taki sposób, że po przyjęciu 21 tabletek powinnam zrobic 7-dniowa przerwe w ktorej nie mam zażywać tabletek.. czyli według mnie po przeczytaniu tej ulotki nastepna tabletke z opakowania powinnam wziasc po uplywie 7 dni, czyli tak jakby 8 dnia tj. w niedziele 19 lipca.. natomiast moja kolezanka, ktora rowniez przyjmuje te tabletki mówi, że nowa tabletke z drugiego opakowania powinnam przyjac 7 dnia przerwy tj. w sobote 18 lipca.. prosze dziewczyny pomozcie mi, napiszcie w ktory dzien mam zaczac brac nowe opakowanie, bo ja juz mam kompletny metlik w glowie. blagam.. ps: po 3 tyg brania tabletek Cilest nie odnioslam żadnych skutkow ubocznych :) pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

Gość taka takaa
Mam pyatnie... czy jak zaczelyscie brac cilest mialyscie wzdecia i straszne bule brzucha?? ja niore je od tygodnia predzej bralam novynette ale zmienilam poniewaz byly za drogie... Nie wiem co mam zrobić, w ulotce pisze o tych skutkach ubocznych i chyba polowa juz mnie dopadla.. i to po tygodniuuu ;/ Z Gory dziekuje :) pozdrawiam

Różne tabletki równie różnie działają na każda kobietę z osobna. Ja biorę Novynette i są super. Schudlam, a libido że uuu :D radzę autorce wybrać się do gina i wszystko opowiedzieć, zmieni ci tabsy i będzie ok, a jak nie to dalej zmieniać, aż trafisz na odpowiednie

Ja chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami. Zaczynałam brać cilest jak był super nowością. Wszystko było ok żadnych mdłości bólów brzucha ni nic podobnego. Jednak huśtawki nastrojów w połączeniu ze stresem związanym z przygotowaniem do matury i obrony pracy dyplomowej, były straszne. Z uwagi na wysoki jak na owy czas koszt ok 35zł. zmieniłam tabsy na harmonet było trochę lepiej. Jednak spadek libida podał w wątpliwość dalsze stosowanie. Po ok 2,5 przewie mądrzejsza o doświadczenia koleżanek u gina wprost poprosiłam o jasminum (wtedy nic nowszego jeszcze nie było) i doś pozytywnie wspominam ten czas (pod względem samopoczucia i libido). Chyba najgorsze doświadczenia mam po plastrach (jest to wygodniejsze) ale po ok roku libido zaczęło galopująco spadać dużo bardziej odczuwalnie niż przy tabsach i jeszcze wracam do normy.

Do perełka112 w niedzielę, a twoja koleżanka się nie zna i pewnie sama źle przyjmuje tabsy. Pierwszy dzień wzięcia tabletki zawsze jest taki sam jak pierwszy dzień przerwy na miesiączkę, u ciebie jest to niedziela, czyli jak w niedzielę weźmiesz tabletkę, to za 3 tyg również w niedzielę, będzie pierwszy dzień bez tabletki. I już tak zawsze będzie, chyba że będziesz chciała przesunąć okres itp ale to już inna sprawa :) pozdrawiam

Gość Opinia....
Cilest brałam ze 3-4 lata i miałam podobne objawy, choć pojawiły się po 2-3 latach. Tylko myślałam, że to od czegoś innego. Zmieniłam tabletki na plastry - jak ręką odjął...

Gość początek
Ja zaczęłam przyjmować 5 dni temu. Na razie odczuwam mdłości do tego ból głowy, ale tylko dziś mam nadzieję. Nie ryzykuję z nich, zobaczymy co będzie dalej :)

Gość Ewcia87
Co do tych tabletek to dzis wzielam ostatnia tabletkę. Nigdy wiecej. Na poczatku bylo wszystko ok ale od miesiąca czy dwóch mam mdłości, wahania nastroju, rycze bez powodu. Libido u mnie... Hm... Hop hop gdzie jestes?! Znikło i nie ma. Wobec partnera jestem okropna jak nigdy. Te magiczne tabsy biore jakis rok i co najlepsze, psychika mi padła, potrafie nie wychodzić z lozka bo po co. No i waga :( przytylam bo zatrzymują wode. Trądzik ech jest go wiecej i nie tylko na twarzy. No i na koniec biust, pomimo iż jest duzy powiększył sie. Stanowczo odradzam. Pozdrawiam

Gość minki
własnie ja wziełam 5 tabletek cilestinu i jest okropnie.ból głowy okropny!!!!!!!!!!!!!