Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kosma21

mieszana blada cera, rozszerzone pory, liczne przebarwienia - co zrobić,

Polecane posty

Gość AsiCcccCa
Witam Dziewczyny =D Mam 21 lat Błagam moze cos doradzicie Ja mam jeden znaczy mam ich wiecej ale to jest najważniejszy problem=( Mam mnustwo mnustwo niom troche przesadzam ale mam naprawde dużo otwartych porów i nie wiem co robić z nimi ,nie byłam u kosmetyczki bo dla Mnie to strata kasy a dermatolog również nie byłam ale co w własnym zakresie robię sobie w domu pilingi ,ale nie wiem co robić by sie pozbyć tego problemu i cuż narzie to jeden mój problemik ploszeee doradzcie coś=)

Gość justyna190
kups sobie krem glicoA isispharma cena około 40 zł i neostrata reneva-120 zł, stosuj zamiennie na noc, na dzień koniecznie krem z filtrem 50+, mi pomogło, mam ladna cerę, powodzenia

Gość AsiCcccCa
;Onie podejrzewałam że tak szybko ktoś odpisze =)niom dziękuje a ty jaki krem używasz??a jaką masz cere sucha czy jaka?=)=)

Gość Ash17
Słyszałam ze na pory dobre jest białko z jajka. Zwęża pory. Ale jeszcze nie probowałam...

Gość AsiCcccCa
Ja też nie próbowałam=)i szukam czegość sprawdzonego,by nie eksperemyntować =(musze sie pozbyć jak najszybciej Tych dziurek=(ja znacie itd jakis dobry specyfik yy piszcie Plis=)

Gość Jamajka22
Paulcia! Przyczyną twojej bladej cery być może jest niedobór żelaza oraz jedzenie zbyt małej ilości witamin. Czy nie masz przypadkiem problemu z zimnymi rękami i nogami? Proponuje wybrać sie na badania krwi bo taka bladość cery nie jest normalna. Któż wie, może rzeczywiście masz anemie? Poza tym, powinnaś jak najwięcej przebywać na świeżym powietrzu aby dotlenić organizm, a do tego najlepiej uprawiać sport 3x w tygodniu. Może to być fitness czy siłownia, lub zwykła jazda na rowerze.

cześć ja mam problem z plamami na twarzy zwłaszcza na policzkach nasilaja się coraz bardzej jestem po 30stce co mam robić

Gość Sól gorzka
juz nie moge. Mam przebarwienia po trądzikowe....... byłam na trzech zabiegach pilingu w gabinecie dermokosmetycznym- troszke pomogło ale nie jakoś super............. Urzywam jużprawie 2 miesiące kremu glicko a który ma w sobie 12% kwas glikolowy.... troche pomoglo przez te 2 miesiące ale nadal te przebarwienia tkwia na mej buzi............. mam już dość ;( zwłaszcza ze już tak ciepło się robi... może powinnam to odstawić i poopalać się to bedzie mniej widoczne? Ludzie ja już naprawde nie mam sił ;( czy któres z was znikneły okropne przebarwienia po tym tradziku? czy ja to bede miala juz do końca życia? ;(( 12:56 Ale najtańszego sposobu nie stosowałaś. Okłady z wody utlenionej - jakie to proste i wybielające. 12:59 juz nie moge. a jak się robi takie okłady?? 13:04 Ale najtańszego sposobu Nasączasz watę wodą utlenioną, kładziesz na twarz i musisz trochę poleżeć (0,5 godz.) - bo na stojąco ścieka. Widziałam na allegro wodę utlenioną w żelu - może do twarzy będzie lepsza - nie ścieknie. 13:08 Ale najtańszego sposobu Ocet bergeniowy wybiela skórę i usuwa plamy, np. potrądzikowe, po środkach antykoncepcyjnych, po opalaniu. Działanie zewnętrzne na skórę i błony śluzowe: przeciwzapalne, ściągające, antyseptyczne, wybielające skórę (hamujące powstawanie melaniny i usuwające plamy - hiperpigmentacje), przeciwłojotokowe, przeciwtrądzikowe. 1 część świeżych liści lub kłączy rozdrobnionych zalać 3-5 częściami gorącego octu spożywczego 5-6%, odstawić na 7 dni, przefiltrować. więcej tu: http://www.luskiewnik.pl/monografie/bergenia .html 13:15 Ale najtańszego sposobu H. Różański poleca na blizny trądzikowe Hirudoid: Hirudoid (Sankyo) - krem, żel - preparat zawierający polisiarczan mukopolisacharydu. Hirudoid może być wykorzystany do leczenia blizn i plam pozapalnych po trądziku. Polisiarczan mukopolisacharydu zawarty w preparacie działa silnie przeciwzapalnie, przeciwwysiękowo, przeciwobrzękowo, regenerująco i rozmiękczająco. Aktywuje resorpcję wysięków i krwi z przestrzeni międzykomórkowych. Poprawia przepływ krwi, odżywienie i dotlenienie skóry. Przyśpiesza gojenie i uelastycznia skórę ułatwiając jej wygładzenie. Poprawia uwodnienie skóry. Hirudoid można nabyć w aptekach i w sklepach zielarskich. Stosuje się go miejscowo wcierając 2 razy dziennie, stosując równocześnie delikatny masaż. W razie plam potrądzikowych zalecamy równoczesne (naprzemian) stosowanie preparatów wybielających (woda utleniona, kwas azelainowy, nadtlenek benzoilu, hydrochinon, arbutyna).

Gość i jeszcze to
Owoce papaja Carica papaya, czyli melonowca zawierają enzymy proteolityczne, które trawią białka, podobnie jak pepsyna. Można to wykorzystać do enzymatycznego peelingu i usuwania zaskórników, plam naskórkowych, wygładzania blizn. Wyciąg z papaja działa antyseptycznie, zabija bakterie, roztocze i grzyby. Owoce są dostępne w jarzyniakach i marketach, a także na targowiskach. Enzymami trawiącymi naskórek są: chymopapaina oraz papaina. Przed zabiegiem skórę należy umyć gąbką i przemyć wodą mineralną gazowaną, następnie wysuszyć. Papaja działa przy pH 6,5, zatem nie trzeba zakwaszać zbytnio skóry, ale i nie alkalizować. Przemycie kwaskowatą wodą mineralną całkowicie wystarczy. Owoc pokroić w plastry lub zmiksować i nałożyć obficie na twarz, szyję, dekolt lub inne okolice. Trzymać 30 minut. Powtarzać co 2-3 dni. Efekty są rewelacyjne. Polecamy taki peeling. Po zabiegu skórę zmyć wodą mineralną gazowaną, pozostawić do wyschnięcia, przez godzinę nie nakładać kosmetyków. Stosować ostrożnie i z rozwagą, bowiem roślina trawi skórę!!! i nawet jeśli tego nie widać na pierwszy rzut oka to zapewniamy, że tak się dzieje. Przed wyjściem na słońce zastosować krem ochronny z filtrem UV!

Gość alexi5
Ja polecam oczyszczajacy żel myjący przeciw wągrom marki Avon! Oprócz tego, że likwiduje wągry, zwęża pory. Ja miałam kiedyś na nosie wągry, ale po codziennym oczyszczaniu twarzy żelami pozbyłam się ich. Teraz zostały mi zaskórniki. Mam je na nosie i obok nosa (na policzkach). Po użyciu tego żelu pory na nosie mi sie zmniejszaja, a te na policzkach całkiem znikają!!! Poza tym mozna nim często czyścić twarz i nie powoduje żadnego uczulenia i przesuszania sie skóry. Jego cena to ok.10 zł. Polecam ! ! !

Gość hhhhhhhhhhhhehhhhhhhhh
mam ten sam problem co osoby wyżej ... jasna cera - bardzo, policzki zaczerwienione i to co najgorsze ROZSZERZONE pory na policzkach!!! i wągry :/// skóra mieszana wg dermatolog ... co do ostatniego wpisu ... krem za 10 zeta marki Avon? wierzyć mi się nie chce w jego cudne działanie ale może może :) sama nie wiem już co robić w tym tyg idę znowu do dermy to wymuszę coś na pory bo na razie zajęła się moimi czerwonymi podrażnionymi polikami

Gość hhhhhhhhhhhehhhhhhhhhhhhh
nikt nie ma takiego problemu? :|

Gość bmadzia
Dziewczny czy stosując te kremy glico A i nne podobne czy mozna w tym czasie chodzić na solarium

Gość dddddddd
a ja wam powiem, że kiedys mialam bardzo duze blizny po pryszczach i używalam kremu no-scar czy jakos tak chyba przez 2-3 miesiące i ani śladu po bliznach :)

Gość KowaX
Dziewczyny wiem jaki to problem bo ja sam chłopak posiadam taką cere tzn już w bardzo małym stopniu. Do 20 roku życia byłem blady, ale z trądzikiem. Aktualnie mam bladą cere, ale łojotokową mieszaną potrądzikową. Czyli przebarwienia, rumień w strefie T otwarte pory. Pewnie nie macie takiej przypadłości w lato nie wazne czym umyje twarz wychodze na 30 min na dwór, cała twarz spocona wracam do domu mam tak śliczną cere, że wszystkie dziewczyny sie na mnie patrzą mija 15 min cera staje sie zaczerwieniona w strefie T. Na to wychodzi, że musze siedzieć na dworze w lato bo to co wyprawia upał + słońce to jest cos nie do opisania. A wzime to nie pytajcie jestem taki czerwony i jak sie nasila te przebarwienia to szok. Otóż jest takie coś jak kwas salicylowy w zime jak sie nim umyje mam zel na bazie jego i wyjde na dwór mam to co w lato, ale tylko cere taka mam na dworze bo po przebyciu w domu 10 min cera wraca do fatalnego stanu. A tak jak mnie goście zobaczyli tzn. kumple to od razu gadane tutaj co i jak jak nigdy:PPPP Używam teraz żel na bazie AHA ziaji i na sucho w domu wybiela ten żel. Schodzą zaczerwienienia, ale tak mikroskopijnie po boku czoła zeszło troche w strefie T, ale wiem, że działą. Musze sobie tonik aha/bha zamówic z biochemii i pamiętajcie nie dajcie zarobić tym dermatologom, kosmetologom co proponuja wam wygładzanie, wybielanie pozostałosci, sciaganie porów. Bo to wróci za jakiś czas. Najlepiej dbać o swoją cere samemu tylko trzeba wiedzieć co trzeba używać i jak. Mi pasuje żel ziaji za 10 zł nie nawilżam bo każdy krem mnie podrażnia nawet te któe od razu sie wchłaniają. Sam zel ziaji po umyciu mnie nawilża i spłyca przebarwienia. Dlatego skóra powróci do swojego stanu. Acha nie pijcie alkoholu bo jak buraka załapiecie to juz go nie usuniecie. Ja tam wole inne uzywki niz alkohol. Dlatego, że chce byc biały do konca zycia a z lojotokowa jest to mozliwe dlatego unikam alko, ostrych przypraw. Terapia moja trwa 2 miesiące z iają i jest juz dobrze i wiem ze bedzie jeszcze lepiej. Pamiętajcie niektózy popełniają błąd przy kosmetykach. Najlepiej uzywać tonik aha/bha, zel z ziaji z aha i jakis krem jak was nie zatyka. Mi sie robi jedrna bez zmarchow bez kremu zalezy kto ma co. Pozdrawiam wytrwałych. Zarz ide na miasto niech sie na mnie patrzą:)PPPPPPPPPP

Gość Nisiu
Słyszałam, że żel ziaji bardzo dobrze wpływa na cere mieszaną. Spróbuje

Gość Andelka
Dowiedziałam sie o żelu ziaji jakiś czas temu. Chodzi o cere mieszaną, przebarwieniową i trądzikową. Postanowiłam kupić ten żel i powiem, że jest rewelacyjny. Po stosowaniu 1 miesięcy moge powidzieć rewelacja. Wybiela, łagodzi, nawilża no ekstra zero zapachu, przezroczysty, lekko gęsty. Szybko się wchłania i zostawia łądy wygląd po zmyciu utrzymuje sie stopien nawilżenie i miękkość. Wybiela dzieki zawartościom kwasów aha. Posiadam poł buteleczki zelu myjącego do 04.2012 roku i jest miodzio. Ostatnio kupiłam żel i wazny do 2013 roku, ale co jakiś silny sie zrobił złuszcza za dużo i nie wybiela tak jak wcześniejszy skład a niby ten sam to ewidentnie jest więcej czegoś. Jak cos starajcie sie dostać te do 2012 roku bo na prawde są łągodne i zwężają pory, wybielają. Polecam jaknajbardziej zel myjacy ziaji łojotok trądzik na cere mieszaną przebarwieniową.

Gość opierr
udac sie do dr Widerkiewicza i ciachnac sobie zabieg z kwasem

Gość Luśkak
miałam ten sam problem poradziłam sobie za pomocą maseczek diety i suplementu diety. Na rozszerzone pory i cerę mieszaną polecam maseczki oczyszczające i maseczki z zielonej glinki raz dwa razy w tygodniu, na przebarwienia dużo warzyw w diecie, na bladość suplement diety z beta karotenem i miedzią. Ja korzystam z beta Solar i bardzo sobie chwale. Po pewnym czasie stosowania wyrównał mi się koloryt skóry, pojawił się lekko złotawy odcień inie mam już problemu z oparzeniami słonecznymi. Zanim zaczęłam stosować to po kilku godzinach na plaży tydzień nie mogłam się ruszać...

Gość gość
Idz do dermatologa, a na pewno jakos to wyleczysz, masz tutaj namiary na dobry osrodek www.medis.pl

Gość gość
a ja polecam peeling migdałowy, także miałam taki problem z cera, kupowałam kosmetyki, suplementy i nic, żadnych efektów, jestem po serii 3 peelingów wykonanych w bytomskiej klinice Amaryllis, w końcu mogę się cieszyć promienista skórą, ten peeling to super sprawa, polecam

Gość krzysieknaturalnie
Witam. Trzeba pamiętać, że wygląd naszej buzi poniekąd jest zwierciadłem naszego stanu zdrowia. Należy dojść do tego co jest przyczyną i ją wyeliminować a żeby poprawić wygląd naszej cery. Wypiszę parę przyczyn, które powodują problemy z cerą: 1. Zakwaszenie organizmu( szara cera, wypryski,przesuszona skóra, włosy tracą blask, wypadają). 2. Gronkowiec 3. Zatoksynienie organizmu. Namnożenie toksyn do tego stopnia, że nerki, wątroba nie dają już rady czyścić wtedy organizm wyrzuca toksyny na twarz w postaci krost, wyprysków itp. Za ten stan może odpowiadać syndrom nieszczelnego jelita, zła wręcz tragiczna dieta. 4. Złogi w jelitach, nieszczelność jelita(toksyny z jelita przedostają się do krwiobiegu trując nasz organizm)- należy oczyścić jelito i uszczelnić. Spożywanie błonnika, ruch. Najlepsze są jednak lewatywy z kawą, które oczyszczają jelita i wątrobę. Można też iść do specjalisty i zrobić zabieg HYDROKOLONOTERAPII. 5. Candida( grzybica), która namnaża się w jelicie truje nasz organizm, wydziela mnóstwo toksyn, zjada jelito, główną pożywką tego pasożyta są cukry. Candida bierze się ze stosowania antybiotyków, pożerania słodyczy. 6. Brak mikroelementów, minerałów, witamin. Zła dieta, robaki, pasożyty w organizmie, które żywią się witaminami i mikroelementami i wydzielają toksyny. 7. Hormony 8. Używanie chemicznych kosmetyków. Szczególnie wy Drogie kobietki używacie tego na potęgę i się trujecie. Wiele składników tych kosmetyków powoduje uczulenia, zmiany hormonalne, raka itp. Poszukajcie przepisów na naturalne kosmetyki. 9. Chipsy, słodycze, hamburgery, kebaby itp. Nie jeść przetworzonej żywności !!!!!! Radziłbym zamiast iść do dermatologa, który traktuje człowieka elementarnie udać się do jakiegoś lekarza medycyny holistycznej, który podejdzie do człowieka komplementarnie jako całość a nie tylko twarz bo problem tkwi gdzie indziej drogie Panie. RUCH, DIETA, OCZYSZCZANIE ORGANIZMU, OCZYSZCZANIE JELIT, USUWANIE PASOŻYTÓW, ZYCIE ZGODNE Z NATURĄ.

Gość gość
Polecam wizytę u dobrego kosmetologa, który dobierze odpowiednie zabiegi i kosmetyki, które zlikwidują wszystkie niedoskonałości. Ja mam swoje ulubione miejsce w Poznaniu, którego nie zamienię na żadne inne - www.beautypremium.pl :)

Gość miłka66
Ja widziałabym ratunek tylko w wizycie u kosmetyczki. Są przeróżne zabiegi, które pomogą Ci w Twoich kłopotach. Sama często chodzę i moim ostatnim hitem jest zabieg Illuminating Radiance Facial Treatment w krakowskiej klinice SCM estetic. Ma na celu odżywienie i napięcie skóry.

Gość Agata

Miałam bardzo rozszerzone pory i najlepszym zabiegiem okazałam się peeling węglowy, dlatego polecam każdemu. Ja robiłam go w klinice Lumiere w Kielcach  ul. Żeromskiego 15/2  i bardzo dobrze wykonują tam zabiegi, polecam