Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzusio77

8-miesięczny niejadek-PROSZĘ O RADĘ

Polecane posty

Mój 8-miesięczny chrześniak nie chce jeść. Waży 7,5 kg, a najgorsze jest to, że w ciągu ostatniego miesiąca przybrał tylko 0,5 kg. Moja kuzynka (jego mama) umiera z niepokoju. Czy któraś z was miała takie problemy z karmieniem dzidzi? Mały był ostatnio przeziębiony i to chyba osłabiło jego apetyt, ale zawsze był z tym problem. Czy mozna dawać takim maluchom coś na apetyt? Na szczęśie kuzynka karmi jeszcze piersią, bo inaczej mały chyba nic by nie jadł.

8-mies. dzidzi wazace 7.5 kg. miesci sie w normie, a duzo wiecej wczesniej jadł? i ile wazył jak sie urodził?

Jak się urodził, to ważył 2,8 kg. Zawsze był niejadkiem, ale na wadze przybierał, a teraz tylko 0,5 kg w ciagu miesiąca. Nie bardzo chce jeść z butelki, lepiej ciągnie mleko z piersi. To co dzis widziałam, było przerażające, bo małemu nawet na siłę nie mozna było wcisnąć jedzonka. Juz próbowaliśmy odwrócić jego uwagę zabawą, wygłupami i nic. Albo wypluwał, albo miał odruch wymiotny. W ogóle nie chciał połykać jedzonka. W końcu zjadł trochę jabłuszka z bananem ze słoiczka i to wszystko :O

moja córka ma 9.5 mies. jak sie urodziła wazyła 2550 g , je pierś, zupki, deserki i soczki ale jak chciałam jej dac kaszke to tak miała odruch wymiotny i zaciąniete usta a zapomniałam wazy teraz niecałe 8 kg. dzieci w tym wieku juz słabiej nabieraja na wadze( wyjatek karmione sztucznie) moja cóka przez 1,5 mies. przytyła 0.8 kg. byłam na kontroli u lekarza i wszystko Ok.jest na 10 centylu , a dodam jeszcze ze jest wczesniakiem 5 tyg. najlepiej zeby mama smyka albo poszła do lekarza jak sie mocno martwi a jak nie to niech sprawdzi na jakich centylach jej synek przez wczesniejsze mies. sie znajdował , a jedzenie może mu niesmakować:) sa dzieci które nie chcą nic innego jak pierś

Asiu, dziękuję ślicznie za odpowiedz. Z tego co wiem, mały był w 3 centylach, więc nieciekawie, ale lekarka mówiła, że dopóki przybiera na wadze, jest ok. Może teraz szczegolnie nie chce jeść, bo jest po przeziębieniu. Ponoć po tabletkach homeopatycznych, które na przeziębienie zapisała mu dr, szczegolnie zmalał mu apetyt.

KURDE, POMYLIŁAM SIĘ!!!!!!!! MAŁY PRZYBRAŁ TYLKO 0,1 KG A NIE 0,5 JAK NAPISAŁAM. TO ZMIENIA POSTAĆ RZECZY :O

Gość Magdziur
Dzieciaczki karmione piersią niechętnie jedzą inne pokamy.To przecież chyba dopiero 2 mies. jak je coś innego niż cycuszka mamy. Mój synuś teraz ma 11 mies i właściwie dopiero od miesiąca wcina wszystko co mu dam. Wcześniej w ogóle mu nic nie smakowało. A jak był przeziębiony to też jadł tylko cycuszka. Teraz je bardzo ładnie ale i tak nie przybiera mocno na wadze, bo przecież jakby nasze dzieci ciągle tyły ok.2 kg miesięcznie to byłyby potworami. Mój Maksiu cały czas był wększy niż przeciętne dziecko, ale teraz gdy jest już bardziej ruchliwy to waży 9,5 kg. I jest zupełnie zdrowy i zadowolony.Nic się nie martw. Wyzdrowieje i będzie znowu jadł. Każdy traci apetyt w chorobie. Jeśli na razie nie chce nic innego to niech mama daje mu pierś a po troszeczku coś innego. Acha- mój synuś wolał słoiczki niż to co ja się męcząc mu naprzygotowywałam. Pozdrawiam.

Gość asiol
witaj mam super niejadka córę, do 6 miesiaca karmiona tylko cycem, potem to wszystko co sie jej należało, deserki, zupki itp., wszystko je niechętnie, teraz ma skończone 19 miesięcy, waży 10,5 kg, a dodam, że po urodzeniu ponad 4kg, więc niezły klocek :), co jakis czas robimy badania, skoro wyniki sa ok, to nie ma sie czym przejmować, w sytuacji krytycznej jak młoda tak kiepsko przybierała, robilismy badanie ogólne moczu, posiew moczu, kał na pasozyty, krzywą wchłaniania i hormony tarczycy, ale wszystko było wporządku więc daliśmy jej spokój, jest chuda i super zdrowa, pozdrawiam

twój chrześniak jak sie urodził był maluszkiem, i teraz nie ma co sie spodziewc ze bedzie olbrzymem:) moja Nika tez poczatkowo była na 3 centylu a teraz podskoczyła na 10 ale o ile maluch nie spada poniżej 3 ( ale trzeba brac pod uwage tak jak w tym przypadku ze jest po chorobie, sama wiesz po sobie jaki masz apetyt po czy w trakcie jakiejs infekcji), mysle ze jak jest radosny i je pies to zbytnio nie ma co sie przejmowac,chyba zeby cos niepokojącego sie działo, był barzdo blady czy apatyczny, a tak ... a jeszcze jedno wga-waga, raz w paźzdierniku zważono moja córkę ważyła 6500 a w listopadzie 6600 w 2 róznych ośrodkach ,dziwne co ? dziecko najbarzdiej przybiera na wadze w pierwszych miesiacach, a potem coraz wolniej a 3 centyl to wcale nie jest tak nieciekawie- poprostu jest malutki i drobniutki, a wiesz ja sama zawsze miałam niedowage a rozwijałam sie dobrze, nawet teraz ja mam:) wszystko bezdie dobrze>super ze ma tak martwiaca sie ciocie:) Ps. są rózne siatki, nie wiem dlaczego na jednej Twój chrzesniak jest na 3 centylu a na drugiej troche wyzej ok 8-9 hmmm,