Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to znaczy kurka wodna

przyśniła mi się smierc

Polecane posty

Gość d a w i d
że długio już nie pociagniesz

Gość Tanatos
A co konkretnie ci się śniło? Śmierć w jakiej postaci?, bo sama śmierć we śnie nie jest zwiastunem zbliżającego się zgonu. Zwiastunami śmierci w/g wierzeń ludowych są następującre sny: m.in. sny o wypadających zębach, o pogrzebie, o brudnej wodzie, o topieniu się, sen o słomie, o węglu, o ryciu w ziemi, a także o zbieraniu białych kwiatów. Najgorsze są chryzantemy i róże, ale również białe konie, białe myszy, księżyc, śnieg, bielizna i zakonnica w bieli. W ogóle wszystkie białe rzeczy we snach to nieszczęścia lub śmierć. Lepiej też nie śnić o rybach, białych damach, pleśni, jeźdźcach na białych koniach i o wężach. Jeżeli we śnie ktoś pierze w rzece lub potoku i bielizna mu odpłynie wkrótce skończy podobnie...

przysnilo mi sie ze lezalam na lozku dokladnie tak jak lezalam jak sie obudzilam, i ze smierc - taki bialy cien, przechodzil kolo mojego lozka i zatrzymal sie i polozyl reke nad moja twarza, i to bylo tak jakby wysysala ze mnie zycie - probowalam krzyczec we snie i nie moglam, otworzylam oczy i probowalam krzyknac i nie moglam, nie dalam rady otworzyc ust, tak jakbym miala scisniete szczeki... zaraz przed snem samej smierci przysnily mi sie wspomnienia z dziecisntwa ktorych ani wczesniej ani teraz juz nie pamietam...

na koniec ta śmierć ale płci meskiej rozchyliła mi posladki i dobrała sie do mojej odbytnicy(całkiem jak mój ojciec z czasów dzieciństwa) potem owa smierć wyciagneła ogromnego kutasa i załadowała mi w mój odbyt a ja tak jęczałam z rozkoszy az sie przebudziła.Co to moze znaczyć??/

Gość //////////////////////
czyli ja miałam sen o śmierci,bo sniły mi sie białe gołebie na niebie,które po okrążeniu nieba zbijały sie w stado a potem rozdzielały sie na dwie części przypominające skaczące delfiny.

Gość to symbolizuje
odrodzenie...wewnętrzne :) mi się śniła kiedyś moja śmierć,mój pogrzeb,był to tak przerażający sen że się popłakałam jak się obudziłam!A był to baaardzo ciężki okres w moim życiu...potem już było lepiej,nastąpiły przemiany w moim życiu:) Na lepsze:):):) Wbrew pozorom to dobry sen:) Nawet w kartach tarota śmierć oznacza odrodzenie:)

a wiesz wlasnie ja teraz mialam najtrudniejszy okres w moim zyciu, bylam totalnie zalamana, chodze do psychologa, mialam problemy ze soba i teraz powoli z tego wychodze. przestraszylam sie tego snu, ale dobrze ze ma dobre znaczenie.

Gość Tanatos
Ale nie wiesz na pewno, że to była śmierć, tylko jakiś cień. Z resztą się obudziłaś, więc w czym problem? A nie naogladałaś się przed snem jakiś filmów? Może jesteś w długotrwałym stresie? Sprawdzę jeszcze co oznacza sama śmierć we śnie, bo ona czasem ludziom dobrym daje wcześniej znać, że się po nich zgłosi, żeby mieli czas się przygotować, ale sa to wierzenia ludowe :-) Póki co się nie przejmuj, dam znać (jak jeszcze zdążę ;-) ) Żartowałam :D ;D :D

to na penwo byla smierc, ja sama w tym snie myslalam ze wlasni eona po mnie przyszla, ale ja nie chce umierac :(

chcesz czy nie chcesz jak trzeba zdechnąc to nie ma wyboru

Gość to symbolizuje
przestańcie!!!!Kurko wodna to dobry symbol.Koniec kropka:):):)

Gość Tanatos
Czy ty Kurka wodna cierpisz na rozdwojenie jaźni, czy ktoś się podszywa pod twój nick? Z resztą to i tak to bez znaczenia... Wracając do tematu - sama śmierć oznacza początek czegoś nowego, więc to dobry zwiastun. Jeśli we snie nie przmówiła do ciebie takimi słowami: "Już nastał twój czas, pójdziesz za mną", tzn., że jeszcze trochę pożyjesz. Co do białych gołębi to dusze, które mają być przyjęte do nieba, ulatują w górę właśnie pod postacią białego gołębia, ew. skowronka, wróbla, jaskółki lub innego ptaka, czy nawet motyla. W ogóle dosyć często pojawia się motyw śmierci jako ulatującego w niebo białego ptaka. Wizja ta przynależy męskiej śmierci. Co do męskiej płci śmierci, to nie we wszystkich kulturach śmierć ma postać kobiety, np. w krajach germanskich smierć to facet. Pozostając w temacie śmierć pojawia się także przybierając postacie jak np.: księdza w komży i birecie, doktora, Żyda, Kameduły, młodej dziewczyny lub znajomej zmarłej osoby. Widywano ją też jako gęś, białą wronę, światełko, mglisty słup... Symbolika śmierci jest bardzo bogata, ale jak widzisz twój sen nie zwiastuje nic złego, więc nie masz się o co martwić. Pozdrawiam i milszych snów :D

Gość a wogóle to
a jak się przyśni nam ktoś kto już dawno umarł? co to znaczy? ze czuwa nad nami? czy ze przyszedł po nas? :( czy ze Jego dusza nie znajduje spokoju?

Gość Tanatos
A w ogóle to ---> zależy co ten zmarły robi we snie. Właściwie tego typu sny sa pozytywne, ale nie zaszkodzi pomodlić sie za dusze tego zmarłego, a może nawet dać na mszę.

Gość Tanatos
A w ogóle to ---> zależy co ten zmarły robi we śnie. Właściwie tego typu sny sa pozytywne, ale nie zaszkodzi pomodlić sie za dusze tego zmarłego, a może nawet dać na mszę.

no ktos sie podszyl a kwazdym razie, snilo mis ie ze ona przeszla, ale jak juz znikala to sie wrocila i podeszla i polozyla nade mna ta reke. no i ja sobie w jednej chwili pomyslalam tak: aha, przyszla po mnie smierc. ale ja nie chce umierac, ja nie chce! i wlasnie wteyd probowalam krzyczec i nie dalam rady, otworzylam o czy i dalej nie dalam rayd. najstarszniejsze bylo to, ze jak sie obudzilam to bylam dokladnie w takiej samej pozycji w jakiej sobie sie przysnilam :/

mało tego - moja ręka ubrudzona była jakąś brązowa mazią i pachniała zachęcająco (zupełnie jak odbyt mojego nauczyciela wuefu)... co to znaczy?????

podszywacze won! jzu nic tu nie psize 😡

Gość a wogóle to
śni mi sie koleżanka która zmarła 14 lat temu,miała wtedy 16 lat.śni mi się że idę sobie,i ja widzę na ulicy,jak idzie po prostu.........i zawsze jestem zdziwiona ze ona zyje.......

Gość Tanatos
a tak w ogółe---->czy ta kolezanka zginęła nagłą śmiercią (wypadek, zabójstwo), czy poprostu była chora?