Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migdałka

badanie krwi, a okres i antybiotyki

Polecane posty

Gość migdałka

mam pytanie, czy mozna pobierac krew w czasie okresu i czy bardzo zmieniaja sie wyniki jak sie bierze antybiotyk

Gość Nie mozna
Najlepiej zrobic pare dni po okresie i po zakonczeniu leczenia antybiotykiem(nawet do tygodnia)

Gość migdałka
a jak to moze wplynac na badanie?bo ja niestety MUSZE je zrobic podczas okresu i jeszcze biore antybiotyku

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Ja brałam antybiotyk i robiłam badanie na krew,właśnie pod katem choroby na którą bralam antybiotyk.Trzeba zaznaczyć u lekarza,że bierze się antybiotyk.Sądzę jednak,że jeśli masz infekcję w organiżmie to może wyjść inaczej,chociażby ob,które pokazuje stany zapalne.Podczas okresu może też wyjść niższa hemoglobina...Powinno się raczej robić to badanie podczas zaprzestania kuracji antybiotykiem ale jeśli musisz to rób...nic nie stoi na przeszkodzie.Tylko powinnaś potem skontrolować ten wynik. Mi pobierano krew w czasie miesiączki(takie były okoliczności)jednak najlepiej tego unikać. "Zapamiętaj! Miesiączka i przeziębienie zmieniają wyniki badań. Morfologia krwi może pokazać np. za niski poziom czerwonych i za wysoki białych krwinek. Aby mieć pewność, w czasie infekcji lub okresu nie rób badań krwi. Jeśli wynik budzi wątpliwości – powtórz go po 3 tygodniach.To ze strony..."http://polki.wp.pl/kat,1689,wid,5011915,wiadomosc.html?POLL%5Brid%5D=3002537

Gość upuuppupupupu