Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MMM_86

Kierunek budownictwo

Polecane posty

Gość MMM_86

Czy dziewczyna może studiować kierunek budownictwo na polibudzie? Może jest ktoś kto mogłby mi z własnego doświadczenia doradzić. Chciałbym wiedzieć czy trzeba mieć zdolności plastyczne, czy wystarczy jakiś zmysł estetyczny i pomysłowość? Bardzo proszę o jakieś informacje o studiach na tym kierunku. Z czym jest ciężko? Czego właściwie tam uczą? Z góry dziękuje za wszystkie informacje.

Gość Dachówka
Moja koleżanka ukończyła budownictwo lądowe na polibudzie. Nie wiem, czego tam uczą, ale najpierw pracowała u developera mieszkaniowego, a teraz w firmie telekomunikacyjnej zajmuje się kontaktami właśnie z developerami, spółdzielniami mieszkaniowymi itp. Ja osobiscie pracuje w firmie zajmującej sie sprzedażą dachów, i pewnie byłoby mi łatwiej, gdybym ukończyła własnie taki kierunek studiów.:)

Gość gocha111
Ja kończe budownictwo na polibudzie. Nie trzeba ( absolutnie ) mieć żadnych zdolności z tych które wymieniłaś, bo do niczego kompletnie nie są potrzebne. Trzeba umieć matmę, mieć umysł ścisły i wyobraźnię przestrzenną. Można być beztalenciem z malowania. Jest bardzo dużo liczenia 100 razy trudniejszego niz na matmie i fizyce razem wziętych. Na studach jest BARDZO BARDZO BARDZo ciężko. Niby studia trwają 5 lat, ale żadko komu udaje się je skończyć w tak krótkim czasie. Niektórzy robią te studia nawet w 8 lat . NIE POLECAM!!!

Gość a ja polecam =

rowniez polecam.. Mimo , ze skonczylam Architekture i Urbanistyke mam sporo znajomych po budownictwie... Ciezki kierunek i tzreba ostro wziac sie do roboty juz w pierwszych tygodniach... mechanika, konstrukcje budowlane... bbrrr.... :O o zgrozo... tego mozna sie bac :D

Gość agrykkkola
polecam, szczegolnie na WSEiZ